כמה שאלות

TTTIS

New member
כמה שאלות

הייתי מעוניין לשמוע את חוות דעתכם בנושא תקשורת בין מחשבים. 1. מהם השיקולים בבחירה של פרוטוקול תקשורת? 2. האם קיימים סטנדרטים לתבניות מידע ומהם השיקולים בבחירה? 3. WebServices vs. Remoting - מתי כדאי להשתמש בכל אחת מהטכנולוגיות? 4. אבטחת מידע - מה אני חייב לקחת בחשבון? אני מודה מראש על כל תגובה.

עידו פ

New member
-->

1. פרוטוקול תקשורת ?! מישהו היום טורח לחשוב אם להשתמש במשהו אחר חוץ מ-tcp/ip ? 2. סטנדרטים לתבניות מידע ?! לא בטוח שאני מבין מה זה נקרא "תבניות מידע", אתה מוכן להרחיב ? 3. הבנתי מאנשים שונים שקשורים למיקרוסופט שמיקרוסופט זונחת את נושא ה-remoting ומתמקדת ב-WS (אני משער שבגלל זה הם כל כך מתמקדים ב-indigo) 4. יש כל כך הרבה דברים שצריך לקחת בחשבון, אבל בשביל זה צריך מומחי אבטחת מידע (ואני לא כזה). בעקרון הכל תלוי בסוג האפליקציה, אצל מי היא מותקנת, למי היא חשופה, מה הנזקים שאתה רוצה למנוע והאם יש איזשהן דרישות בסיסיות לגבי אבטחת מידע שאינן בשליטתך (לדוגמה - דרישות חוק כגון רישום מאגרי מידע וכו').

TTTIS

New member
אני אחדד

בגדול, אני מנסה להציע פיתרון לבעית אינטגרציה בין מערכות. הפיתרון יהיה להרים שרת שיתחבר לכל שרתי המידע ויתן ממשק אחיד לקליינטים. הבעיה היא שהשרתים והקליינטים משתמשים בטכנולוגיות שונות ואני חייב ליצור סטנדרט. חיפשתי באינטרנט ומצאתי ש-XML\SOAP הוא הסטנדרט הנפוץ להעברה של מידע ברשת אך קיימים עוד (XML\RPC). השאלה היא במה לבחור ולמה? באיזה שיטה הקליינטים יצרכו את השרותים? האם WS? האם Remoting? גם וגם? מספר הקריאות יכול להגיע ל-800 בשנייה. האם ה-WS יקרוס תחת העומס? לגבי אבטחה אני באמת אצטרך לשאול מומחים.

עידו פ

New member
האמת קטונתי בנושאים אלו

בנוגע ל-SOAP ו-WS, הטכנולוגיה והחומרה מספיק בשלות בשביל לטפל בנושאים כאלו (בהנחה ועובדים נכון עם clustering). מאחר ומדובר באינגרציה בין מערכות, אולי כדאי שתבדוק משהו שנקרא microsoft integration server, אני לא ממש מכיר את המוצר ומה הוא בדיוק אמור לעשות, אבל אולי זה ייתן לך רעיונות http://www.microsoft.com/hiserver/default.mspx ושוב, לגבי remoting, מאחר ומדובר בטכנולוגיה דוטנטית שהולכת מהעולם (כך לפחות לפי שמועות ממיקרוסופט), עדיף שלא להכנס אליה (להבדיל לדוגמה מ-XML ו-SOAP שכפי שציינת הינם סטנדרטים של ה-W3C ואמורים להתמך בכל סביבה ופלטפורמה) לגבי המערכת עצמה, אם הבנתי נכון המטרה היא לא להקים מערכת שתאגד המון מערכות תחתיה אלא מערכת שתאגד המון דאטה של מערכות ולמערכות מסוג זה יש שפע פתרונות טכנולוגיים, החל מקישוריות בין DB-ים (רפליקציות וכו') ועד לדברים פשוטים כמו OleDB providers שבאמצעותם ניתן ליצור גישות לכל סוג DB הקיים עלי אדמות

TTTIS

New member
תגובה

ראשית תודה. אני אבדוק את הלינק ששלחת. לגבי סוגי בסיסי הנתונים, אנחנו כבר משתמשים ברפליקציות לשרתי ה-SQL (שרתי ה-אורקל נמצאים אצלנו) אך קיימים גם סוגים אחרים כמו אדאבס על MF ועל יוניקס, קבצי XML ועוד כל מיני. לגבי המערכת, היא אמורה לספק ממשק לקליינט להעביר הודעות (Request) למערכת המתאימה ולהחזיר שרות (Response). והכל חייב להיות אחיד וסטנדרטי. מישהו כאן בפורום נתן לינק ל-FoodMovers של מיקרוסופט. זה משהו בסגנון הזה רק הרבה יותר מורכב. שוב תודה.

יש לי הרבה נסיון בתחום

עבדתי בחברת TopTier שפיתחה מוצר אינטגרציה שמגשר בין DB ומערכות ERP/CRM שונים. אין בעיה להשתמש בWS וזו בהחלט הדרך המומלצת. גם אם יש המון משתמשים, שרת מהיר או LoadBalancer יכול לתמוך בכמות אדירה של טרנזקציות בשניה. לRemoting יש הרבה חסרונות: 1. התקנים משתנים בפלטפורמות ומערכות הפעלה שונות. 2. קונפיגורציה וניהול האבטחה וההתחברות בכלל, מסובכת יותר. 3. אם מדובר על משבים שלא באותו LAN זה בכלל מטורף (שלא לדבר על פרוקסי, פיירוול וכו'). היתרון זה שזה קצת יותר מהיר, כי לא צריך להמיר מידע לXML. רצוי שתדע שיש המון מוצרים בתחום, חלקם הגדול של חברות ישראליות. לכל חברת תוכנה גדולה שעוסקת בתחום הארגוני יש פלטפורמה כזו (מיקרוסופט, אוראקל, סאפ, IBM, ועוד) וגם חברות ישראליות קטנות (אמן, מגי'ק, אטיוניטי).

TTTIS

New member
תגובה

תודה רבה על המידע. אני רואה שההצעה של שניכם מצביעה על רכישה של מוצר כזה או אחר ולא להמציא את הגלגל מחדש. נכון שיש המון מוצרים בתחום אבל הם עולים הרבה מאוד כסף. זו צריכה להיות החלטה אסטרטגית של חברה אם לרכוש כזה מוצר אך מה יהיו ההשפעות של המוצר על החברה? אני מאמין שזה ישנה את התרבות הארגונית ומתכנתים כבר לא יהיו מתכנתים אלא יהיו משועבדים למוצר. האם כדאי להישאר בחברה שלא מפתחת מוצרים משלה ומעדיפה לרכוש מוצרים מוכנים? תודה רבה.

למעלה