כמה שאלות

כמה שאלות

מה אתם עונים אם אומרים לכם: "אם לא יהיה לנו צבא, הפלסטינים יתקפו אותנו" וכו'... מה אתם עונים אם שואלים אתכם: "מה תעשו אם מישהו יתקוף אתכם" ו"מה תעשו אם מישהו יתקוף את אמא שלכם"?

כמה תשובות

מה "אנחנו" עונים, זה תלוי עם מי את מדברת, אני יכולה לענות לך לפי איך שאני חושבת. עם זאת, תוכלי למצוא אין ספור תשובות בדפי הפורום שגם אני, גם מיקי וגם רבים אחרים ענינו על אותן שאלות בדיוק. אבל הרי לך תשובות. אם לא היה לנו צבא, אני חושבת שההליכים בדרך להסכם שלום היו הרבה יותר פרקטים מאשר שיש לנו צבא שעומד מול אוכלסיה אזרחית. הפלסטינים יתקפו? אני משערת שכאשר נגיע להסכם שלום מובנה, ותקום מדינה פלסטינית, אם הם יתקפו, ישראל תדע להגן על עצמה, אני מבטיחה. ואם את שואלת אותי מה אני אעשה אם יתקפו אותי? או את אמא שלי? אז אני, בתור פציפיסטית רדיקלית [את הפירוש תוכלי למצוא בויקיפדיה], אענה לך שאנסה להרחיק אותו בפגיעה בנקודה אשר לא תפגע בו לטווח הארוך ותאפשר לי להתרחק מהסכנה, כנ"ל על אמא שלי. חוצמזה שאני מאמינ שאפשר לפתור דברים בדיבורים, אם לא.. בורחים. סיפקתי את התשובות שבקשת?

איך ישראל תדע להגן על עצמה?

איך אפשר להגן בלי אלימות? ולהרחיק את התוקף בפגיעה בנקודה אשר לא תפגע בו בטווח הארוך זו בכל זאת אלימות...

Tiryon

New member
*אפשר לפגוע באויב בנקודה שלא תגרום

לו נזק,אבל זה כמובן רק בתנאי שאת לומדת אומנות לחימה,ואת יודעת לשלוט בכוח שלך.. ברור שמי שאינו לומד אומנות לחימה לא יגיב נכון,בטח שלא ידע למצוא את הנקודות שיאפשרו לנטרל יריב ועוד שלא יגרם לו נזק ארוך טווח. לגבי לפתור דברים בדיבורים,חח תאמיני לי שאם איזה ערס מהרחוב ירצה לתת לך מכות,דיבורים לא יעזרו,ואני מדבר מנסיון....

תראי,

ברגע שיש את השאלה, החיים שלך או פגיעה קטנה ומנטרלת, כמובן שגם הפציפיסט הכי רדיקלי בעולם יבחר בפגיעה קטנה ומנטרלת. למה? כי זה טבע החיים, לשרוד. במקרה כזה, אני לא תוקפת, אני מגינה. ובגלל זה, אני לא מציעה פתרון של שוקר חשמלי או גז מדמיע, מבחינתי גם אותם צריכים להוציא מחוץ לחוק. שוב, אני חושבת שאלימות רק מלבה אלימות ולא פותרת שומדברץ מבחינת המדינה שלנו, כאשר נגיע להסכם עם הפלסטינים, אני אישית, לא חושבת שנצטרך להגן על עצמינו. ואם כן, אז כאן באים הדיבורים, במידה ויהיו שתי מדינות עם שני ראשי ממשלה, ויהיה הסכם ברור, ישראל תוכל להתדיין על כל מצב.

מסלינה

New member
תאוריה ומציאות

היו לא מעט מקרים בהיסטוריה, בהם צד אחד לא תקף ולא הגן על עצמו, ובכל זאת הדבר לא הרתיע את הצד השני מלהשתמש באלימות. לדוגמה, ב2000 שנות גלות היהודים סבלו מרדיפות ופוגרומים (לא כל הזמן אבל תסכים שגם זה קרה), כאשר התנהגותו תמיד היתה להסתתר, לברוח, לנסות להגיע להסכמים או להתאים את עצמו בכל דרך כך שהפגיע תהיה מינימלית. ההתנהגות הזאת מעולם לא גרמה לצד השני להפחית את אלימותו. הדבר נכון גם אצל חלק מהאינדיאנים באמריקה מול הכובשים האירופיים, ויש עוד מקרים. בנוסף לכך, קיימות דוגמאות על עמים שהעדיפו לותר ולסגת, מתוך הנחה שהדבר ימנע מלחמה, אלה שההנחה לא עמדה במבחן. ההסכם שצ'מברלין חתם הוא דוגמה קלסית לכך. איך התאוריה שלך מפרשת את התופעות אלה? בכלל, האם התאוריה שלך מתבססת רק על הגיון והשקפת עולם, או שיש לך דוגמאות מההיסטוריה? כי אתה יודע, לפעמים ההתנהגות האנושית לא לגמרי הגיונית. אז על פי איזה פרמטרים ישראל צריכה לבדוק את מצבה מול הערבים בכדי לקבוע אם הוא תואם את הגישה שלך ולכן אין סכנה בהתפרקות מצבאה, או שהוא תואם את המצבים שקראו לאורך ההיסטוריה בהם קבוצות הותקפו ונפגעו למרות שלא השיבו מלחמה?

האמת?

אני לא חושבת שעם ששואף להקים מדינה יתקוף ברגע שיתנו לו אותה ויכול פירוק נשק. אני כן חושבת שזהו ההגיון האנושי. לפחות שלי. ושוב, כמו שאמרתי אלפי פעמים פה, פירוק מנשק לא יכול יכול להתבצע בלילה, וצריכים להעשות אלף ואחת דברים לפני. אבל אני חושבת שברגע שהרגע הזה יגיע, לא רק שלא יתקפו אותנו, יש סיכוי שאפילו נחייה בשלום מוחלט.

מסלינה

New member
אני בנתי שאת "מאמינה" ו"חושבת"

מה שאני שאלתי זה: 1. האם פרט ל"אמונה" קיים בסיס עובדתי או מחקרי לתאוריה שלך, כמו דוגמאות מההסטוריה, ניסויים וכדומה. 2. כל תאוריה מחוייבת להתמודד עם מקרים הסותרים את מסקנותיה לכאורה. האם את מסכימה שהדוגמאות שהבאתי אכן סותרים? אם כן אז איך את מיישבת את הסתירה?

מסלינה

New member
למרות שאת לא חושבת, הדבר כבר קרה

העם הפלשטינאי קיבל מדינה ב48 וישר יצא למיתקפה צבאית כנגד ישראל הצעירה על מנת להשמיד אותה ולמחוק את קיומה מהמפה. איך זה יכול להיות? הרי שאת חושבת שזה לא יתכן, כי ככה לא עובד ההגיון האנושי. נו באמת!! מרגישה....מאמינה.... אפילו הדתיים מנסים לתת הסברים ומחפסים פרשנויות כך שהכתוב יתאם למציאות.

מסוג השאלות שאותי כל הזמן מתקילים

בהן... כששמרתי במחסום לא רציתי להכניס מחסנית לנשק, המגבניק ששמר איתי שאל "ואם יבוא עכשיו מחבל וירה בך, מה תעשי, לא תהרגי אותו?" עניתי ש"לא... מקסימום אני ארה לו ברגל שלא יוכל להתקרב יותר..." והוא אמר "ואם הוא ממשיך להתקדם, את לא תירי בו?" עניתי שאני מעדיפה למות מאשר להרוג בנאדם וזה לא משנה איזה בנאדם זה... ואז הוא שאל "ואם הוא יהרוג אותך ואז ימשיך להתקדם לתוך העיר? הוא יהרוג המון אנשים וילדים וזה יהיה בגלל שלא רצית לעצור אותו..." ואני באמת שלא ידעתי כבר מה לענות... אני מוקפת אנשים שיש להם תשובה לכל דבר, המ"מ של המחלקה שלי כמעט ומגיעה איתי לצרחות כשהיא שוטפת למלחלקה את המח באיך שאנחנו צריכים להשבע בשביל מדינת ישראל ושנמות בשבילה והכל ואני שואלת "ומי שלא מאמין בזה?" היא אומרת "יישבע בכל זאת כי בצבע זאת היררכיה"... אני משתגעת.... טוב, כבר כתבתי הודעה למעלה... חסויה

Tiryon

New member
מסלינה,מלים כדורבנות...חבל שלא נתנו

לך כאן תשובה עד עכשיו... דרך אגב מה שאמרת מזכיר לי שיר של ביאליק,על השחיטה..והינה ציטוט:"..התלין! הא צואר-קום שחט! ערפני ככלב,לך זרוע עם קרדום,וכל הארץ לי גרדום,ואנחנו-אנחנו המעט!..." כלומר גם כשהיינו,חלשים,שקטים וקטנים,חסרי כל הגנה זה לא הפריע לאף אחד לרצות להשמיד אותנו.

למעלה