כמה שאלות

שרוני10

New member
כמה שאלות

היי שגית וכולן, כבר שאלתי בעבר , אבל זה ממשיך להציק לי: רוני עוד מעט בת 8 חודשים עדיין יונקת,לא נהנית מאף אוכל אחר, לא פירות ולא ירקות לא יוגורט , נסיתי על פי הצעות של חברות,וגם מפה מהפורום כל מיני סוגים של מאכליםוכלום לא עובד עליה...היא רוצה רק ציצי! היא כל כך מתוקה הילדה הזאת וכל הזמן מחייכת כך שאני לא עומדת בפניה ומוותרת לה על האוכל ושוב נותנת ציצי. אגב שכחתי לציין שזאת ילדה שבחיים לא הסכימה לקחת בקבוק ולכן אוכלת סימילאק בכפית כשאני לא נמצאת. כביכול ,אפשר לומר שהכל בסדר ושתמשיך לינוק , אבל מפריע לי שהיא לא מוכנה להתנסות בשום דבר , והכל גורם לה גועל. היא לא אמורה להכיר קצת אוכל אחר חוץ מציצי? אנחנו יושבים כל המשפחה לארוחת ערב ובא לי לתת לה גם והיא לא מראה שום רצון וחשק... אני פוחדת שהיא לעולם לא תרצה להפסיק לינוק,ההנקה עוד מספקת לה את כל הויטמינים? מתי ההנקה מפסיקה להיות מועילה מבחינה תזונתית? יתכן שהיא עוד הרבה זמן תתנגד לאכול? ללחוץ עליה קצת? תודה על תשובתותכן.

sagitlaleche

New member
כמה תשובות ../images/Emo20.gif

יש תינוקות שההבשלה שלהם לקבל מזון מוצק מאוחרת מהמלצת משרד הבריאות להתחיל לתת מזון מוצק. כדאי שמזון מוצק ינתן באהבה וללא פיתויים מיוחדים. יכול להיות מאוד ש"תחושת הגועל" שאת מתארת היא רפלקס ההקאה המגן על תינוקות קטנים מלהכניס דברים לפה, עדיין לא נעלם וזה יכול לקחת עוד קצת זמן. הסיבה שמתחילים לתת מזון מוצק בגיל 6 חודשים היא לענות על צרכי הברזל של התינוק, המשתנים מגיל זה. האם היא מקבל תוספת ברזל חיצונית, בטיפות? האם ניסית לתת לה אוכל במרקמים שונים? מרוסק בבלנדר, מעוך עם מזלג, חתוך לקוביות? ההנקה מספקת לתינוקת שלך את כל צרכיה, כך שאינך צריכה לדאוג. ההתעניינות במוצקים תגיע בזמנה. בהצלחה.

למעלה