כמה שאלות

כמה שאלות

שמאוד מעניינות אותי: א. מי לדעתכם הכניס את המשמעות, את התוכן לכל המילים שנאי אומרים (איזה יכולת מדהימה יש לנו- אנחנו יכולים ללמוד שפה- דבר כל כך מסובך, אפילו כמה שפות!. ב. דבר שני שמעסיק אותי הרבה זמן- מה מקורו של התנ"ך, מה באמת הוא מתאר (ואני די בטוחה שהפרשנות עושה לטקסט עוול רציני.... מגע הקסם

sovlanit

New member
מגע קסם,

כתבתי תשובה ארוכה ומפורטת ולחיצת עכבר קטנה וזה נמחק. אז,מידע תמציתי בנוגע לתנ"כ תוכלי לקבל במילון עברי עברי. למעשה,התורה שבכתב והתורה שבעל פה נמסרו-על פי המסורת- למשה רבנו בסיני. "משה קבל תורה מסיני ומסרה ליהושע ויהושע לזקנים וזקנים לחכמים וחכמים לאנשי כנסת הגדולה....." [פרקי אבות] וסליחה אם נפלו אי דיוקים בדברי. בקשר לפרשנות- המילה עוול היא מילה קשה בעיני. לו לא היה צורך לפרש דברים או להעמיד דברים על דיוקם לא היתה הפרשנות הופכת לחלק אינטגראלי מלימוד התורה. על מילים ומשמעותן-אין לי כרגע מילים........ וואלה,התפלספתי די. שבת מאושרת.

איל באש

New member
מגע הקסם 1 היי

המילים שלנו הן מוזיקה, הן ויברצייה של הרמוניות מדהימות, המשמעות שבהן היא משום הפירוש שאנו נותנים להן. הפירושים תואמי תרבות וזמן, תואמי נורמות וערכים תרבותיים. אני ממליץ על הספר : צלילים מרפאים של ג'ונתן גולדמן, בהוצאת אחי בע"מ. זה ספר שמסביר את משמעות הצליל בשפה ובשירה ככלי מרפא , ככלי מדיטטיבי, מאוד מעניין ומאוד מומלץ, יש בו גם המון תרגילים קלים ועוצמתיים. התנ"ך הוא ספר הסטוריה , אשרי המפרש

למעלה