כמה שאלות:

רונן מר

New member
כמה שאלות:

שלום ד"ר! 1. כמו שהבנתי מין אוראלי מסוכן יותר ממין רגיל. השאלה שלי היא האם הסיבה לכך היא שכמות נגיפי האיידס בהפרשות שמקורם בפי הטבעת גדולים מאלה הנמצאים באיזור הפות או שהסיבה לכך הוא המבנה הצר ,העדין ומכאן גם הפגיע של פי הטבעת? 2. אני יודע שאין נתונים על כך אבל באופן כללי ועל סמך הידע וההגיון שלך: האם ליקוק חיצוני או פנימי (חדירה עם הלשון פנימה) לפי הטבעת מסוכן יותר מליקוק איבר המין הנשי (כמובן מבחינת הסיכוי להדבק באיידס)? תודה מראש רונן

מין אורלי, מין אנלי

1.מין אורלי לא מוגן אינו מסוכן יותר מחדירה לא מוגנת לאבר המין של אשה. אתה כנראה התכוונת למין אנלי.אכן במין אנלי לא מוגן הסיכון להדבק באיידס גבוה מהסיכון להדבק באיידס במין לא מוגן הכולל חדירה לאבר המין של אשה. הסיה לכך היא זו שכתבת: ההבדל בתכונות הרירית וההבדל בגמישות של שני הפתחים. 2.איני יודע את התשובה לשאלתך השניה.

מאירה24

New member
נראה לי...

בנוגע לשאלה השניה- נראה לי שאין סכנה למלקק את פי הטבעת כי אין מגע של נוזלים מדבקים ברקמה של הפה. גם המלוקק לא נמצא בסכנה כי רק הרוק של המלקק מגיע אליו והרוק אינו מדבק. לעומת זאת, למלקק איבר מין של אישה יש סכנה להידבק כי הוא בא במגע עם הפרשות הנרתיק של האישה. עם זאת, היא מיגנת לחלוטין כי היא באה במגע עם הרוק. מקווה שעזרתי קצת..

מאירה24

New member
תסביר לי בבקשה

אני תמיד חשבתי ולימדתי שאיידס עובר בנוזלי גוף. אמנם אני לא מומחית גדולה לליקוק בפי הטבעת, אבל נראה לי שזה צריל להיות די אגרסיבי כדי שיהיה דםת וחוץ מזה אין נוזלים.. אז אני לא מבינה למה זה לא נחשב למין בטוח מבחינת איידס.

מין אנלי

אל תוך חלל מערכת העיכול מופרשים נוזלים ובשונה מרוק אין בטחון שנוזלים אלו אינם מכילים את נגיף האיידס אצל נשא הנגיף.

מאירה24

New member
תודה, אבל עוד הבהרה..

אם כך, מה ההבדל בין נוזלי מערכת העיכול שאולי נמצאים בפי הטבעת לקיא? קיא גם מורכב מנוזלים של מערכת העיכול, לא?

למעלה