כמה שאלות

momi341

New member
כמה שאלות

שלום לכולם, קודם כל הצלחה מרובה לכל משתתפות הפורום, מחזיקה לכולכן/כולכם אצבעות.
אנחנו בתחילת הדרך בתהליך פונדקאות בארץ.
החלטנו לפנות לאחת הסוכנויות בארץ (חו"ל לא בא בחשבון בגלל הנסיעות,המסמכים וההמתנה אחרי הלידה).
הבנו מהחוזים של הסוכנויות שהמחויבות המשפטית שלהן נגמרת ברגע שחותמים עם הפונדקאית בועדה. כלומר, אם (חלילה) קורה והפונדקאית לא נקלטה בכלל הניסיונות או מחליטה מסיבה כלשהי אחרי כמה טיפולים לוותר ניאלץ לפתוח חוזה חדש עם הסוכנות כדי לאתר פונדקאית חדשה.
השאלה הראשונה שלי היא איזו הגנה יש לנו ולכסף שלנו בתור הורים מיועדים שעומדים להוציא סכום עתק על התהליך.
השאלה השנייה היא לגבי לוחות זמנים, מה הזמן הממוצע מהרגע שחותמים בסוכנות ועד תחילת הטיפולים.
בנוסף אשמח לקבל פניות ממישהו/מישהי שעברו את התהליך בארץ לבד ללא תיווך של סוכנות.
תודה רבה

לגבי הסוכנויות

כמו שכתבת, לא חייבים ליווי של סוכנות, יש מידע נגיש מאוד באתר של משרד הבריאות לגבי הפרוצדורה
בנוסף יש ליווים שהם לא של סוכנויות
למשל, אלירז זר אביב, שמקשרת לפונדקאיות ללא עלות ולוקחת כסף על הליווי רק בכפוף להתפתחות התהליך
ועינב אשכול גם מלווה תהליכים, אני לא יודעת מה המדיניות שלה בנושא הכסף.
כל שאר ההסכמים הכספיים מתנהלים בחוזה, בחוזים סטנדרטיים הכסף שמקבלת הפונדקאית אם ההליך לא נקלט הוא די זניח
אני פונדקאית, ואנחנו מתנהלים עם סוכנות, אבל למען האמת אני לא ממש מבינה את הערך המוסף שלה, בפרט לאור המחירים האסטרונומיים שהסוכניות לוקחות
(בפרט אצלינו שזה היה שונה מהתקשרות רגילה, כי הקשר עם הורים נעשה ביוזמתי דרך חברים ולא דרך הסוכנות)

isadora77

New member
לטעמי, החלק הכי חשוב הוא לא התיווך אלא הליווי.

ולכן אני ממליצה מאד על אלירז.
למצוא פונדקאית את יכולה גם לבד אבל ליווי שלם לשני הצדדים, כזה שמרגיש אמיתי ומהלב. כזה שברור ששומר על האינטרסים של שני הצדדים מתוך הערכה ואהבה כנה ומתוך הבנה עד כמה חשוב ששני הצדדים יסיימו את התהליך ללא משקעים - ליווי כזה יכול להפוך את התהליך לחוויה מעצימה ומרגשת באמת.
אם או בלי סוכנות - יכולים להתבצע תהליכים טובים יותר ופחות. לדעתי עם ליווי כמו זה שציינתי (כמו זה שאני בעצמי זכיתי לו) את מגדילה משמעותית את הסיכוי לצאת מהחוויה הזאת עם כל הערך המוסף שלה וללא פגיעה (לא לך ולא למי שנשאה עבורך את ההריון).
אני פונדקאית בדימוס (כמעט 3 חודשים מהלידה). שמעתי ושומעת חוויות רבות משני הצדדים. ויכולה להגיד בלב שלם - אל תוותרו על ליווי איכותי.
אל תגיעו למצב שאתם מתחילים תהליך עם פונדקאית שפגשתם פעם אחת (כן, שמעתי על כאלה. איך את אמורה לצאת לדרך כל כך משמעותית ואינטימית עם מישהי שאת בכלל לא מכירה?? נשגב מבינתי...)
אל תגיעו למצב שאתם יוצאים לדרך בלי שיש מישהו שאוהב אתכם ואת הפונדקאית שלכם ויכול תמיד תמיד לתווך, לתמוך ולתת תשובות.
אי אפשר לנבא את התמיכה ששני הצדדים יזדקקו לה לאורך הדרך. חשוב שיהיה שם מישהו שאכפת לו מאד.

אגאצס

New member
ללא סוכנות

היי! אני פונדקאית והתחברנו עם הזוג פה בפורום הזה, ללא סוכנות. זה בהחלט אפשרי. אני פרסמתי את ההודעה והאם המיועדת הגיבה. לא רציתי לפנות לסוכנות דווקא בגלל העליות הגבוהות שלהן להורים המיועדים. הם משלמים המון גם ככה. קצת חששתי מהתהליך הביורוקרטי אך באתר של משרד הבריאות הכל מוסבר מאוד ברור. יש יתרונות וחסרונות גם לסוכנות וגם לחיפוש עצמאי. מאוד תלוי בזןג ובפונדקאית. כרגע אנחנו כבר אחרי כתיבת החוזה ורגע לפני החתימה. מוזמנת לפנות אליי בשמחה. בהצלחה!

למעלה