כמה שאלות

BlueBull

New member
כמה שאלות

ערב טוב אני וחבר שלי חושבים להתחיל להתחרות בתחריות ניווט, אנחנו עד עכשיו ניווטנו במפות של 50000 ואין לנו מושג איך הולכת תחרות ניווט ומה החוקים. אז כמה שאלות אליכם: 1 האם מותר בניווט רכוב לרדת משבילים? 2 האם מותר להשתמש במצפן? 3 האם בניווט רכוב כל הנקודות נמצאות במקום שאפשר להגיע אליהם ברכיבה? 4 יש תחרויות לזוגות? 5 כל הניווטים הם בתוך יערות? או שיש גם שטחים פתוחים? 6 יש מקצה עממי שנוכל בוא להתחרות בהתחלה כדאי ללמוד ? תודה!

אני אנסה להשיב על הרוב

1.בזמן האחרון בחלק גדול מתחרויות מותר לרדת משבילים, כל תחרות ספציפית קובעת בעצמה, בכל מקרה הפרט יצויין בכל תחרות (למשל בתחרות אתמול היה מותר לרדת משבילים) 2.מותר ואפילו רצוי להשתמש במצפן! 3.כן, כל הנקודות נמצאות במקום נגיש עם האופניים ואם לא, אז המקסימום הוא להניח את האופניים וללכת מטר בתוך היער כדי להגיע למנסרה, אבל גם זה במקרים קיצוניים, בכל מקרה זאת לא אמורה להיות בעיה 4.לא נראה לי שהיו קודם אבל השנה מועדון רוכבי שמשון מארגן תחרות אחת בסוף השנה, פרטים בקרוב! (יהיה מדהים, מומלץ לבוא). 5.לא, לא כל הניווטים הם בתוך יערות, בינואר למשל ניווטנו על רכס חלוקים ליד שדה בוקר, במסגרת הליגה. זה תלוי במפות ובאזורים בהם התחרויות נמצאות. 6.ברוב התחרויות, אם אינני טועה, יש גם מקצה עממי.

לגבי ניווט בזוגות,

אף אחד לא יעצור אתכם מלנווט בזוג, שלישיה ואפילו שביעיה, הרבה מתחילים כך ויש כאלה שגם ממשיכים כך (בד"כ כאלה שאין להם כוונות תחרותיות). אני מאמין שעם הזמן, כשתרצו להיות יותר תחרותיים, תתחילו לנווט לבד. שיהיה בהצלחה

BlueBull

New member
תודה רבה!!!!

איפה אני יוכל למצוא לוח אירועים של ענף הניווט? ודרך אגב אנחנו בני 16 זה משנה?

אזרחי

New member
מצויין

לוח אירועי ניווט תמצא באתר איגוד הניווט, כנס לדף ניווט אופני הרים. וזה שאתם בני 16, זה רק מגדיל את הסיכוי שלכם לזכות בקטגוריה שלכם.

אזרחי

New member
שלא תבין אותי לא נכון

אני חושב שקצת תחרות רק תדחוף אותך מעלה...

אזרחי

New member
תשובות מחר בהרצאה

מחר תתקיים הרצאה באיגוד הניווט בנושא ניווט תחרותי וטיולי. במסגרת ההרצאה אתן תשובות גם לשאלות אלו ואחרות.

אזרחי

New member
הרצאה באיגוד האופניים כמובן

ההרצאה מחר בערב באיגוד האופניים בהדר יוסף.

למעלה