כמה שאלות

anatile

New member
כמה שאלות

היי,אני חדשה כאן. אני חיילת מחיפה שמתחילה לחשוב על לימודים...ויש לי כמה שאלות: 1. אני מאוד מתעניינת בפרסום. הייתי רוצה לעבוד בתחום,חשבתי על קופירייטינג. השאלה היא איזה תואר צריך ללמוד בשביל זה? 2. תחום נוסף שמעניין אותי הוא סוציולוגיה. אילו עבודות קיימות בתחום? 3. האם תואר ראשון מאוניברסיטה בארה"ב זהה בערכו לתואר מאוניברסיטה בארץ? מקווה שתוכלו לעזור לי. תודה רבה!

כמה תשובות

1. אין מסלול אקדמי לפרסום. התחום הקרוב ביותר-תקשורת. 2. סוציולוגיה-בפני מסיימי החוג לסוציולוגיה פתוחות אפשרויות תעסוקה שונות: א.עיסוק בנושאי כח אדם, משאבי אנוש, השמה וארגון במסגרת הסקטור הציבורי והפרטי. ב.השתלבות במערכת המחקר של האוניברסיטאות(לבעלי תארים מתקדמים). ג. עיסוק במחקר במסגרת פרוייקטים מחקריים ויישומיים במסגרות ממשלתיות וציבוריות (צבא, משטרה, משרדים ממשלתיים כמו משרד החינוך וכד') והשתלבות במערכי מחקר פרטיים (מכוני סקרים, משרדי פרסום, משרדים המתמחים בתכנון כוח אדם וכד'). ד.הוראת המקצוע בבתי ספר תיכוניים ובמכללות. ה.רבים מבוגרי החוג לסוציולוגיה משתלבים בתחומי עיסוק שונים ובעמדות ניהול בבנקים, בחברות ביטוח בארגונים כלכליים וחברתיים שונים, במערכות הסיעוד והבריאות, במפעלי תעשיה, בחברות העוסקות בחקר שווקים וכד'). 3. בארה"ב מיגוון גדול שלך אוניברסיטאות ממובילות ועד אלמוניות לחלוטין. תלוי היכן תלמדי.

anatile

New member
תודה על העזרה!אודה אם תענו לי

לגבי ג - השתלבות במערכי מחקר פרטיים של משרדי פרסום - זהו למעשה שילוב של שני הדברים שמעניינים אותי - פרסום וסוציולוגיה! האם צריך תואר מתקדם לעבודה מסוג זה? עד כמה עבודה שכזאת היא נפוצה?מהם סיכויי להגיע אליה? תודה!

anatile

New member
בהזמנות זו אשאל גם

איך בכל זאת ניתן להתשלב בתחום הפרסום (לא דרך סוציולוגיה) האם אנשים עובדים בתחום ללא תואר אקדמאי? האם יש עדיפות לאנשים בעלי תואר בתחומים כמו תקשורת? האם קורס בבי"ס ללימודי פרסום הוא כל מה שצריך? אשמח לכמה שיותר מידע בנושא כי כרגע אני משוטטת באפלה... :)

פרסום

לא בהכרח נדרש תואר שני. תחום הפרסום הוא תחרותי ויש יותר מבקשי עבודה ממשרות מוצעות. כישורים מועילים, וקשרים -גם.

למעלה