כמה שאלות..

razurgansoni

New member
כמה שאלות..

טוב אחרי שאמרו פה שהברכיכיטון הוא לא בונסאי אמיתי החלטתי ללכת למשתלה ולקנות עץ שמתאים לבונסאי... לפי מה שכתבתם פה בפורום ערער מתאים לעץ בונסאי זה נכון?? גם קניתי כלי מיוחד קטן, קצצתי לו את השורשים ושמתי אותו בתוך הכלי, את הכלי שמתי בתוך כוח כזה בקיר עם לבני זכוכית שיש שם רוב שעות היום אור... נראה לכם שזה יותר מדי אור לערער? ורק עוד שאלה אחרונה, אתם פה אומרים להשקות חלק מהבונסאי בטבילה במים, אני יכול להשקות אותו מלעמלה בצורה רגילה?

סן תאי

New member
הלכת רחוק..

החיפזון מן השטן וזה נכון כפליים באמנות הבונסאי. ערער מתאים מאוד לבונסאי, אבל עם קיצוץ השורשים היה כדאי מאוד להמתין, זה לא הזמן הנכון. בשלב הזה היה עלייך לכל היותר לגזום ולעצב את העץ ואז להמתין עד סוף החורף לצורך טיפול השורשים שגם אותו יש לבצע בזהירות ובמתינות. ובכלל אם זו פעם ראשונה שלך, לא מבצעים טיפול כזה בלי הדרכה של בעל ניסיון. כוך בקיר לא יתאים מכיוון שהעץ יקבל אור ושמש רק מכיוון אחד. ככלל שמש מלאה טובה לערער, אבל לאחר טיפול כמו זה שביצעת יש למקם את העץ במקום מוצל לתקופה של כמה שבועות. להשקות אפשר מלמעלה ולא בטבילה, אבל רק עם משפך בעל ראש כמו טוש או פתרון אחר דומה או טפטפת. במילים אחרות "אין הביישן למד.." לפני כל צעד שאל, קרא בספרים או באינטרנט, הצטרף לחוג הבונסאי...רכוש את הידע המתאים, זו הדרך הקצרה והיעילה ביותר להשיג הצלחות.

razurgansoni

New member
חחחחחחח זה לא אני קצצתי אותו!

אמא שלי רצתה לעשות לי הפתעה! אז השתיל היה גדול מדי לעציץ אז היא קצצה את השורשים כדי שהיה בגודל המתאים.. למרות העינוי האיטנסיבי נראה שהוא ממשיך לצמוח ואין לו ענפים יבשים.. אתה חושב שכדאי להשקות אותו בקצת 20-20-20 אולי?

kk221

New member
השימוש במשפך

למה אתה ממליץ על שימוש במשפך בעל טוש? יש מניעה מהשקיית הצמח במים מבקבוק?

razurgansoni

New member
אאאאאאאוייי בעיות!! :(

חחח סאן טאי כנראה אין חכם כבעל נסיון, אבל היות והדבר כבר נעשה בבקשה נסה לעזור לי, אני רואה שאני מסתכל על הערער שחלק מהעלים והענפים מצהיבים... מה אני אמור לעשות??? זה לא היה מעשה חכם כנראה אבל מה לעשות כדי להציל את הצמח??

סן תאי

New member
אין הרבה מה לעשות.

אני אפילו מתפלא שהעץ מתייבש כל כך מהר, בדר"כ הוא מטעה ונשאר ירוק ויפה עוד פרק זמן ניכר. אתה יכול לנסות לדלל את העלווה בצורה דרסטית ולהתפלל.. אבל אני ספקן.

razurgansoni

New member
למה הוא מתייבש??

נשארו לו כמעט כל השורישים ואני משקה אותו כל יום ושם אותו במקום מוצל כמו שאמרת... אתה בטוח שאין איזה דשן שיכול לעזור לו? נגיד ואני ינסה לעשות בדרך הרגילה, צריך לזרוע עץ זית במכל כזה של בונסאי?לא הבנתי..

סן תאי

New member
למה ???

את ההסבר המלא לסדר הפעולות הנכון קיבלת בתשובתי הקודמת. ברגע שפועלים שלא בדרך הנכונה, אלו הם התוצאות. דשן כעת רק ישרוף את שורשיו הגזוזים ויזרז את מותו. מה שלדעתי אתה צריך לעשות בזמן הקרוב זה לא לעשות פיזית עם אף עץ שום דבר, אלא לרכוש ידע. קרא, גלוש באתרי אינטרנט, הבא סוגיות שאינן ברורות לך להבהרה בפורום... לאחר מכן התחל בכך שתרכוש בונסאי מוכן, עבור עימו תקופה, תלמד לשמור אותו חי ובריא. ולכל יתר הפעולות (עיצובים, העתקות וכו') עוד חזון למועד. סבלנות זה שם המשחק.

למעלה