כמה שאלות

meijin007

New member
כמה שאלות

שלי קשר אחת לשניה: 1. מה הפרוטוקל בלבן להזמנת אט"ן\נט"ן? או שזה נתון רק לשיקול דעתו של הנהג? 2. ולפתיחת חדר טראומה? 3. מה ההבדל בין הרטמן לסליין? ולמה הוציאו את ההרטמן מהאמבולנסים? 4. האם מחסור בהמוגלובין יכול לגרום לבחילות והקאות? ולמה במצב של חוסר המוגלובין, נותנים מנת דם? אי אפשר להזריק את זה או משהו? בטח יהיו לי עוד, אני אזכר אולי בהמשך. אגב, מישהו יודע מה נגב 11 עשה בעין-כרם?

בקשר לשלושה הראשונים

הפרוטוקול לנוגע הזמנת אטן נטן תלוי בעיקר בשיקול דעת של הנהג כאשר הוא מתחשב בסכמת הטיפול, כל פגיעה חמורה ב ABC וחולה לא יציב: לדוגמא קוצר נשימה, כאבים בחזה עם חשד ל MI או בעיות לבביות אחרות, CVA חריף. יש לציין שהדברים תלויים גם במרחק הפינוי ומרחק הנטן, זתומרת אם הבנאדם עם חשד ל MI ויש נטן במרחק 20 דקות אבל בית חולים במרחק 5 דקות אנחנו נפנה ולא נזעיק נטן בקשר ל-2 היום בכל אמבולנס לבן בתיק טפסים צריך להיות דף שיצא לפני כ- 3 שנים מגדיר את הקריטריונים המלאים להזמנת חדר הלם בקשר ל -3 הרטמן היא תמיסה המכילה רינגר לקטט ומכאן שהיא יקרה יותר מסיילין שמכיל מים ומלח

MdaMen

New member
ענו על ה3 הראשונים אז אני אענה על

הרביעי. נגב 11 זה אט"ן תמר (ים המלח) והוא מפנה גם להדסה וגם לסורוקה באופן רגיל.

afiksambol

New member
הדף שאת מדברת עליו...

אם אני לא טועה, המסמך ההוא (קריטריונים להזמנת חדר הלם) הוא לא מסמך של מד"א אלא מסמך שהוכן על ידי יחידת הטרואמה של מלר"ד "אסף הרופא" ולכן הוא קיים רק בתחנות הרלוונטיות (בעיקר באיזור איילון).

../images/Emo6.gif באמת?

אף פעם לא שמתי לב אני פשוט זוכרת שיום אחד הוא הופיע באמבולנס מה שכן הוא די מסכם באופן כללי את התנאים להזמנת חדר הלם

New member
3 , 4

3. הרטמן או בשמו הגנרי תמיסת רינגר לקטט היא תמיסה איזוטונית (כלומר באותו ריכוז אפקטיבי של הדם) שמכילה נתרן, אשלגן כלור ולקטט. היא משמשת להחזר נוזלים ונפח דם, להוספת אלקטרוליטים לדם ובגלל שהלקטט הופך בכבד לביקרבונט היא יכולה לטפל במקרים קלים של חמצת (שנגרמת כתוצאה מחוסר חמצון של רקמות). תמיסת סיילין לעומת זאת היא תמיסה איזוטונית של נתרן וכלור בלבד והיא שימושית רק להחזר נוזלים ונפח. בתנאי השטח אין שום הבדל בתפקוד בין הרטמן וסיילין ולכן אם באמת סיילין יותר זול אין מניעה להשתמש בו כתחליף. 4.הבעיה בחוסר המוגלובין הוא שקיים חסר של המוגלובין בכדוריות האדומות (או חוסר בכדוריות אדומות בכלל) ולכן במקרים קלים ניתן לתקן את הבעיה שגורמת לחסר בהמגלובין (כמו לתת ברזל במקרים של חסר ברזל) ובמקרים חמורים (או שכאלה שלא ניתן לתקן) יש להוסיף לדם כדוריות דם אדומות תקינות ע"י עירוי של דם מלא או של כדוריות אדומות בלבד. הנה קישור על תמיסות להזרקה אבירם.

orend123

New member
תשובות

השיקול להזמנת נט"ן נתום לשיקולו העיקרי של נהג האמבולנס, מלבד זאת בנוהל עבודת צוות אמבולנס/נט"ן ישנו נוהל מדוייק שמחייב הזנקת נט"ן לרשימת מקרים מסויימת, אך כמו שאמרתי שהדבר נתון לשיקול דעתו של הנהג בהתחשב במצב האדם, זמן הפינוי לבי"ח, זמינות נט"נים וכו'. כמו שאמרו קודמים, אין הרבה הבדל בין סליין והרטמן, עד כמה שידוע לי הרטמן לא הוחלף בסליין מחמת המחיר אלא מפני שלהרטמן יש פעולה על האלקטרוליטים במצבים מסויימים. שבוע טוב.

למעלה