כמה שאלות

kirk hammet

New member
כמה שאלות

שמעתי שבחול המועד סוכות יהיו כמה תערוכות רכב , שמעתי שתהיה אחת בתחנה המרכזית החדשה בתל אביב , ושמעתי שיהיה באילת , מישהו יודע מה יהיה שם ? כניסה חופשית ? ועוד משהו - ראיתי היום יגואר ברחוב , התחלתי לבהות בה , אבל היה בפנים אישה אחת אז לא היה נעים. יגואר אוטו מדהים. היה דגם יחסית מכוער , אבל עדיין מדהים.

OPERATi0N_iVY

New member
אם זה של מועדון החמש זה מסריח....

הייתי בכמה והם מביאים דגמים כל כך לא מרגשים (וכל פעם את אותן המכוניות...)...כמובן חוץ מה2-3 שהם משנות ה30... מה שבאמת חבל זה שבארץ אין מוזיאון רכב (אם במקרה אני טועה ויש אחד, נא להגיד לי איפה)

twingo

New member
במקרה אתה טועה, ויש מוזיאון בארץ...

בתפן. אגב, הסיבה שבעטייה מביאים כל פעם אותן המכוניות למועדון ה5 היא שאלו המכוניות שיש להם...

OPERATi0N_iVY

New member
אה נכון....

אבל בקשר למועדון החמש - למה שלא יביאו דגמים נדירים מחו"ל? לא לכל אחד יש את הכסף אולי בשביל רולס רויס נדירה או משהו אבל למה לא לתת לזה הזדמנות ולהביא אפילו דגמים שיוצרו בארה"ב בייצור סדרתי בשנות ה-50 וה-60 למשל, אפילו במצב הכי גרוע שיש עם חלודה או עם מנוע דפוק.... זה תמיד נחמד לראות איזה פורד פיירליין או ביואיק רודמאסטר משנות ה50 על הכביש...אם אני הייתי אספן אז מצידי הייתי מביא יפניות (כל מיני דגמים שלא הגיעו לארץ) מתחילת שנות ה-80 וסוף ה-70 וכל מיני "זבל" שלא אמצא בארץ ואני בטוח שמלא אנשים היו באים לראות את זה...

twingo

New member
משום ש...

מטרת התערוכות הלל היא הצגת מפעלי החיים של אנשי המועדון ומכוניות האספנות שלהם, ולא יצירת אטרקציות שווא. המפגשים/תצוגות הללו דווקא מעניינים למדי בד"כ...

OPERATi0N_iVY

New member
אני לא חושב שהבנת אותי נכון...

לא התכוונתי שצריך להביא דגמים רק בשביל תערוכה, כדי שאנשים יסתכלו על זה, יתלהבו מזה, ילכו הביתה ובעל הרכב (שבמקרה הרכב לא מעניין אותו והוא סתם הביא אותו בשביל להציג אותו בתערוכות) יעמיד אותו בחניה ולא יגע בו עד התערוכה הבאה... אני בטוח שיש אנשים שהיו רוצים לנהוג בניסאן מסידרת זי משנת 69 - אבל אף אחד לא פועל כדי להגשים את החלום הזה, והם חושבים שאם יש להם איזה טריומף או סוסיתא זה מספיק... אני אומר לך עוד פעם - אם הייתי אספן הייתי מביא דגמים נדירים בשביל להנות מהם ולא כדי להגיד למישהו "הנה תראה לי יש ת´אנדרבירד מ-71 שמושכת אנשים ולך יש ב.מ.וו 1600 שאף אחד לא מסתכל עליה כי כל הארץ מלאה בהן!". ואני בטוח שאם אתה ממש אוהב את המכונית ולא הבאת אותה סתם, בטוח יהיו לך סיפורים לספר עליה ועל החוויות שלך איתה...

twingo

New member
אז כנראה...

שהשאיפה שלהם נוטה יותר לTR2 מלברקודה, וזו זכותם... עדיין, יש במועדון כמה רכבים מאוד מעניינים.

Montoya

New member
מה הפלא בלראות יגואר?..

זו מכונית די נפוצה בארץ למכוניות מהקלאס שלה...

OPERATi0N_iVY

New member
יגואר זה משהו אחר...

דווקא הייתי שמח לראות קצת יגואר - הבעיה היא שוב שאין פה יגואר קלאסיות... הכוונה פה היא לתקופת הMK ולא למה שאתה רואה פה כיום...

dw2322

New member
תערוכות הרכב בסוכות

1. תערוכת מכוניות עתיקות בסוכות בתחנה המרכזית החדשה בת"א. יופיעו עשרות רכבים עתיקים, באדיבות חברי מועדון ה-5. התערוכה פתוחה החל מיום ד 3.10, שעה 16:00, וב 4.10 , 5.10 במהלך כל שעות היום. כניסה חופשית. אולי כמה חברים כאן ירצו להפגש שמה? 2. פסטיבל אמנויות, יצירה ותעשייה בגן התעשייה בתפן. בין השאר, מוזיאון המכוניות העתיקות יהיה פתוח לקהל. לא ברור מהמודעה אם הכניסה חופשית או לא (צד אחד אומר שכן, צד אחר אומר בתשלום). משרדי ההפקה 03-5622424, מודיעין תפן 04-9872078. 4-5 באוקטובר. 3. וכמה הערות: יגואר-מי שרוצה לראות מוזמן לגשת ליבואן, אפשר להסתכל כל היום.
מועדון ה-5 הוא אוסף של אנשים בתחביבם רכבים עתיקים. ככזה, הם אינם מביאים רכבים לפי בקשה, אלא מציגים את הרכבים שלהם עצמם. ישנם במצב טוב פחות, וישנם כאלו במצב מוזיאוני. ביקרתי בכמה מפגשים שלהם בעבר והתרשמתי לטובה. היו שם גם מכוניות משנות ה-30 וה-40, במצב טיפ-טופ, כמו צ´יטי צ´יטי בנג בנג.
מדהים. במקרה שלי אפילו חיפושיתי קיבלה יחס אוהד (כמובן בלי להשוות בכלל למכוניות בריטיות מתחילת המאה, אבל אלו שפטפטתי איתם היו חביבים למדי). כיום חברי המועדון נפגשים בימי ו, מאחורי איצטדיון הכדורגל בר"ג, בשעות אחה"צ. מוזיאון הרכב הוקם ע"י בנו של סטף ורטהיימר, אם אינני טועה. סטף הוא בעל מפעל הלהבים בפארק התעשייה בתפן, דוגמה למופת, ציונות וחלוציות בנות זמננו (ומי שמעורה בשוק ההון גם יודע שחוץ מהמילים היפות הנ"ל הוא גם מרוויח מצויין, הלוואי שיהיו עוד).

למעלה