כמה שאלות:

ronihp

New member
אם כך

אז אתה צודק. אבל אפשר להסתפק בשני משתנים בלבד לשמירת 2 המספרים הכי גדולים/קטנים בזמן ההכנסה. אלא אם כן אתה רוצה משתנה קאונטר שיספור את מספר האיברים ברשימה, אבל אין צורך לפי מה שמבקשים בשאלה.

vinney

Well-known member
ואיך אתה מוסיף משהו בו זמנית לכולם?

לזה תצטרך את השלישי

ronihp

New member
הלכתי על הפתרון עם המחסנית

אבל לא הצלחתי להבין איך אני מוסיף k לכל האיברים שכבר נמצאים בתוך המחסנית. זה דורש ממני בעצם להוציא את כולם, לא? במחסנית יש לי רק גישה לראש המחסנית אבל מה עם גישה לשאר האיברים שצריך להוסיף להם K?

vinney

Well-known member
משתנה עזר

כל פעם שמבקשים ממך איבר, תוסיף לאיבר שאתה נותן את ערך המשתנה כשבהתחלה הערך הזה הוא כמובן 0, ואחרי שתקבל K - תציב אותו במשתנה הזה. כך כל איבר שאתה מוציא אחרי שקיבלת את הK חוזר למשתמש מוגדל בK. בO של 1. כמו שביקשו.

היי, השאלה הזאת היתה לי במבחן...

חבל שאני לא מוצא את הפתרון הרשמי שלה. אני רק זוכר שהוא השתמש בשלוש מחסניות. בכל מקרה, אני פתרתי את זה באמצעות שתי מחסניות. במחסנית הראשונה, כל איבר יכיל מספר ממשי ושני מצביעים - למספרים הקטנים ביותר שהיו במבנה הנתונים ברגע שהאיבר הזה הוכנס למחסנית. עד כאן אין לך בעיה לבצע את א' ב' וג'. הבעיה היא לבצע את ד'. לשם כך קיימת מחסנית שניה. היא תכיל איברים שיגידו כמה K הוספת בכל רגע נתון. זאת אומרת שבכל תא במחסנית יופיע הערך שהוסף, ובנוסף מצביע אל התא האחרון שהוכנס אל המחסנית הראשונה. נדמה לי שזה יספיק בשביל לבצע גם את ד' ב O של 1.

vinney

Well-known member
לא הבנתי למה צריך מחסניות...

למה אתה צריך לזכור מינימום ומקסימום לרגע ההכנסה לכל איבר?

ronihp

New member
אין פה בזבוז משאבים?

למה דווקא מחסנית ולא אולי רשימה מקושרת? אתה שומר 2 פוינטרים בכל איבר שהוכנס למחסנית כדי להצביע תמיד על 2 הנתונים הכי קטנים. זאת אומרת שכל האיברים בתחתית הערימה גם כן שומרים את אותם 2 פוינטרים ל-2 איברים הכי קטנים עד לאותו שלב שהם הוכנסו. אין כאן בזבוז משאבים/זכרון?

נדמה לי שבמבחן שלי היה מותר להשתמש

רק במחסניות, אם כי אני לא בטוח. בכל מקרה, הרעיון הוא שתוכל תמיד ב O של 1 לקבל את הנתונים.

ronihp

New member
לגבי ד'

בכל מקרה, צריך להוסיף k לכל איבר שכבר נמצא במחסנית. אני הייתי פשוט מבצע הוצאה של האיבר שנמצא בראש המחסנית, מוסיף לו k ומעבירו למחסנית השלישית. כך הייתי ממשיך כל פעם לרוקן את המחסנית הראשונה, להוסיף k לכל איבר. המחסנית השלישית כעת היתה מכילה את כל האיברים באוסף רק הפוך. מכאן צריך בעצם להחזיר את כל האיברים למחסנית הראשונה כדי שהאחרון יהיה שוב ראשון, כך שהסדר ישמר. לא הבנתי איך אתה עושה זאת ב-O של 1. בכל מקרה צריך לעבור על כל האיברים.

ronihp

New member
אני צריך עזרה עם אלגוריתם רקורסיבי

בהנחה ונתונה לי מפה של רחובות, נניח בעץ. לדעתי, הפונ' צריכה להיות רקורסיבית על מנת למצוא את כל הדרכים להגיע מ-A ל-B למשל. רק שאני לא מבין מה הפונ' צריכה לקבל בכל פעם.

ronihp

New member
בינתים רק רשימה מקושרת

אני צריך להתבסס על דברים שלמדתי שזה כרגע רק מערך, רשימה מקושרת, מחסנית ותור. אין לי יותר מאלה כרגע. איך בעצם אני בונה את הרשימה. שומר בכל איבר את הרחובות אליהם הוא מקושר?

cprog

New member
מערך בלבד,כנס לפרטים ודוגמא.

רשימה מקושרת לצורך העניין זה רע. אתה צריך להשתמש במחסנית LIFO והשכלול הוא שאחרי כל שלב בחיפוש יש למיין את אברי המחסנית. הדרך היעילה לעשות זאת היא בעזרת מחסנית של POINTERS ואז בכל שלב אתה ממיין את ה POINTERS (לפי תוכן ה struct עליהם הם מצביעים, לא לפי כתובות בזכרון). אתה מוזמן להוריד את הפרוייקט Traveling Agent מאתר הבית שלי, יש source-code מלא (VC++6, נכתב ב 1999) בחן את stack.cpp תמצא שם מימוש אלוגריתם Branch and Bound ובנוסף,דוגמא למיון המחסנית.

cprog

New member
התשובה הזאת מתייחסת לבעיית המרחק

התשובה הזאת מתייחסת לבעיית המרחק-המינימלי שביקשת עזרה בפתרונה בתחילת השרשור.

למעלה