כמה שאלות:)

oshiii

New member
כמה שאלות:)

שלום לכולם... אני הולכת לגדל 2 תוכי דררה, זכר ונקבה. שאלה ראשונה!:) עד עכשיו האכילו אותם רק מדי פעם האכלת יד, בפירות. אבל את כל שאר האוכל שלהם נתנו להם לאכול לבד. האם יהיה קל לגרום להם להסתגל אלינו? (לי ולחבר שלי) ולידיים שלנו? או שמא הם אף פעם לא יהפכו ממש לתוכוני האכלת יד? ואחרי חודשיים שטיפלו בהם במשפחה מסויימת האם כללית יהיה קשה להרגיל אותם אלינו? דבר נוסף. איך אפשר "לאלף" אותם כך שישבו על הכתף ולא יעופו? התוכי האחרון שהיה לחברי למשל היה עף חופשי בחדר ממקום למקום וכשהוא היה רעב או צמא חוזר לכלוב שלו. אבל הוא היה אצלו ממש מלידה והורגל אליו ולחדר. עוד דבר:) אני יודעת שתוכי דררה הם מאוד חכמים ואפילו מגוננים על בעליהם. מאחר והם ישהו בביתו של חברי ולא שלי (עדיין לא גרים יחד:) ). האם יש סיכוי שהם יתחברו יותר אליו ויגוננו עליו מפני? כי שמעתי מקרים כאלה.. ואם כן איך אפשר למנוע זאת? ועוד שאלה לידע הכללי. לאלו שרוצים להביא לנו את הזוג יש כרגע 4. 2 זכרים ו2 נקבות. והם רוצים להביא לנו זכר ונקבה. הבעיה היא שהם לא יודעים מי מהם האחים ומי לא. (יש זכר ונקבה אחים ועוד זכר ונקבה אחים מהורים אחרים והם רוצים אחד ואחת מכל הורה שונה). ואמרו לנו שיכול להיות שכשהם יהיו גדולים אם הם יגלו שהם אחים הם יחליפו איתנו את הנקבות או הזכרים. כי הם שמעו שאם מזווגים אחים ביחד הילדים יוצאים פחות צבעוניים. לעומת זאת אני חושבת שזה לא ממש משנה והצבעים בתוך הגנים שלהם ואי אפשר לדעת. מה נכון? מצטערת מראש על עומס השאלות ותודה רבה:)

oshiii

New member
מקפיצהההההההה:):):)

אף אחד פה לא יודע שום דבר בקשר לשאלותיי?):

רואי

New member
אז ככה

יש 2 אפשרויות- או שהתוכי האכלת יד או שלא.. אני מבין שהם לוקחים אוכל מהיד (זה עדיין לא אומר שהם האכלת יד), אבל מה קורה אם מנסים ללטף אותם? מה התגובה שלהם? לפי מה שהבנתי מדברייך, הם לא ממש פראיים, ואם כך הדבר אז אולי במשך הזמן כן תוכלו ללטף אותם ולהעלות אותם על היד והכתף. זה שהתוכי היה אצל מישהו אחר לפני כך לא אומר שהוא לא יתרגל אלייך.. תוכי לא מגונן על בעליו(זה לא כלב). אם התוכי יהיה בבית חברך אז אולי הוא יתרגל אל החבר יותר מאשר אלייך(בסופו של דבר הוא נותן לו את האוכל) אבל זה תלוי גם מה התדירות שהתוכי יראה אותך... לגבי התוכים האחים- אם עכשיו לא מזהים מי האחים, אז איך בדיוק יגלו זאת בעתיד?? (בקיצור-זה בלתי אפשרי). אם אחים יזדווגו יחדיו אין זה אומר שהגוזלים יצאו פחות צבעוניים(אין קשר בכלל). אבל מה שכן- זה לא טוב לזווג אחים ביחד מפני שיהיה סיכוי גדול יותר למומים מולדים (למשל אם יש גן דפוק במשפחה, הסיכוי שהוא יראה אור יום גדול יותר כי "מתחתנים" בתוך המשפחה...).

oshiii

New member
אממ.. אני לא יודעת בדיוק מה

מה קורה אם הם מלטפים אותם.. אני יודעת אבל שהבעלים הנוכחי שלהם מטייל איתם לפעמים על הכתף שלו. וגם אני אבוא לבית חברי להאכיל אותם אז אני פחות דואגת לזה:) והם רצו לגלות דרך בדיקת דם כלשהי או משהו כזה\: איך באמת אפשר לגלות? כי ארבעתם בערך באותם הצבעים.

רואי

New member
אהה

אם הולכים איתם כרגע על הכתף אז לא צריכה להיות לך בעיה והם יתרגלו אליך במהרה (יתכן מאוד שגם כרגע את יכולה ללטף אותם). בקשר לבדיקת דם- זה הגיוני שאפשר לגלות זאת דרך בדיקת דם, תרימי טלפון לוטרינר לקבל יותר פרטים אם עושים בדיקות כאלה(בדיקות דם לזיהוי מין כן עושים, השאלה אם הוא מגיעים לרמה של זיהוי אחים...)

למעלה