כמה שאלות

Santa Inc

New member
כמה שאלות

היי,

1. אני זוכרת שפעם אמרו שזה לא טוב להשאיר טלוויזיה עם מסך קפוא ליותר מכמה שניות, לדוגמה לעשות pause לסרט. האם זה עדיין נכון לטלוויזיות החדשות של היום (LCD)?
2. יש לי מכונת כביסה עם פתח עליון, ולפני כמה זמן פתאום ראיתי שהפלסטיק בחלק העליון התמלא בכתמים סגולים-אפורים, אני מניחה שזה עובש ואני מניחה בגלל שסגרתי את המכסה כשהוא עדיין היה רטוב. זה לא יורד עם חומר ניקוי רגיל, יש דרך לנקות את זה?
3. כשמורידים אפליקציה מקבלים את רשימת הדברים שהיא צריכה גישה אליהם. אם לדוגמה אפליקציה רוצה גישה לתמונות שלי - מה המשמעות של זה? שהיא יכולה חופשי להיכנס לאלבומים שלי ולהשתמש במה שיש שם? זה תמיד מטריד אותי כל הגישה הזו שיש לאפליקציות למידע האישי שלי, שהרי אני לא יכולה לבחור למה לתת לה גישה ולמה לא...

תודה מראש!

trilliane

Well-known member
מנהל
תשובות

1. עדיף להימנע מכך. ב-LCD זה עלול להוביל לפיקסלים "תקועים" או שרופים, ובאופן כללי סתם להשאיר את נורת המסך פועלת ללא צורך (יש לה אורך חיים מוגבל + חבל על החשמל). בקיצור, אם לא משתמשים במסך עדיף לכבות ולהדליק בהמשך.
&nbsp
2. אקונומיקה מסירה עובש מצוין, אם כי פחות טוב כשמדובר בגומי (לפחות מניסיוני). נסי בעדינות (לא הכול בבת אחת) וקווי לטוב.
&nbsp
3. מסכימה איתך, לכן באנדרואיד שלי אני לא מתקינה יישומים שדורשים גישה לדברים שהם לא חייבים גישה אליהם. אגב, חבר עם אייפון אמר שאצלו זה לא כך והוא יכול פשוט להגביל ליישומים את הגישה. כמו כן מי שמתקין (באנדרואיד) "רוט" (root) משלו למכשיר יכול להתקין גם יישומים בסגנון פיירוול ששולטים בגישה של היישומים ואז אפשר להגביל אותם בפועל גם אם הם דורשים גישה. יכולות להיות לכך השלכות שונות, כדאי להתייעץ עם מומחים. יש בתפוז פורום אנדרואיד (וגם פורום אייפון ופורום סלולארי) אני ממליצה להפנות את השאלה לפורום הרלוונטי.

Santa Inc

New member
תודה על התשובות

2 - אני אנסה!
3 - לפעמים אין יותר מדי ברירה אם זו אפיקציה שאת משתמשת בה באופן קבוע ופתאום הם רוצים גישה לעוד דברים (אחרת האפליקציה לא נפתחת)

אגב - בעבר הייתי מקבלת מייל על תגובות להודעה שלי, לאיפה האופציה הזו נעלמה במערכת החדשה?!

trilliane

Well-known member
מנהל
3 את צריכה להחליט מה חשוב לך יותר...

היו מקרים שוויתרתי על יישום בגלל הרשאות שלא הייתי מוכנה לתת או שלא שדרגתי אותו כי הוא דרש יותר הרשאות. בד"כ יש תחליפים (מתחרים) ומעט מאוד יישומים קריטיים לי ברמה שאסכים להתפשר (אבל אם זה המצב, אני מתפשרת).
&nbsp
יש כרגע באג לגבי קבלת התראות לדואל, הוא ידוע ובטיפול. את מוזמנת להפנות הערות והארות בנושא מערכת הפורומים החדשה לפורום משוב (מס' 168). קישור לפורום מופיע תמיד בראש עמוד הפורומים הראשי.

למעלה