כמה שאלות.

DAVID523

New member
כמה שאלות.

אם אדם רואה ושומע שידור של עבודה זרה. והוא לא מאמין בזה וצופה רק לשם ידע.האם הוא עובד עבודה זרה? או שזה רק דימוי של קול ותמונה אמיתיים? אם אני לא טועה שמיעת המגילה בשידור חי לא יוצאת ידי חובה. 2.אם אדם שומע במציאות אדם השר שיר אופרה והוא לא מבין את השפה אז במידה וזה לא שיר אופרה אלא שיר לעבודה זרה האם השומע עובד עבודה זרה למרות שהוא לא מבין את השפה? 3.לפי ההלכה בעולם הזה במה צריכה להענש אישה ששרה בפני גברים? מה הכוונה קול באישה ערווה? 4.לפי ההלכה לא לפי חוקי המדינה החילונית כיום על איזה דברים מותר להרוג אשמים? 5.האם האיסלם זה עבודה זרה?מה מיוחד במסגד הישמאלים שיש אומרים שזה לא עבודה זרה? תודה לעונים.

manew

New member
תשובות (לא על הכל)

על השאלות הראשונות אין לי תשובה ממש אבל על האחרונות אפשר להגיד שיש לי קול באישה ערווה נאמר לגבי שירה של נשים שגורמת לאדם למחשבות של זימה ולגילוי עריות ולכן גם לא שומעים אישה שרה (והמדובר דווקא בשירה ולא בדיבור רגיל) יש את הביטוי הידוע "עין רואה ולב חומד וכלי מעשה גומרים" שמדבר על ראיית נשים ואפשר לעשות לו שינוי קל ל"אוזן שומעת ולב חומד וכלי מעשה גומרים" בגונע לשמיעת שירת נשים עונש לאישה ששרה בפני נשים? אני לא חושב שיש כזה מה גם שעיקר הזהירות מתבקשת מהגבר שלא ישמע ולא מהאישה כי אדם צריך לשלוט על יצרו והאישה לא צריכה לדאוג ליצרם של אחרים על איזה דברים מותר להרוג אשמים? בעיקר דברים הקשורים לעבודה זרה ודברים הנוגעים לעיניינים עקרונים בדת אבל! בי"ד שדן אדם למיתה משהה את ההחלטה לתקופה ארוכה אולי יבוא עד שיזים את הדברים ועושה כל מאמץ למצוא איזה שהוא צד לזכות אותו ואפילו הפעוט ביותר ומוזכר בגמרא על רב שפסל עדות בגלל ששני עדים אמרו שהם ראו משהו מתחת לעץ תאנה והוא שאל אותם משהו על העוקצים של התאנה אם היו ככה או אחרת וכל עד ענה דבר אחר ולכן עדותם נפסלה ולכן להגיע למצב של הרשאה ממש וביצוע פסק הדין היה כמעט בלתי אפשרי והדוגמאות שהבאתי כאן הם מעטות לעומת שלל הדברים שיכולים לגרום לזיכוי בדין ועל כך נאמר בגמרא ש"בי"ד שהרג פעם בשבעים שנה נקרא אכזר" האיסלאם אינה עבודה זרה מכיוון שע"ז זה אומר להאמין באל אחר ולא באל אחד ויחיד שברא את הכל והאיסלאם מאמין באל אחד כזה ולכן הוא לא נחשב לעבודה זרה הנצרות שלכאורה מאמינה באותו אל נחשבת לע"ז מכיוון שאצלהם יש את העיניין של "השילוש הקדוש" ולמעשה הם מאמינים בשלושה ישויות אלוהיות ולכן הם עובדי עבודה זרה והדברים אינם פשוטים כל כך ונכתבו על זה דברים רבים ועמוקים אך כידוע לי זוהי הפסיקה המקובלת על רוב הפוסקים חיים

תשובות

1. אסור להנות מעבודה זרה בשום אופן שכן ע"ז אסורה בהנאה. כמו כן מוזכר בכתבי האר"י שאדם שמסתכל בעבודה זרה אין תפילתו מתקבלת שלושים יום. כמו כן יש חילוק בין שמיעת המגילה שבה העניין הוא לשמוע את "קול" הקריאה, ובעבודה זרה ההנאה ממנה היא האסורה. לצורך דוגמא: אדם שיסתכל בטלויזיה בפריצות יעבור על "לא תתורו" כי בפריצות מה שצריך זה את התרות לב והמחשבה בדברי זימה, בלי קשר לקול או תמונה "מקוריים". 2. זה אסור מכיוון שאסור להינות מעבודה זרה ואביזריהם. 3. אישה ששרה לפני גברים מכשילה את הרבים ועוונה חמור מאוד. עם זאת עונשה נתון לבחירת בית הדין. קול באשה ערווה משמעותו ששמיעת קולה של אישה יכול לגרום לחיבה מינית כלפיה. 4. לא נוהג כיום עונש מוות בידי אדם והוא נוהג רק בזמן שיש בית דית "סמוכים" של עשרים ושלשה דיינים מומחים. 5. האיסלם אינו נחשב כעבודה זרה מכיוון שההגדרה של עבודה זרה היא העבודה לכמה אלים והאיסלם מאמינים באלוקים אחד. עם זאת הם טועים כמובן בייחוס מוחמד לנביא אמת.

DAVID523

New member
לשאלה 2.

אני שאלתי אם הוא לא בטוח שזו עברה זרה מה הדין? הרי לא כל אופרה זו עבודה זרה. האם מותר להצביע בבחירות למפלגה חילונית במידה והמפלגה החילונית שמאלנית.והדתית ימנית ואני מעוניין בשמאלנית. אם לא אז למה? מה העונש על אב שלא רוצה ללמד את בנו תורה ושולח אותו לבית ספר חילוני? האם מותר לחייב אדם לחזור בתשובה גם באלימות?זו לא מצווה להציל אותו ליכבוד העולם הבא. למה הרבנים הראשיים מקשיבים לחוקי המדינה?תורת הקב"ה לא יותר חשובה?למה הם לא מתירים להעניש את מי שמחלל שבת?לא כתוב בגמרא כל המחלל מות שבת מות יומת? במידה והממשלה הזו תתן לכופר בינתיים טומי לפיד לישלוט על הרבנים. איפה אפשר יהיה להישפט על פי דין תורה?

DAVID523

New member
כמה שאלות

במידה ומותר לילמוד בבית ספר חילוני אם החומר למיבחן כולל לימוד על הנצרות.מותר לילמוד את זה?במידה ונושאים אלו הם חובה למיבחן שבלעדיו אין תעודה. 2.אם יש לאדם דיכאון והוא יודע שאם הוא יהיה דתי זה יתן לו יותר חשק להיתאבד האם הוא יכול שלא להיות דתי? כי אם אני לא טועה להיתאבד זה הדבר הכי גרוע לפי ההלכה.

א77

New member
עבודה זרה אסורה בהנאה מכל וכל

השאלה היא מה נכלל בגדר עבודה זרה. עיר הנדחת גם אסורה בהנאה, אך אין היא עצמה עבודה זרה. על כן יש לבדוק היטב כל דבר האם הוא הגדר עבודה זרה. לדוגמא, שברי עבודה זרה [עבודה זרה שנשתברה לחלקים] מותרים בהנאה אם לא נעבד בכיוצא בזה. היינו למשל איבר שנשבר מגוף עבודה זרה, אם כזה שבר לא נעבד בשום מקום בעולם בצורה זו, הרי זה מותר. ואם נעבד נאסר. הגאון מוילנא מתייחס להבדל בנוסח שבין 'פה-להם ולא ידברו עינים להם ולא יראו אזנים להם ולא ישמעו אף להם ולא יריחון' שכל איבר הוא 'להם'. אבל בהמשך 'ידיהם ולא ימישון רגליהם ולא יהלכו', ומדוע לא ידים להם, רגלים להם. ומסביר הגאון, כיון שלפי הלכה נפסק ששברי יד ורגל אסורים שהרי נעבד בכיוצא בהם, לא כן שאר איברים שאינם נעבדים לעצמם. בשולחן ערוך יש דין מיוחד למי שלא למד תורה וגם בנו לא למד, יש לו כסף למלמד רק עבורו או עבור בנו, מי קודם. ועוד הלכות רבות בזה, אין ספק שיש חיוב גמור לאב ללמד בנו תורה. וחושבני שחיוב זה הוא לטובת האב עצמו לא פחות. שהרי ימים יבואו והרי הבן מציל אב מדינו של גיהנום, כל תפילה כל קדיש כל לימוד תורה, מסייע לנשמת אביו לאחר מאה ועשרים. לשוטה ייחשב אותו אב שלא ידאג לעתידו... בקשר לשאר שאלותיך בכללן: אנחנו כרגע אמנם בשלטון ותחת קיום שלטון הנקרא 'מדינה יהודית'. אבל ברור ואין ספק שאנחנו תחת שלטון רגיל כמו בכל מדינה ומדינה. הרי החוקים כאן הינם כדי להשתוות לכל הגויים. לאחר הגלות הזו, שהיא האחרונה בסדר גלויות ישראל, הגאולה לפי הנבואה תהיה שלטון מלכות בית דוד ובבנין בית המקדש של אש וירושלים במהרה בימינו. המצב הנוכחי אינו משקף את הגאולה, אוליי את חבלי הלידה. את חבלי המשיח. כשיש חבלים ליולדת, אזיי עם הכאבים היא מצפה שאוטוטוטו ייצא הוולד בשעה טובה. כן הוא כאן. אלא שתפילתינו: אנא רבונו של עולם, קשה כח הסבל, בבקשה שיהיה יותר בקלות.

למעלה