כמה שאלות

droren

New member
כמה שאלות

שלום לכולם אני בן 21 ומשתחרר בעוד תקופה קצרה מסיים את שירותי הצבאי. בצבא עסקתי במערכת סחר אלקטרונית וצברתי ניסיון רב בנוסף התחלתי ללמוד במכללה (מדעי המחשב וניהול) תוך כדי הצבא ובעצם סיימתי לפני חודשיים שנה ראשונה. יש לי הרבה שאלות שאני פשוט לא יודע מה לענות אני אתחיל לאט לאט לשאול ואשמח לקבל תגובות ראשית , מבחינה תנאי העסקה מס וכו , אני ממש לא מבין את התחום , האם יש ספר בנושא? שאני אומר ברוטו כמה בעצם זה נטו? מה יורד לי מהשכר? מה זה ביטוח מנהלים? בריאות וכו? מה זה טיהור מס? מי משלם את המס? תודה מראש

moti 5

New member
כמה תשובות

שלום, שבוע טוב ושנה טובה. נדמה לי,שלקראת השיחרור אתה אמור לקבל ספר מההכוונה לחיילים משוחררים על זכויותך כחייל משוחרר (אני מקווה שהנוהג הזה עדיין קיים). אתה יכול לבדוק בהכוונה לחיילים משוחררים את זכויתך וגם ברשויות השונות; מס' הכנסה, ביטוח לאומי וכו' מהשכר ברוטו משלמים מס הכנסה ע"פ דרוג מסויים, כאשר עד גובה מסוים משלמים אחוז מסוים ועל כל תוספת בשכר, האחוזים (תשלום המס) גדלים. כחייל משוחרר מגיע לך נקודות זיכוי ממס הכנסה (בתקווה שגם זה לא בוטל), עלך לפנות למס הכנסה לקבל את הזיכוי ולהגישו למעסיק. מהשכר ברוטו משלמים גם לביטוח לאומי. גם מס' בריאות משלמים לביטוח לאומי. אם אתה שכיר את התשלומים למס הכנסה ולביטוח לאומי מנקה המעסיק מהשכר והוא זה שמעביר לרשויות. בהצלחה בחיים האזרחיים. מוטי

למעלה