כמה שאלות:

לקשמי

New member
כמה שאלות:

יש לי כמה שאלות לגבי תרגול של בדיקת מציאות: 1. לגבי לשאול את עצמי האם כל מה שקורה כאן זה הגיוני - לפעמים גם כשאני נמצאת בחלום, הכל נראה לי הגיוני. כבר קרה לי כמה פעמים שבזמן חלום שאלתי את עצמי לרגע אם אני חולמת, ואחרי השאלה הזאת לא מצאתי שום דבר לא הגיוני והחלום המשיך כרגיל. אז איך אפשר לדעת בכל זאת? 2. מבחן זיכרון: גם כאן, יכול להיות שבזמן חלום אני דווקא אזכור איך הגעתי לסיטואציה מסוימת וגם אם לא, יכול להיות שתוך כדי חלום אני "אמציא" דברים שכאילו הביאו אותי לסיטואציה הזאת. 3. בדרך כלל כשאני חושבת שאני נמצאת בחלום אני מנסה לעוף כדי לוודא את זה אבל לא תמיד מצליחה לעוף גם כשאני אכן נמצאת בחלום. אז אולי גם זה לא כל כך אפקטיבי. אשמח לקרוא את דעתכם.

LOLI152

New member
לדעתי

את צריכה לנסות לעבוד לבדיקת מציאות אחרת. אם ניסית ואת רואה שזה לא עובד תנסי בדיקה אחרת.. כמו להסתכל על כתב.. להזיז את המבט והלחזיר אותו, זה משתנה. אני עושה ככה עם שעון, אם השעה לא הגיונית, או שהזמן זז מהר מדי. זה עבד לי פעם אחת. שהשעה הייתה 16:14 ושניה אחר כך 20:19.

silverhawk

New member
כמה תשובות

זה בדיוק העניין, מבחן ההיגיון אינו בדיקה שיטחית. עלייך באמת לשים לב לכל מה שקורה ולבדוק את הכל. אם תעשי אותה כמו שצריך, הי אתעבוד ברובם המוחלט של המקרים. כנ"ל לגני השאלה השניה, מדובר בחלר אחר של אותה בדיקה. תעופה היא באמת לא בדיקה טובה מכיוון שסיכויי ההצלחה לא גבוהים במיוחד. אם את מעוניינת בבדיקות נוספות, נסי את מבחן השעון או הקריאה.

למעלה