כמה שאלות

כמה שאלות

שלום, בני בן ה-11 סובל מ-ADHD. לאחרונה התחלתי לטפל אצל מנחת ADHD והיום התחלנו לתת לו ריטלין SR. רציתי לשאול לגבי שניהם: 1. נושא הריטלין - האם מומלץ לתת ריטלין נוסף רגיל אחרי הצהריים (האם זה לא מפריע לו לישון?), כמו"כ קראתי פה מישהו השבוע שכתב לי שתופעות לוואי כחוסר מצב רוח חולפות אחרי כמה שבועות, אשמח לקרוא על עוד כותבים שנתקלו בתופעות לוואי שחלפו. 2. נושא המנחה - אנחנו הולכים אליה כמה פעמים ויש לי רושם שהיא מושכת זמן בצורה מחרידה, האם אין איזה ספר שאפשר לקרוא את כל הדברים האלה, הרי בגדול זה הדרכה קבועה לכולם, נכון שיש שינויים אצל כל ילד אולם השאלה היא האם אין ספר שיכול לתת לי את ההדרכה הגדולה, להתחיל ליישם בעצמי ולאחר תקופה להפגש פעמים בודדות איתה ולא כזה הוצאה גדולה. תודה לתשובתכם בנצי

אנרגטית

New member
בעניין ההנחיה

החיים עם הילדים שלנו זה בית ספר אחד גדול. ההנחיה רק תורמת לך. תהנה כל עוד זה נמשך. אחרי סדנא של 10 פגישות אני מצטערת שזה היה קצר כל כך. מה שבטוח - זה לא זבנג וגמרנו.

לא הבנתי

כל פגישה עולה לי 400 ש"ח (235 הפגישה עצמה ועוד נסיעות, זמן עבודה וכו'). אין לה שום בעיה לעשות לי מאה פגישות, את מתכוונת למשהו כזה או שהלכת למשהו קבוצתי בחינם (כך זה נשמע בכל אופן ממה שכתבת)?

05 מיכל

New member
האם ההנחיה היא אישית?

אם כן, ייתכן בהחלט שקריאה יכולה לקצר את התהליך. לא הייתי מוותרת עליה לגמרי, כי בין ידיעה תיאורטית ליישום יש תהליך שצריכים לעבור, וזה לא קל לעשות את זה לבד, וגם כי צריכים להתאים את התיאוריה לילד, ושוב, הנחיה יכולה לייעל את התהליך. לגבי ספרים מומלצים - אולי מישהו אחר ייכנס עוד מעט וימליץ. לגבי חומר קריאה נוסף, היכנס לקישורים שלנו (בראש העמוד). בצד שמאל תראה רשימה לפי א"ב של קטגוריות. באות כ' תמצא 5 (!) קטגוריות של כלים להורים להתמודדות עם היבטים שונים של הבעיה בבית.

zivadina

New member
הנחיית הורים לילדים ADHD

קודם כל, ההמלצה היא לתת ריטלין עד 12 שעות ליום. היות שהילד מקבל כבר SR, שהוא כדור שנחשב 8 שעות, האפשרות היא אך ורק להוסיף "ריטלין רגיל" לעוד 4 שעות אחה"צ. בנוגע להדרכת הורים: אכן, הדרכת הורים היא הטיפול השני המומלץ אחרי טיפול תרופתי לילד, אבל בהחלט יש אפשרויות זולות יותר מזאת שמנסים לכפות עליך. יש הרבה מכונים ואנשי מקצוע שעושים סדנאות הורים, והמחירים זולים מן המחיר שאתה משלם כרגע. בנוסף, אתה מוזמן לקרוא בקישורי הספרייה שלנו. תתחיל עם "כלים להורים" בכל הנושאים שמעניינים אותך ותמשיך למדורים אחרים. ו.. אנחנו תמיד כאן בעצות ובתמיכה. נשמח לראותך בינינו.

למעלה