כמה שאלות.....

Hellsinger

New member
כמה שאלות.....

שלום אני חדש פה.... אז ככה, האם אני חייב ברישיון כל שהו כדי להחזיק מכשיר מקסטרק 400MH"Z על תדרים של FRS? והאם שווה לי לקנות מכשיר כזה מ EBAY ? שמעתי שיש מכשירים של מוטורולה שפועלים על 4W ולא על 25W כמו המקסטרק הם אני צריך רשיון למכשיר כזה גם ? והאם תוכלו להראות לי מכשיר כזה? תודה לעונים

denino100

New member
לא כדאי לקנות בחו"ל

והסיבה היא: המכשיר בחול עולה בערך 100$, משלוח לארץ 25$, ועדיין לא דובר על הסכנה שאם יתפסו את המכשיר במכס פשוט יחרימו לך אותו כי אין לך רישיון למכשיר שידור. לגביי מכשיר כזה בארץ, כדאי לך לחפש באתרים/לוחות של ג'ייפאים. המכשיר של מוטורולה בהספק של 4W, הוא מכשיר נייד http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=53108&item=3865102768 משהו בסגנון הזה. וגם על מכשיר כזה אתה חייב ברישיון.

Hellsinger

New member
תודה...

שכחתי לשאול איפה אני יכול לצרוב את התדרים כאשר יהיה לי מכשיר? תודה

4Z7GBA

New member
../images/Emo13.gif../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif

אם אתה קונה מכשיר וצורב עליו תדרים ואתה רוצה שהוא יהיה חוקי התשלום של האגרה הוא 150 שקלים לכל תדר כלומר 2 תדרים = 300 שקלים 3 תדרים = 450 שקלים וכולי וכולי וכולי תדרי ה FRS זה 8 או 12 תדרים תלוי איפה כאן בארץ אם אני לא טועה זה 8 אם אתה קונה מכשיר האדם שמוכר לך בדרך כלל צורב את התדרים

amitzahavi

New member
ככה זה ישראל

על כול דבר לעשות כסף. למה מה ההבדל בין צריבת תדר 1 או 2 או 8? להניס עוד מספר במחשב כדי לצרוב למכשיר? רק ישראלים יכולים לעשות כסף על "חברים" (לתחביב) וזה גועל נפש. לכן כול כך פופולארי חובבות הרדיו החוקית בארץ.........

4Z7GBA

New member
../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif

זה לא תחביב FRS זה תדרים מיסחריים ולא חובבים מישרד התקשורת לוקח 150 שקלים לכל תדר שאתה מישתמש בו

amitzahavi

New member
ושוב....

150 שקל על כול תדר? מה קרה? מלחמה??? במקום לדרבן אנשים להשתמש בשירות ולקחת אולי 150 שקל על הכול, משלמים לבן אדם שצורב את התדרים שם 150 שקל לאחד... לכתוב כול תדר למכשיר לוקח 0 זמן ככה שאני לא מבין למה אבל זה המדינה המחורבנת שלנו. כול דבר לוקחים כסף....

4Z7GBA

New member
../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif../images/Emo4.gif

אתה משלם כי אתה כביכול תופס תדר שמישהו אחר יכול להישתמש בו

icom

New member
4Z7GBA כדאי שתקרא

ספקטרום התדרים הוא משאב לאומי מצומצם עליו שומר (או מנסה לשמור) משרד התקשרות. לולא הם, כולם היו עולים על התדרים של כולם והיתה פה אנדרלמוסיה שלמה. לא היית קולט רדיו או טלויזיה כראוי, שלא לדבר על קשר של שרותי חירום וצבא שהיה משובש תדירות. בגלל זה ובגלל אנשים כמוך המציאו בארה"ב FRS או אירופה PMR446 תחום תדרים פטורים מרישיון בתחום ה UHF. הגדירו תחום צר של תדרים ומכשירים שיעבדו רק בתחום זה ובהספק נמוך (ובסימפלקס)של 0.5 ואט. ז"א לקשר מקומי כגון למשפחה שמטילת, לסקי, לעסקים קטנים וכיו"ב. מה עושה מר ישראל ישראלי, קונה בארה"ב מכשירים פטורים מרישיןו (התדר האמריקאי אינו חוקי בארץ), ואז יש לו גם ג'יפ ברבע מיליון שקל, אבל לא הוא לא יקנה מכשיר בתדר חוקי (מה הוא פרייר, הוא יראה להם) ואז צורבים לו כל מני חפרים תדרים במקרה הטוב של בתחום הפטור מרישיון בארה"ב (האסור לשימוש בארץ), או במקרה הגרוע בכל תדר שהוא. המצחיק הוא שרבים מאילו הנם מתנדבי יחידות ג'יפים של המשטרה וממונים על שמירת החוק... בחו"ל היו מחרימים לו את המכשיר + קנס כספי כבד מאוד ועד החרמת האוטו. בארץ? הצחקתם אותנו איש הישר בעיניו יעשה. וכך כל מתנדב זוטר ביחידה כלשהיא משיג לעצמו בקומבינה מקסטרק ישן וצורב עליו תדרי מד"א כבוי ועוד.

4Z7GBA

New member
../images/Emo12.gif../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif

לא מבין על מה אתה מיתלונן אני יודע שה FRS הוא לא חוקי בארץ הקו מחשבה שלי זה שמישרד התיקשורת ישחרר מיספר מסויים של תדרים שכולם יוכלו לעשות שם מה שבה להם משהו שמקביל ל FRS כלומר ליצור תחום מסויים שמקביל ל FRS כאן בארץ במקום שכולם יסתובבו עם כל מיני מכשירים שצרובים עליהם כל מיני תדרים בלי הבחנה

icom

New member
זהו שיש תדרים חופשיים בארץ

זה בדיוק מה שמשרד התקשרות עשה. הוא ישר קו עם התקנים האירופאים ומותר לרכוש בארץ מכשירים מסוג זה, ז"א: 1) תקן PMR446: עובדים בתחום 446.00625 - 446.09375 ובו יש 8 תדרי FM סימפלקס ברוחב פס 12.5 קה"צ בוהספק 0.5 וואט. מכשירים אילו מסופקים עם אנטנה שלא ניתן לפרק. מכשירים בתקן זה הנם לדוגמא: ICOM IC-4088SR. הלינק להלן. 2) תקן LPD: תחום תדרים 433.075 - 434.775 , 69 ערוצים בהספק 10mW. מכשיר לדוגמא: ICOM IC-4088E. לא מצאתי באתר משרד התקשורת חומר על זה, אבל אילו התקנות, קיים תקון לחוק הטלגרף בענין זה. אני מקווה כעת ידידי שהכל ברור, אם לא... שאל (באין תחבולות......)

4Z7GBA

New member
../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif../images/Emo66.gif

אנחנו מדברים על שני דברים שונים את זה שיש תקן לזה הכל טוב ויפה אבל אני מדבר על זה שמישרד התקשורת יקצה תדרים כמו FRS שיהיה אפשר להישתמש איתם בהספק למשל עד 45 וואט {כמו המקסטראק הפופולרי} ולא 0.5 וואט המיסכנים האלו שלא עושים כלום כרגע הדבר החוקי היחיד זה המכשירי קשר הקטנים האלו שקונים בזוגות ב 100 או 200 שקלים {לפעמים קצת יותר תלוי באיכות} מה שאני אומר זה למה לא כמו בארצות הברית {לא תדרים כמו שם אלה צורת תקשורת הספק יותר גבוה} שיש תדרים מסויימים שאפשר לשדר בהם אפילו עד 100 וואט והדבר יחיד שצריך לשלם זה משהו כמו 10 דולר אבל שם אפשר לשדר על {נניח 30 תדרים בהספק של עד 100 וואט} לא כל תדר 150 שקלים

icom

New member
תדרים פטורים מרשיון

אז ככה, בארץ חובבי רדיו (אתה כזה לא?) יכולים. בארה"ב? איזה תחומי תדרים CB? או מה תהיה יותר ספציפי. CB אגב כן מאושר בארץ בתנאים מגבילים ראה באתר משרד התקשרות www.moc.gov.il שם חפש תדרים מורשים ותראה את תדרי ה CB המורשים. אגב בנוגע למכשירי 1.5 ואט הפטורים יש ויש, נשה את אילו של 100/200 ש"ח או $20 בארה"ב ואז נסה את אילו של ICOM ותיפול.... בילוי נעים

4Z7GBA

New member

כן אני מדבר על ה CB בארץ אולי זה מאושר בתנאים מגבילים אבל רק לחובבי רדיו בארצות הברית למשל זה לא אתה צריך לשלם רק אגרה וזהו בקשר למכשירים הצעצועיים האלו יש אינספור סוגים כל אחד יותר טוב או פחות טוב הם עושים את העבודה בשביל הסכום שהם עולים לא יותר

45 וואט על תדרי FRS בלתי אפשרי ומשרד התקשורת כפוף לאמנות בין לאומיות לא יכול לאשר שימוש כזה בניגוד לאמנות שעליו הוא חתום. לכן הוגדר באופן גורף תחום תדרים לשימוש פרטי (לכל שימוש) עם מגבלת הספק. הטווח מגיע ליותר מ 2 מייל וזו הכוונה. התחום השני בארה"ב הוא GMRS יש בו 15 תדרים ומוגבל ב 2W ורשיון FCC.

4Z7GBA

New member

אני סתם זרקתי רעיון אבל הכוונה דיי פשוטה למה לא להיות כמו בארצות הברית
הספק שידור יותר גבוה
תשלום יותר נמוך
למה אצלנו זה מוגבל ל 0.25 וואט
ובארצות הברית או מדינות אחרות יש אפשרות ליותר הרבה יותר זה יביא לירידה בשימוש לא חוקי של מכשירי קשר בארץ

icom

New member
מכשירים פטורים מרשיון

אתה חייב ברשיון על כל תדר שצרוב במכשיר שלך. ובכל מכשיר קשר כלשהוא. אם התדר בבעלות גוף כלשהוא אתה צריך אישור בכתב ממנו ע"מ להצטרף לתדר שלו + לשלם. אתה פטור מרישיון רק על מכשיר שתוכנן מלכתחילה כמכשיר PMR446, אילו נראים כווקי-טוקי קטן ומצויין עליהם או בספר שלהם שהם PMR446.

למעלה