כמה שאלות

KC LP

New member
כמה שאלות

אחרי שסיימתי לקרוא את הספר השישי החלטתי לקחת (שוווווווווב) את הספר הראשון לקרוא מהתחלה(שוווווווב)ולשים לב לכל פרט קטן שלא הבנתי. הנה כמה נקודות *מי זה דאדלס דיגל? *בעמ' 20 מצטטת: " זה-זה נכון? גימגמה פרופסור מקגונגל. אחרי כל מה שהוא עשה...כל האנשיפ שהרג...הוא לא הצליח להרוג ילד קטן? זה פשוט מדהים...לחשוב שכל הדברים זה מה שעצר אותו...אבל איך בשם שמיים הארי הצליח להחזיק מעמד? אפשר רק לנחש. אמר דמבלדור.אולי אף פעם לא נדע." מתי הוא הבין מה קרה להארי?איך הוא הבין?(אולי הוא לא רצה שמקגונגל תדע) *פוטרים גרו בשכונה מוגלגית?!?!עמ' 22 "אבל אני הצלחתי לחלץ אותו לפני שהמוגלגים הם התחילו למלא את המקום. הוא נרדם בזמן שהיינו טסים שמה מעל בריסטול" *מתי סריוס הוכנס לאזקבאן? לביינתיים זהו...

ענבאך

New member
אמממ..

3. יכול להיות, וחוץ מזה, כל הבית התפוצץ, אז סביר להניח שזה היה מעט מסקרן 4. משרד הקסמים הגיע אחרי כמה זמן ולקח אותו

your avi

New member
הממ...

איפה רשום על דאדלס דיגל? אני חושבת שאני יודעת מי זה, אבל אני לא בטוחה לגבי השם. תביא ציטוט, אם אתה יכול... לדמבלדור היה מספיק זמן לחשוב על התשובה, הוא הרי "צפה" בהארי כל השנים האלו. אני חושבת שהוא פשוט הבין את זה עם הזמן. הפוטרים, בשכונה מוגלגית? אולי, למה לא? סיריוס הוכנס לאזקבן אחרי שהוא מצא את פיטר, ומשרד הקסמים עצר אותו (נו. כל הספר השלישי מסביר את זה). אביטל. (אגב, סליחה אם את בת)

^^ ../images/Emo29.gif

דאדלס דיגל - קוסם שגר במחוז קנט. הארי ראה אותו פעם בחנות, ופגש אותו בליקי קלדרון. אני חושבת שדמבלדור הבין בספר השלישי או הרביעי, אבל אני לא בטוחה. הוויזלים גרים די רחוק מקוסמים אחרים, בית בלק הוא באיזור מוגלגי, ואני יכולה לתת עוד שתי דוגמאות מספר השישי. ואנחנו יודעים שיש רק ישוב אחד שהוא רק של קוסמים, אז סביר להניח שהקוסמים חיים בשכונות מוגלגיות. אאל"ט סיריוס נכנס לאזקבאן בלי משפט? אז סביר להניח שזה היה באותו לילה. אבל אני לא בטוחה.

k9amit

New member
דאדלוס דיגל וכל השאר

דאדלוס דיגל הוא בן אדם שהוריד להארי את הכובע פעם בחנות מכולת (הוא מזכיר את זה איפשהו בהתחלה אבל הוא לא אומר שזה דאדלוס דיגל) ובקלחת הרותחת הארי מזהה אותו דמבלדור ידע פחות אויותר מה קרה להארי אבל כנראה משיקולים שלו הוא החליט לא לספר אבל הוא גם טעה במשהו הוא חשב שסיריוס הוא הבוגד.. סיריוס הוכנס למאסר באותו יום שפיטר פיטגרו צעק שסיריוס בגד בפוטרים ואז פוצץ את הרחוב והפך לעכברוש

אוקיי..

1. כבר קיבלת תשובה
2. אני מתארת לעצמי שדמבלדור עלה על זה עם השנים.. הוא אף פעם לא אמר מתי... 3. ברור שהפוטרים חיו בשכונה מוגלגית, מה חשבת? הם התחבאו מוולדי, לא הייתה להם ברירה. 4. המקרה של סיריוס ופטיגרו, כשפטיגרו פוצץ את הרחוב והפליל את סיריוס קרה יום אחרי שהפוטרים נרצחו.

Aragollum

New member
תשובות+מקורות מידע וציטוטים

1. דדאלוס דיגל הוא חבר במסדר עוף החול (בספר החמישי אלאסטור מודי מראה להארי תמונה של כל חברי מסדר עוף החול במלחמה הראשונה, ודדאלוס דיגל היה שם). שמענו על דיגל לראשונה בפרק הראשון של אבן החכמים, כשפרופסור מקגונגל טוענת שדדאלוס הוא האחראי לכוכבים הנופלים במחוז קנט. פגשנו אותו פעמיים נוספות באותו ספר - כשמסופר לנו על אנשים מוזרים שהכירו את הארי ברחוב (דיגל הוא אחד מהם - הוא השתחווה להארי במכולת), ובקלחת הרותחת, כשדיגל לחץ את ידו של הארי
2. אני משער שדמבלדור כבר באותו שלב ניחש חלק גדול מהדברים (הרי הוא ידע על הנבואה, והוא ידע שוולדמורט מחפש את הפוטרים. הוא ידע שוולדמורט "יסמן את הארי בתור שווה לו", ושלהארי יש כוח שוולדמורט knows not). אבל לדמבלדור יש מנהג מגונה אחד. הוא אף פעם לא מספר לאף אחד על חשדותיו, עד שיש לו הוכחות מוצקות לחשדות אלו. לכן לדעתי הוא לא סיפר למינרווה על כך, עד שיהיה לו איך לבנות טיעון משכנע =] 3. כמו שרעות ("הניק הזה תפוס") אמרה לך כבר, הפוטרים אכן גרו בשכונה, שלפחות חלקה מוגלגית. הוכחות לכך תמצא באתר של רולינג ובציטוט הבא מתוך "הארי פוטר והאסיר מאזקבאן" עמ' 84-85: "מה עוד אתה יודע על הוגסמיד?" שאלה הרמיוני בעניין. "קראתי שזה היישוב היחיד בכל בריטניה שאין בו בכלל תושבים מוגלגים - ". אגב, באנגלית, הביטוי הוא entirely non-Muggle settlement (עמ' 87 בגרסה הבריטית). לכן, כשמחברים את שתי פיסות המידע האלו (מכתש גודריק הוא כפר; הוגסמיד היא ההתיישבות היחידה שיש בה רק קוסמים) מגיעים למסקנה הברורה שמכתש גודריק הוא ישוב שיש בו גם מוגלגים וגם קוסמים. בהתחשב בכך שהקוסמים הם מיעוט רציני (ע"פ הספר השלישי יש רק 800 תלמידים בהוגוורטס - ביה"ס היחידי לקוסמים בבריטניה), סביר להניח שיש יותר מוגלגים מקוסמים במכתש גודריק - ומכאן: מכתש גודריק הוא ישוב של מוגלגים. אך אין זה אומר שהפוטרים גרו בעיירה של מוגלגים - כי אנחנו לא יודעים אם הם גרו במכתש גודריק. למען האמת, סביר להניח שלא. ידוע לנו רק שהם התחבאו מוולדמורט במכתש גודריק. וזה לא יהיה יותר מדי חכם להתחבא מוולדמורט בבית שלך, נכון
4. שוב, רעות צדקה כשאמרה שסיריוס נכנס לאזקבאן יום אחרי רצח הפוטרים. עמ' 214 בספר השלישי: דממה ארוכה ליוותה את הסיפור של האגריד [האגריד סיפר קודם לכן על הלילה בו נרצחו לילי וג'יימס פוטר]. ואז מדאם רוזמרטה אמרה במידה מסוימת של סיפוק, "אבל הוא לא הצליח להיעלם, נכון? משרד הקסמים תפס אותו למחרת היום!" "אוי, הלוואי שכך היה," אמר פאדג' במרירות. "לא אנחנו מצאנו אותו. זה היה פיטר פטיגרו הקטן - עוד אחד מהחברים של הפוטרים. איבד את שפיותו מרוב אבל, ללא ספק. הוא ידע דבלק היה שומר-הסוד של הפוטרים, ויצא לחפש אותו בכוחות עצמו." מה שאומר, שיום אחרי מות הפוטרים, היה כל המקרה בו פיטר פטיגרו זייף את מותו והפליל את בלק ברצח שלו, ובעקיפין, הפליל אותו גם ברצח הפוטרים. בעמ' 215 באותו ספר, מסופר גם שפאדג' יחד עם המחלקה לאסונות קסם, הגיע מייד למקום הרצח ומצא שם את סיריוס בלק צוחק. ואז, יום אחרי שוולדמורט רצח את לילי וג'יימס פוטר, סיריוס בלק הוכנס לאזקבאן. מקווה שעזרתי

למעלה