כמה שאלות...

ori האחת

New member
כמה שאלות...

היי, ערב טוב! אני צריכה את עזרתכם, ואשמח על כל תגובה... 1- משפטים- כל הזמן אומרים שהשוק מוצף בעורכי דין... איזה תעסוקה אלטרנטיבית יש למי שסיים תואר ראשון במשפטים מלבד עריכת דין? 2- הנדסה כימית מול הנדסה כימית שמשלבת גם תואר בכימיה (ראיתי שיש מסלול כזה בטכניון) או מול הנדסה ביוכימית/ הנדסת חומרים- מה עדיף בשוק בעבודה? האם הנדסה כימית שמתמקדת במקצוע או המסלול שנותן תואר נוסף בכימיה -האם פותח דלתות או שיוצאים קרחים משני הכיוונים כי לומדים קצת מההנדסה וקצת מהתואר המדעי? והנדסה ביוכימית- פותח אפשרויות או שגם כאן מדובר בהתמקדות שולית גם בכימיה וגם בביולוגיה? וכנ"ל לגבי השילוב בין הנדסת כימיה להנדסת חומרים.. אני פשוט "קצת" מתלבטת... כל תגובה תתקבל בברכה.... תודה ולילה טוב...

תפוזה22

New member
הנדסה

* השילוב בין הנדסה כימית להנדסת חומרים אולי אפשרי תיאורטית, אבל אני לא חושבת שהוא קיים בפועל. אולי את מתכוונת להנדסת חומרים+כימיה? * בהנדסה ביוכימית לומדים את רוב קורסי החובה של הנדסה כימית+ הרבה קורסים בביולוגיה מולקולרית. * במסלול של הנדסה כימית+כימיה לא הייתי אומרת שלומדים קצת מההנדסה. תואר כפול כזה כולל יותר נקודות מתואר בודד! בדקי את תכנית הלימודים.

ori האחת

New member
היי...

קודם כל תודה על התגובה המהירה. הנדסת חומרים+ כימיה- את צודקת, טעיתי. לגבי הנדסת חומרים+ כימיה והנדסה ביוכימית-האם את יודעת איפה הם ביחס להנדסה כימית מבחינת ביקוש? והאם הנדסה ביוכימית סוגרת דלתות? תודה, ולילה טוב...

תפוזה22

New member
../images/Emo18.gif שמועה

שמעתי שבוגרי הנדסה ביוכימית התקבלו לעבודות של מהנדסי כימיה רגילים. אבל זה רק משמועות שמתרוצצות.

ועוד משהו

רק מספר תוספות למה שכבר ענו לך: השכלה משפטית משמשת כהכשרה טובה גם לאלה שאין בכוונתם לעסוק במשפטים כי אם בתחומים אחרים כמו ניהול, מינהל ציבורי, עתונאות ועוד. בין תחומי ההנדסה שציינת להנדסת חומרים אולי יתרון קל בביקוש בשוק העבודה. בהצלחה.

ori האחת

New member
תודה, וחדוד השאלה..

הנדסה ביוכימית- האם פותח דלתות או נותן רק טעימה מתחום הביולוגיה- כימיה שאחר כך סוגרת דלתות? והאם בתעשית המזון והתרופות יותר קל להשתלב עם הנדסה כימית / ביוכימית / או הנדסת חומרים? תודה..

ועוד...

הנדסה ביוכימית: מסלול חדש יחסית עם דגש על ביוטכנולוגיה ובו כאמור יש היצע רב. עדיפות לקבלה לתעשיית המזון התרופות בסדר יורד: הנדסה כימית הנדסה ביוכימית הנדסת חומרים (חומרים בתרופות או מזון? בדרך כלל מדובר בחומרים פלסטיים אלקטרוניים קרמיים ועוד.)

למעלה