כמה שאלות...

שיר w

New member
כמה שאלות...

המממ מה זה האוגדן?היכן ניתן לרכוש אותו? ועוד שאלה בחלק הכמותי- נתונות הספרות: A,F,M,N,R,T,U עבורן מתקיימת המשוואה- FAT-MAN=UR מהו U? א.1 ב.8 ג.9 ד.אין לדעת מהנתונים תודה ...

תשובה

FAT-MAN=(F0T+A0)-(M0N+A0)=F0T-M0N אם F=M אז התוצאה היתה חד ספרתית (והיא לא) הדרך היחידה שהתוצאה תהיה דו ספרתית זה ש:F=M+1 וגם T<N. ובמקרה זה התוצאה היא תשעים ומשהו. כלומר U=9. (ממש מצחיקים החברה שכתבו את השאלה... )

שיר w

New member
עזוב,בכלל לא הבנתי את ההמשך

אני אשאל את המדריכה כבר

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo15.gif שיר,

תפתרי רגיל- תהפכי את זה לתרגיל חיבור, ומשם כל מה שצריך זה קצת הגיון...

000שירה000

New member
ניסיון נוסף

אני מקווה שהבנת איך ילד חורף הגיע למשוואה שלו: F0T-M0N=UR (כאשר 0 זה הספרה 0, לא אות). בעצם הספרה A הייתה ספרת העשרות בשני המספרים התלת ספרתיים ובחישוב הוא הראה לך איך הוא "נפטר" מ-A ומחליף אותה ב-0, כך שהמשוואה ההתחלתית עדיין מתקיימת, למרות שנפטרנו מאות אחת. ועכשיו לגבי מה שמיוזיק גירל אמרה, להפוך לחיבור (אני כותבת את זה בחיבור ארוך כי זה יותר נוח לדעתי): M0N UR + ----- F0T בואי נעשה את הניתוח שלנו מכאן (לפי מה שהבנתי זה החלק שלא הבנת): האופציה שישר קופצת לעין היא כזו (אני אכתוב אותה ואז נסביר למה היא נשללת): N+R= T O+U=0 M+0=F שתי המשוואות האחרונות לא הגיוניות: השניה מחייבת U=0, ואנו יודעים ש-UR זה מספר דו ספרתי, לכן U לא יכול להיות אפס. גם השלישית, שמחייבת M=F לא מסתדרת לנו... נותן את המספר החד ספרתי...(תציבי ותראי). לכן, אנחנו יכולים להבין שהסקנו משהו שגוי, והמשהו הזה נגזר מהמשואה הראשונה: N+R=T... מה האופציה לשנות אותה? כנראה (או בטוח) שבעצם N+R=T+10, (למשל, אם N+R שווה ל-16, אז זוכרת איך כותבים בחיבור ארוך? כותבים את ה-6 מתחת לאחדות, ו"זוכרים" את המספר "אחד" להוסיף לחיבור העשרות. כך שה"אחד" הזה נשמר לנו למשוואה השניה: U+0+1=0 או בקיצור: U+1=0 כמובן ש-U לא יכול להיות מינוס 1, לכן שוב ניתן להסיק שבעצם התוצאה אינה אפס אלא עשר, אז האפס כתוב מתחת לטור העשרות, וה"אחד" יזכר בחישוב טור המאות. כלומר: U+1=10 ומכאן: U=9 זה גם מסתר עם המשוואה האחרונה: M+1=F (ה"אחד" שזכרנו) ואז M לא שווה ל-F, מה שהפריע לנו במשוואות ממקודם.

למעלה