כמה שאלות...

כמה שאלות...

מישהו יכול להגיד לי מאיפה אני יכולה להוריד שירים של דיג'ימון? ומה כל המילים האלה שכותבים בסוף שם של דמות? (קון,סאן,צ'אן)

אני יכול לענות על השאלה השנייה

קון, סאן וצ'אן אלו מילים ביפנית שפירושן: קון-כינוי בין חברים, בדר"כ בנים. סאן-כינוי למישהו שאת/ה מכבדת. צ'אן-כינוי למישהו חמוד וקטן (ע"ע: "גוהאן צ'אן")/כינוי בין חברים שאותה שכבת הגיל סאמה-כינוי למישהו מכובד (שימי-לב: סאן זה כינוי למישהו שאת מכבדת, ובנאדם אחר לא חייב לקרוא לו סאן אם הוא לא מכבד אותו. לעומת זאת סאמה הוא כינוי למישהו מכובד, כמו ראש הממשלה, ולכן כל הישראלים יוסיפו לשמו את הכינוי סאמה. לעומת זאת לא כל הישראלים יקראו לאבא שלך סאן, כי הם לא בהכרח מכבדים אותו).

star_female

New member
שש...

אסור להגיד מאיפה מורידים דברים, זה לא חוקי... רייס כבר ענה על התוספות לשמות, אני רק רוצה להוסיף כמה דברים ^^; ב-צ'אן (chan-) משתמשים גם כשאוהבים מישהו (זה מין שם חיבה) (או כשמדברים לילד קטן או לילדה).. ב-סאמה (sama-) אפשר להשתמש גם כשמעריצים מישהו מאוד (לדוגמא, קאמי זה אל וקאמי-סאמה זה אלוהים). קון (kun-) זה לבנים. בטח יש עוד אבל אני לא זוכרת עכשיו ^^;;

אלונה X

New member
ולשאלתך ה2...

שירים מכל מקום או מימני ^_~ יש לי המון שירים וחפשי בקאזה... מילת חיפוש דיגימון או קוג'י וודה... זה הזמר שעבד על עונה 4 בעיקרו ןויש לו שירים ממש טובים לדעתי

star_female

New member
תוכנה שיתופית...

אבל, אהם, תסתכלי טוב בהודעה הקודמת שלי -.-; ואם את עדיין לא רואה את זה, אז אני אשלח לך במסר.

Kenny Girl

New member
באמת?

לי אמרו ש צ'אן-כינוי לילדים עד גיל 13 קון-כינוי מגיל 13 ומעלה סאן-מתי שבא לנו

star_female

New member
לא ממש..

זה תלוי בהרבה דברים (גיל, יחס, קרבה, מעמד חברתי...) אז אי אפשר ממש להגיד את הגיל המדוייק... ותמיד יש יוצאי דופן (לדוגמא, ב-ranma 1/2 אבא של אקאנה קורא לה אקאנה-קון למרות שהיא בת (כנראה בגלל שהיא טומבוי) ואנשים שונים קוראים לאותו בנאדם עם סיומות אחרות (תלוי בגיל שלהם ובקרבה...)). דוגמאות מדיג'ימון (כדי שזה יהיה יותר ברור): קודי קורא לכולם עם -סאן בגלל שהוא צעיר מהם ומנומס, קן קורא לבנות עם -סאן (אולי גם לטיקיי, אבל אף פעם שמעתי אותו מדבר ישירות לטיקיי ביפנית) כי הוא מנומס - אבל לדיוויס הוא קורא בלי תוספת (ובשם משפחה, למרות שבסרט הרביעי הוא קורא לו בשם הפרטי) כי הם קרובים (דיוויס קורא לקן 'קן' בלי תוספת כל הזמן ^^). קארי קוראת לטיקיי ודיוויס עם -קון, והם קוראים לה עם -צ'אן. אה כן, נזכרתי בעוד סיומת, -סמפאי (sempai-) זה למישהו מכיתה יותר גבוהה (יולי קוראת לאיזי 'איזומי-סמפאי' ).

star_female

New member
^^; זה לא כזה מסובך..

אני פשוט לא מסבירה טוב... צ'אן זה לבנות או מישהו שאת אוהבת. קון לבנים. סאן למבוגרים. סמפאי למישהו מכיתה יותר גבוהה בבי"ס. זה כל מה שאת צריכה לדעת ^^; (לי פשוט יש קטע עם לבדוק איך כל דמות קוראת לדמויות האחרות..)

Digi Lista

New member
אולי אני אוסיף את ההסברים למאמר?...

יש לנו איזה מאמר שמכיל הסברים,יהיה נחמד לצרף גם את המושגים האלה,מה דעתכם?

Kenny Girl

New member
רעיון מעולה

יש לי רעיון לאלה שרוצים ללמוד יפנית יש לי קובץ עם ה"שיעור" הראשון ביפנית, לשים אותו כאן? (אני לא ידועת מה האימייל של זה ששלח לי אותו!! אהההההההה) טוב אני צריכה לזוז ביי

Digi Lista

New member
בטח,למה לא?../images/Emo13.gif

כמובן שאם יש ליד פירושים בעברית זה יועיל
(אני אכניס למאמרים...)

star_female

New member
@_@ קנג'י...

וואו.. כמה קנג'י.. אבל זה רק קנג'י. לא ממש שיעור שמלמד את השפה. בעיקרון זה עוזר רק אם כבר יודעים את הבסיס (או אם רוצים להתלהב שיודעים איך לכתוב את האותיות המסובכות והיפות האלה ^^; ).

אלונה X

New member
אמרתי לך במיפגש...

אין אבל אין שום סיכויי שבעולם שאני אלמד קנגי ליפניי גיל 20! זה מסובך מידיי @_@

למעלה