כמה שאלות....

כמה שאלות....

טוב אז קודם כל, סחטין על הפורום המלבב הזה. ועכשיו לעבודה... אשתי ואני מחזיקים שני חשבונות בנק. דבר זה נובע מהסיבה שכך אנו יכולים להיות בטוחים שהמשכנתא לא תחזור. בזמן האחרון המצב הכלכלי לא מי יודע מה מזהיר ויצא שלא הופקדו סכומים משמעותיים בחשבון השוטף. (לא של המשכנתא) יחד עם זאת לא חרגנו מהמסגרת שהוקצתה לנו בחשבון... ואז, ביום בהיר אחד נבלע הכרטיס במכשיר שבקיר.... כמובן שלמחרת רצתי לבנק ושם נאמר לי שהם ביטלו את המסגרת בשני החשבונות בגלל שהחשבון השוטף אינו פעיל (כלומר לא הופקד בו כסף במהלך חודש...) המשמעות המיידית היתה שאנחנו בחריגה של 6,500 ש"ח בחשבון הזה. התחייבתי בפני הפקיד שבתוך חודש אני אסגור את החוב... לאחר מספר ימים באנו לבנק על מנת למשוך סכום כסף מהחשבון השני (חשבון המשכנתא) שהיה בזכות של כ 1,500 ש"ח. הפקידה בעו"ש אמרה שבמחשב יש הערה שלא לתת לנו למשוך כספים עקב החריגה בחשבון השני. לצערי לא הצלחתי לעמוד בהתחייבות שלי כלפי הפקיד לסגירת החוב וכשבועיים לאחר המועד עליו התחייבתי קיבלנו מכתב התראה מעו"ד על סכום כפול מהיתרה האמיתית בחשבון, ולא רק זה אלא שלא צויין תאריך לחוב זה. לאחר מספר ימים הפקדתי את הסכום עליו התחייבתי ובכך כיסיתי את החוב. ועכשיו הגיע ההפתעה הגדולה ביותר בסיפור הקפקאי הזה... אמש אישתי באה למשוך כסף מאחד החשבונות שהיה עכשיו ביתרה... והפקידה לא נתנה לה למשוך כסף מהסיבה.... שבמחשב יש הערה שלא לתת לנו למשוך כספים עקב החריגה בחשבון השני.אשתי כמובן טרחה והסבירה שהחוב כוסה במלואו ואז הסבירה לה הפקידה בנימוס כי אותו פקיד שהזין את ההערה למחשב בחופש למשך עשרה ימים... אישתי עדיין לא איבדה את העשתונות וביקשה לפנות לממונה על אותו פקיד... ולמרבה הפלא גם היא בחופשה.... רק לאחר ויכוחים מיותרים והרמת קול הסכימה הפקידה להתקשר לאותו פקיד שהכניס את ההערה למחשב שהואיל בטובו לאשר את המשיכה.... ועכשיו אני פונה אליכם ושואל את השאלות הבאות: 1. האם מותר באמת לבנק להקפיא לי סכומי כסף מחשבון ביתרת זכות כל עוד החשבון אינו ערב לחשבון השני ואין שום צו עיקול על החשבון? 2. האם מותר לבנק לנפח סכומים בפניה לעו"ד? 3. מה אתם הייתם עושים במקומנו? תודה.... שמוליק

חשבון עם הבנק

שמוליק שלום, אין ספק שהתנהגות הבנק גובלת בהיסטריה מיותרת. אין כל הצדקה עניינית לצעדים אלו של הבנק ובוודאי שלא פניה לעו"ד. אם קיימת בעיה בחשבון הבנק אמור לשלוח מכתב התראה פנימי של הסניף ורק בשלב מתקדם יותר להוציא הענין לעו"ד. אני ממליץ לך לשקול החלפת בנק. אין כל הגיון בקבלת מסגרת בחשבון המותנית בהכנסת כספים. אתם צריכים לדרוש מסגרת "סולו" כלומר, כזו שאינה מותנית בדבר אלא בחתימתכם. אם אתה מנהל עסק מומלץ לפתוח חשבון עיסקי וכך לתמרן בין החשבון הפרטי לעיסקי. חשבון עיסקי, מעצם טיבו, בנוי ליתרת דביטורית, כלומר שלילית ואינו נהנה מתזרים קבוע של הכנסה כמו בחשבון של מקבלי משכורת. מעבר לכך לא הייתי עושה דבר שכן אין מקום לתביעה או משהו בסגנון. בברכה אילן גולדנברג, עו"ד

אילן שבוע טוב...

א. תודה על התגובה... ב. אכן בעסק מתנהל חשבון נפרד, אך הוא לא בבנק זה ואיתו אין בעיות (מה גם שהוא על שם העסק - שהוא כשלעצמו חברה בע"מ) ג. לגבי החלפת הבנק העניין אכן נשקל על ידי אישתי ועל ידי, ואכן דבר זה יעשה תוך כתיבת מכתב להנהלת הסניף והמחוז עם הסבר מדוע הם הפסידו לקוחות (שכן גם ההורים של אישתי מצטרפים למחאה הקטנה הזאת) שיש להם וותק בבנק וחסכונות רבים (בכל אופן אצל הורי אישתי). ועוד פעם תודה שמוליק

למעלה