כמה שאלות

shay sh

New member
כמה שאלות

אני תלמיד בכיתה י"ב במגמת אלק' ומחשבים. דחיתי את הגיוס שלי לצבא לטובת לימודים להנדסאי אלק' ואז אני אשרת בצבא במקצוע באופן סדיר, ואח"כ שנה וחצי שירות של קבע, ואח"כ- אלוהים גדול... מה שאני יודע זה שאם אני ארצה בעתיד (ואני יודע שאני ארצה) להשלים לתואר ראשון בהנדסת אלק', אז זה רק B.Tech ומשך הלימודים הוא שנתיים בלבד במקום ארבע במסלול הרגיל. ידוע לי שיש עוד תואר ראשון והוא B.Sc וזהו תואר שנותנות האוניברסיטאות וזה "בוגר במדעים", ואילו B.Tech מתקבל ממכללות וזה "בוגר בטכנולוגיה". המורים בביצפר אמרו שהלימודים ל"בוגר במדעים" מתמקדים בלימודי פיזיקה, והלימודים ל"בוגר בטכנולוגיה" מתמקדים בלימודי חשמל ואלק'. שמעתי איפשהו שמחפשים יותר אנשי היי- טק בעלי תואר B.Tech כי זהו מהנדס יישומי, אין לי מושג אם זה נכון ולכן אבקש לדעת מה כל מי שקורא את זה חושב. אני גם יודע שחברות שיש להן הנדסאים והם רוצים לשדרג אותם למהנדס, שולחות את אלה ללמוד במכללות, אם זה נכון, מה זה אומר?? שעדיף ללמוד את מקצועות ההנדסה במכללה ולא באוניברסיטה?? ומה באשר למקצועות אחרים כמו כלכלה, משפטים, מחשבים וכדומה?? כמו כן, ברצוני לדעת מספר דברים, בבקשה: 1. האם שני התארים הם תארים ראשונים שווים במעמדם? מה יותר נחשב ומבוקש? 2.ידוע לי שיש באפשרות הנדסאים להמשיך ללמוד לתואר ראשון באוניברסיטה ולקבל B.Sc והזמן שלוקחים הלימודים לא ידוע לי. אז שאלתי היא האם כדאי לאנשים בעלי דיפלומת הנדסאי, כמו במקרה שלי, לעשות את המסלול הזה? 3. בבקשה לענות על מה ששאלתי לפני השאלות 1 ו- 2 שהצגתי.
4. האם יש הבדל במשכורת למשל בין מישהו שיש לו B.Tech למישהו שיש לו B.Sc? תודה רבה על הסבלנות...

הנדסה

המעסיקים נוטים להעדיף בברור את בוגרי האוניברסיטאות על פני בוגרי המכללות. מרבית המכללות מעניקות תואר BTECH- הנדסה יישומית, בעוד האוניברסיטאות מעניקות תואר BSC הנחשב יותר בשוק העבודה. המטען העיוני המוענק על ידי האוניברסיטאות נחשב למעמיק יותר. המסלול להשלמת לימודים מהנדסאי לתואר BTECH במכללה לוקח שנתיים עד שלוש- תלוי בתחום (ראה מידע נלווה), לרוב שלוש. מסלול ל-BSC לוקח 4. נראה שמההיבטים התעסוקתיים עדיף ללמוד מראש ל-BSC. יש להביא בחשבון שבתחומים רבים אם מעונינים להמשיך לתואר שני בעלי תואר BTECH מתבקשים לקחת קורסי השלמה מהתואר הראשון לפני תחילת התואר השני. השכר הוא בדרך כלל ענין לא קבוע ותוצאה של מידת הביקוש ברגע נתון. כללית, אין בהכרח פער ניכר בשכר, במידה והוא קיים הרי שלרוב הוא לטובת בעלי ה-BSC.

השלמה מהנדסאות לתואר ראשון

מדעי המחשב B.A. מיועד להנדסאי תוכנה. תואר ראשון שלוש שנים לימודי יום הנדסאי 02/6291911 ת.ד.1114 הנביאים 37 91010 מכללת הדסה ירושלים, לימודים אקדמיים פרטי מסלול תשס"ד הנדסה יישומית B.TECH במקצועות: מכונות. ביוטכנולוגיה, חשמל ואלקטרוניקה. תעשיה וניהול. תוכנה. תואר ראשון שנתיים וחצי לימודי יום הנדסאי 04/9901911 ת.ד. 78 21982 מכללת אורט בראודה, כרמיאל, לימודי הנדסה פרטי מסלול תשס"ד שם החוג: כלכלה וניהול. מיועד להנדסאי תעשיה וניהול. תואר ראשון שנתיים לימודי יום הנדסאי 04/6900888 ד"נ גליל עליון 12210 מכללת תל חי, לימודים אקדמיים מידע נוסף במוסד תשס"ד להנדסאים מכל התחומים אפשרות להשלמה לתואר ראשון B.ED "בוגר בהוראה". תואר ראשון שנתיים וחצי לימודי יום הנדסאי 03/5441370 אנטיגונוס 6 62664 מכללה להוראת טכנולוגיה ת"א (מיסודה של מכללה למינהל) פרטי מסלול 10/2002 לתואר B.ED "בוגר בהוראה". תואר ראשון שנתיים וחצי לימודי יום הנדסאי 03/6902444 ת.ד.48130 פרסיץ 15 61481 מכללת לוינסקי לחינוך, לימודי המשך/ הסבה, תל אביב מידע נוסף במוסד תשס"ד הנדסה יישומית B.TECH במקצועות: הנדסת תוכנה וניהול. הנדסת חשמל ואלקטרוניקה. הנדסת מכונות ומערכות. תואר ראשון שלוש שנים לימודי יום הנדסאי 03/7653156 בני אפרים 218 נאות אפקה 69107 מכללה אקדמית להנדסה, תל אביב פרטי מסלול תשס"ד מסלול השלמה להנדסאים בחוגים: א. חשמל-אלקטרוניקה, לימודי יום 3 שנים, ערב 4 שנים. ב. מדע וטכנולוגיה לימודי יום שנתיים, ערב 3 שנים. תואר ראשון שלוש שנים לימודי יום או ערב הנדסאי 03/6302345 ת.ד.62137 דרך הטייסים 28 61620 מכללת אורט ת"א, סינגאלובסקי למורים לטכנולוגיה, אקדמי פרטי מסלול תשס"ד הנדסה יישומית B.TECH במקצועות: הנדסת תעשיה וניהול, הנדסה אזרחית, הנדסת כימיה וביוטכנולוגיה, הנדסת חשמל אלקטרוניקה. תואר ראשון שלוש שנים לימודי יום הנדסאי 03/9066197 ת.ד. 3 44837 מכללת יהודה ושומרון אריאל, לימודים אקדמיים פרטי מסלול תשס"ד א.השלמה הנדסאי תוכנה לתואר ראשון במדעי המחשב (מסלול יום). ב. השלמה הנדסאים לתואר ראשון במינהל עסקים (מסלול יום או ערב). תואר ראשון שנתיים וחצי לימודי יום או ערב הנדסאי 09/8607717 ת.ד.120 קבוץ גלויות 16 42100 מכללה אקדמית נתניה פרטי מסלול תשס"ד הנדסה יישומית B.TECH במקצועות: בנין. חשמל ואלקטרוניקה . כימיה. תעשיה וניהול. תוכנה. תואר ראשון שלוש שנים לימודי יום הנדסאי 08/6462218 ת.ד.45 בזל 71 84100 מכללה אקדמית להנדסה בנגב, קמפוס באר שבע פרטי מסלול תשס"ד הנדסה יישומית B.TECH מידע נוסף ראו קמפוס באר-שבע. תואר ראשון שלוש שנים לימודי יום הנדסאי 08/8519002 בני ברית, ת.ד. 8151 77181 מכללה אקדמית להנדסה בנגב, קמפוס אשדוד מידע נוסף במוסד תשס"ד מיועד לתלמידי הנדסאות תוכנה: צבירת נקודות זכות לקראת תואר ראשון B.A במדעי המחשב או במדעים. המקומות בארץ בהם קיים סניף בררו במוסד. תואר ראשון שנתיים לימודי יום או ערב הנדסאי 03/6404040 ת.ד.39328 תל-אביב 61392 אונ' פתוחה, אקדמי, סניפים בארץ מידע נוסף במוסד

shay sh

New member
עוד מידע

1. השלמה מהנדסאות ל-BSC לוקח גם 4 שנים, האם יש הרבה פטורים? אפשר להשלים באוניברסיטה, אם כן, מהם תנאי הקבלה? 2. הייתי רוצה לקבל חוות דעת על "המכון אקדמי טכנולוגי חולון".

shay sh

New member
חוות דעת על

המכללה האקדמית להנדסה בת"א-- האם היא נותנת תארים של אונ' ת"א? ושוב , מה לגבי המכון אקדמי טכנולוגי חולון-- כנ"ל???

השלמת תואר

לא, הפטורים אינם רבים. תנאי הקבלה משתנים ממוסד למוסד. באיזה אתה מעונין? אנו נמנעים מהבעת דעה על מוסד כלשהו.

shay sh

New member
תגובה

אני מעוניין באונ' ת"א, והמכון האקדמי טכנולוגי חולון. אני גם מעוניין לדעת מהם תנאי הקבלה להנדסאי אלק' עם תעודת בגרות כמובן.

מהנדסאי למהנדס.

הנדסאים בשני המוסדות רשאים להרשם גם אם יש להם רק 3 יח' במתמטיקה, בעוד שמאחרים דורשים 4-5 יח' מתמטיקה.הציונים בבחינות הגמר הממשלתיות בלבד בלימודי ההנדסאות יוכרו כשקולים לציוני בחינות הבגרות כמופרט להלן: הציון במתמטיקה יוכר כציון במתמטיקה 5 יח', הציון בפיזיקה יוכר כציון בפיזיקה ברמה של 5 יח', הממוצע של המקצועות הטכנולוגיים יוכר כציון במקצוע ריאלי ברמה של 7 יח'. התחשבות בציונים אלה תובא בחשבון רק אם הם משפרים את סכויי המועמד בהשוואה לציוני הבגרות שלו. מעבר לכך הם נדרשים לעמוד בדרישות הקבלה הרגילות. הנדסאי שהתקבל רשאי להגיש בקשה לפטור מקורסים מסוימים. הרשימה תסופק למועמד. הפטור ינתן על פי שקולים כמו הציון בקורס.

פשוש3

New member
תגובה

אני אנסה להסביר לך מה בדיוק קורה היום מבחינת השלמה מהנדסאי למהנדס כי אני עכשיו נמצא במצב של אחרי צבא(השתחררתי לפני שבוע) אומנם למדתי טכנאי אבל ביררתי כבר על הכל(כל ההשלמות שיש). אתמול דיברתי עם אחד המרצים במכללת ת"א ולפי דבריו היום אתה יכול להשלים מהנדסאי למהנדס תוך 3 שנים במכללת ת"א במסגרת די לחוצה,הסטודנטים בכיתה הם לרוב אנשים שמה שיש להם בראש זה לסיים את השיעור כמה שיותר מהר וללכת הביתה(הסטודנטים הם גם לרוב אנשים יותר מבוגרים),ההמלצה של המרצה היא להתחיל תואר מהתחלה יעני לתואר B.Sc ואתה תקבל 30 נ"ז מתואר ההנדסאי כך שיהיו מספר קורסים שלא תזדקק לעשות. ולמרות הכל שאתה מסיים בתואר B.tech זה אומנם לא כמו תואר אונברסיטאי B.Sc. אבל היום אם יש לך תואר של מהנדס ואתה טוב אז כל חברה תרצה אותך וכמובן תשלם לך בהתאם לעבודתך. ואם אתה רוצה עוד עצה אז גם אני הייתי במצב שלך,סיימתי מגמת אלק'-מחשבים וחשבתי שאני אלמד הנדסאי(י"ג-י"ד) ואחרי הצבא אני כבר אשלים,איזה חלומות... אבל קח הכל בפרופורציה כי הכל יכול להשתנות וכל דבר בזמנו,אני לדוגמא חשבתי עוד בתיכון להיות מהנדס אלקט' אבל ככל הנראה אתחיל לימודי פסיכולוגיה באוניברסיטה כך שהכל יכול להיות. ובקיצור קח את הזמן,אתה לא יודע מה יהיה עוד שנה אז למה לשבור את הראש לעוד 5-6 שנים? תלמד י"ג תראה אם זה מתאים לך,אם כן תמשיך אם זה ושיהיה לך המון בהצלחה

למעלה