כמה שאלות...

learner

New member
כמה שאלות...

שלום ! יש לי כמה שאלות ואשמח אם מישהו יכול לסייע לי בהבנתן לפחות ברמה הבסיסית או יותר.... אז ככה : 1. מה זה GPO ? ( הבנתי שזה קשור לGROUP POLICY אבל מה למה בדיוק הכוונה ואיך אני יכול להעזר בזה ? ) 2. מה פירוש המונח OU ? 3. מה פירוש השרת front-end-back server ׁ( או משהו כזה...) 4. מה זה SHARE POINT SERVER ? את מי הוא משמש ? ולמה הוא משמש בדיוק ? 5. למה הכוונה שאומרים NATIVE MODE או MIXED MODE ? 6. מה זה OPEN RELAY ? אני יודע שאלו שאלות שמצריכות ידע רב ואולי קצת מעצבנות אבל אשמח אם תתנו לי לפחות מושג ירוק במה מדובר בכל אחת מהשאלות... הסברים מפורטים יתקבלו בברכה
תודה רבה רבה רבה !!

zac3

New member
אז ככנה

group policy זה כמו שזה נשמע. נותן לך אפשרות לקבוע מדיניות לקבוצת משתמשים (אם יוכלו להתקין תוכנות או לא, איך יראה ה desktop שלהם ועוד). Organization Unit. למשל כל המשתמשים שנמצאים תחת OU מסויים לא יוכלו להחליף את תמונת ה-desktop שלהם ע"י ה-GPO שקבעת במאפיינים של ה OU. זה נמצא ב-active directory. Native Mode הכוונה לתחנות רק windows 2000\2003 ללא win98. Open Relay אומר שהשרת דואר שלך פתוח ל-Relay . זאת אומרת שהוא מעביר דואר לכל מי שרוצה. בד"כ שרתים אחרים מנצלים את זה ושולחים טונות של מיילים דרך השרת שלך ואז אתה בבעיה. בקשר ל-share point אני לא ממש יודע

learner

New member
תודה אבל

יש עוד מישהו שיכול לתת לי מידע קצת יותר מפורט ועל כל השאלות? תודה

b o n f i r e

New member
SharePoint

כלי של מיקרוסופט לניהול מידע. בגדול- שרת WEB שיודע לארגן מידע בצורה חכמה ונוחה מאד, לערוך, להוסיף, למחוק, לאגור. יופי של דבר. אתה צריך לראות כדי להבין מה זה בדיוק...

Motel

New member
כן

Google או Whatis.com או אפילו Microsoft.com מצויניים לשאלות כלליות.

antidot

New member
------>

> group policy זה כמו שזה נשמע. נותן לך אפשרות לקבוע מדיניות לקבוצת משתמשים (אם יוכלו להתקין תוכנות או לא, איך יראה ה desktop שלהם ועוד) > לא ממש מדוייק. GPO חל על scope (ואובייקטים בתוך הscope, כאשר האובייקטים יכולים להיות או משתמשים או מחשבים ), כאשר הscope מוגדר כאחד מ: site domain OU > Organization Unit. למשל כל המשתמשים שנמצאים תחת OU מסויים לא יוכלו להחליף את תמונת ה-desktop שלהם ע"י ה-GPO שקבעת במאפיינים של ה OU. זה נמצא ב-active directory. אין קשר. מדובר בobject class של LDAP שמגדיר אובייקטים מסוג container בעלי מאפיינים מסויימים, כגון: OU יכול להכיל עלים וצמתים בהיררכית הLDAP. organizationalUnit מוגדר ב RFC2256 הschema של מייקרוסופט מממשת את הRFC עם כמה תוספות. מצד שני, OU יכול להתקיים בכל שרת LDAP ללא קשר ליצרן (כל עוד הobject class מוגדר בschema). (ועושה את זה באושר רב בשרתי OpenLDAP, iPlanet, AD/AM וכו'). < Native Mode הכוונה לתחנות רק windows 2000\2003 ללא win98 > לא נכון. native/mixed קשור אך ורק ל DC-ים. AD בnative mode יכול בקלות לעבוד עם תחנות 98.

learner

New member
אוקיי..אז זאת

אומרת שאם יש לי שרת אחד בארגון שלי כלומר DC אחד בעצם ואין לי שום כוונה עתידית להוסיף שרת נוסף אז כדאי לי לעבור ל NATIVE MODE ? או אולי כדאי בכל זאת להישאר בMIXED MODE ? האם היעילות של NATIVE MODE טובה יותר מMIXED MODE או שזה לא משנה בכלל אלא סתם למקרה ש.. ולגבי הSHARE POINT - האם זאת מערכת הפעלה בפני עצמה שנקראת ככה ? או שזה בעצם סתם WINDOWS 2000/2003 SERVER שיש לו את האפליקציה/שרות הזה ? מה ההבדל בינו לבין סתם FILE SERVER ? מה הוא יודע לעשות ששרת רגיל לא יודע ? MOTEL - תודה על המידע אבל ברור לי שאני יכול לחפש לבד בGOOGLE ואתרים דומים פשוט שם אתה טובע בכמויות אדירות ורחבות של מידע ואתה לא יודע מה קשור למה ומאיפה להתחיל בכלל לקרוא שאין לך מושג ירוק בנושא מסויים... אם אנסה לחפש בMICROSOFT מידע על Share Point לדוגמה אני לא אצא מזה ואפגוש בדרך אולי 1000 מושגים אחרים שאין לי מושג גם בהם וזה יוביל אותי לייאוש...תקנו אותי אם אני טועה אבל ככה אני רואה את הדברים... לכן פניתי לפורום שיתנו לי מושג התחלתי ואז אדע מה לחפש ביתר דיוק בGOOGLE וחבריו. תודה שוב לכולם על התששובות מחכה למידע נוסף

Motel

New member
הבעייה היא שהשאלות מפוזרות מדי

וככל שהשאלה מפוזרת יותר, כך קשה יותר לענות עליה. הדרך הכי טובה ללמוד על שרת SharePoint הוא ע"י התקנה ועבודה איתו. האתר של Microsoft מכיל המון מידע, ויש עוד עשרות אתרים כמו Windowsitpro eweek networkfusion ואלפי פורומים בעברית ובאנגלית שמכילים מידע, רק צריך לדעת לחפש (וזה לא תמיד קל כמו שזה נשמע).

idv

New member
sharepoint

SP ינו שרת קבצים אלא מערכת המאפשרת לארגון לשתף קבצים בין אנשים לצורך עריכה/צפיה/עיון ע"י ממשק וובי. כמו כן מאפשר הקמת קבוצות דיון וכד'. SP יושב על שרתי 2000/2003 ואינו מערכת הפעלה בפני עצמו. לגבי native mode ישנן כמה אופציות שמתאפשרות כאשר אתה נמצא בnative mode. אגב native mode מסמן שכל ה- DC בארגון הם 2003 או 2000 (לא מעורב)

Zig35

New member
ועוד קצת תוספות/הבהרות:

1. GPO הוא Group policy object קרי מדיניות ספציפית שאתה מחיל על אותו scope עליו דיבר אנטידוט. זה קשר בינו לבין Group Policy. במלים אחרות ה-GP הוא הכלל (המדיניות הכללית), וה-GPO הוא הם האובייקטים שבאמצעותם אתה מיישם אותה. (וכל GPO יכול להכיל מספר הגדרות מדיניות). 2. אין לי מה להוסיף לתשובה של אנטידוט. 3. שרתי front-end מול back-end - שרתי FE הם שרתים המקבלים בקשות של צרכנים (משתמשים) - קרי אותם שרתים שהמשתמש "רואה" אותם (מתחבר אליהם). שרתי ה-BE הם השרתים שעובדים 'מאחורי הקלעים' - בד"כ שרתים המתחברים למאגרי מידע וכיו"ב. המשתמש לא "רואה" אותם, אבל הם למעשה אלה שמספקים את התשובות, מעבירים אותן לשרתי ה-FE ואלה בתורם מעבירים את התשובות למשתמשים. 4. ה-SPS (ולא SP) הוא שרת לניהול ושיתוף ידע ומידע. הוא מאפשר להקים במהירות ובקלות יחסית סביבת עבודה שתאפשר לקבוצות בעלות עניין/ידע בנושא מסוים אזור עבודה משותף, בו ניתן לשתף רעיונות, להגדיר "מומחים לנושא", לשאול שאלות וכיו"ב, ובכך להעלות את הנשים בארגון לרמת מודעות גבוהה לידע הקיים כבר. הכל בסביבה WEBית נוחה. (המידע נשמר כיום בתוך SQL DB). 5. native mode/mixed mode - גם פה אנטידוט ענה כבר. אני אוסיף רק שאם יש לך סה"כ שרת אחד, אז זה לא משנה ממש, אבל אתה צריך לחפש סיבות למה כן לעבוד ב-mixed, ולא סיבות למה לעבור ל-native mode. עבודה ב-native מאפשרת לך לקבל את כל היתרונות של אותה גרסה, בלי שהורידו ממנה לטובת תאימות לאחור. זה בלי להכנס לרשימת היתרונות/חסרונות. 6. גם לזה התשובה ניתנה כבר. גל.

syntax

New member
וואו ממש תודה

על האינפורמציה הנדיבה. עזרתם לי המון ! אז תודה לכולם !

Zig35

New member
../images/Emo140.gif--->

ברור שלא חסרה א'... הרי הגברים כבר במודעות גבוהה יותר, לא? עאלק..
האמת אבל, שרק בארץ עדיין מתייחסים ל"משתמש" כזכר. בעולם הפוליטיקלי-קורקט, כשמדברים על user, כבר מזמן מדברים או ללא התייחסות ל"מין הילוד" (the user should...) או בלשון נקבה ("she should.."). אז רציתי לתת קצת כבוד.. או שסתם נשמטה לי ה-א' באמת...

עוד קצת על SPS

במקור SPS הוא DB שמתבסס על קבצי מייקרוסופט ואינדוקס שלהם. כלי מאוד חזק לשימוש של זה כאשר כל הניהול של הDB נעשה בצורה וובית. ביחד עם הSPS מגיע מוצר שנקרא WSS (לא זוכר מה הראשי תיבות) שהוא נותן את האתר הוובי. האתר הוא כלי מאוד נחמד לאירגונים שניתן לעבוד איתו. אישית לא חקרתי אותו לעומק אך ראיתי שימוש דיי רחב שלו משהו שמזכיר קצת את הWEB ACCESS של אורקל רק בצורה הרבה יותר נוחה למשתמש ממש טיפש

learner

New member
ואיך אפשר

לדעת אם זה מותקן בשרת או לא ? זה מותקן באופן ברירת מחדל ? זה מגיע בתוך חבילה של SBS ? או כל SERVR 2003 ? או שזה משהו שצריך לרכוש בנפרד ? איך אפשר להפעיל את זה ? תודה שוב.

Zig35

New member
-->

קודם כל, זו אפליקציה שצריך לרכוש בנפרד, לא משהו שבא עם ה-WIN, או עם ה-SBS. בשביל להפעיל את זה- צריך לקנות, להתקין, לקנפג, לתכנת, לדבג.. :) ע"מ לדעת אם זה מותקן כבר בשרת - תבדוק ב-SERVICES אם יש לך שירותים בשם sharepoint portal וכו'. ה- Win server2003 וה-SBS (כנגזרת) מכילים מרכיב בשם WSS (Windows SharePoint Services) אולם זהו אינו אותו WSS שמגיע עם ה-SPS. כאשר אתה מתקין את ה-SPS הוא "משדרג" לך את ה-WSS ומוסיף עליו. זה לא המקום להיכנס לתכונות. למידע נוסף אתה יכול לבדוק באתר MS: http://www.microsoft.com/sharepoint תחת IT pros באותו דף יש לך הסבר על WSS שמגיע עם השרת, וההרחבות שלו שמגיעות עם ה-SPS. בהצלחה.

learner

New member
מממ...

קודם כל תודה על המידע הנדיב... לפי מה שאני רואה בשרת שלי (SBS 2003 STANDART ) אין לי את השירות שציינת אבל יש לי שירות שנקרא SQL SHAREPOINT אבל הוא לא פעיל. איך אנ ייכול לבדוק אם SBS 2003 STANDART מגיע עם SPS ? בנוסף ראיתי שיש לי משהו שנקרא CompanyWeb ואם נכנסים אליו זה נראה בערך כמו מה שתיארתם לי על הSPS...כלומר אפשרות של עריכת מסמכים,תמונות ושיתוף קבצים ברשת בצורה של ווב (WEB) ...האם זה זה?? בנוסף מצאתי תשובה לשאלה מספר 5 שלי ברשימה : פה תושה

Zig35

New member
-->

לגבי הדברים שמגיעים עם ה-SBS: http://www.microsoft.com/WindowsServer2003/sbs/evaluation/features/default.mspx ה-SQL הוא SQL רגיל... (ייתכן והשירות נקרא sql sharepoint כי בהתקנת ה-SBS כבר מוגדר DB עבור ה-WSS.) ה-WSS לדעתי הוא ה-WSS הרגיל של windows, כפי שציינתי בpost הקודם. אבל.. אני לא מכיר את ה-SBS2003, כך שיכול בהחלט להיות שאני טועה. מציע שתבדוק את הלינקים שרשמתי לך, תסתכל על ה-features הקיימים ב-sharepoint המלא ותבדוק אם אתה יכול ליישם אותם בשרת שלך.

למעלה