כמה שאלות:)

RonnnyS

New member
כמה שאלות:)

שלום, אני אתחיל ללמוד באוקטובר הקרוב בבן גוריון מדעי ההתנהגות (פסיכו, סוציו, אתרופולוגיה) ורציתי לשאול כמה שאלות.
מפריע לי שלא הצלחתי להוציא פטור באנגלית בפסיכומטרי, האם כדאי לעשות לפני תחילת שנה"ל/ במהלכה? האם כדאי ללמוד כבר אנגלית בקורס באונ' ואז לגשת ולהוציא פטור? עד כמה זה עמוס? האנגלית שלי לא משהו ואני מנסה לשפר אותה עד תחילת הלימודים, מה הדרך הטובה ביותר לעשות זאת? קריאת מאמרים? באיזו רמה בערך?

נרשמתי למעונות בב"ש, למי שלמד או לומד בבן גוריון, מה עדיף לגור במעונות או להשכיר דירה? אני יודעת שזה יחסית אינדיבידואלי אבל אשמח לשמוע המלצות לכאן ולכאן.
מבחינת עבודה, עד כמה עמוס וקשה לעבוד בשנה א' של התואר? קשה למצוא עבודות סטודנטים?
יש אפשרות לדעת אם מגיעה לי מלגה כלשהי עקב מצב משפחתי/ כלכלי?
מלגות שקשורות להתנדבות כגון פרח, כדאי לעשות? מאוד מעניין אותי התנדבות/ עבודה עם ילדים, ואיך מגיעים לדברים האלה פונים לאגודת הסטודנטים באונ'?

זהו, יש לי מלא שאלות
אם יש מישהו שלומד בבן גוריון ובמיוחד כמובן מדעי ההתנהגות אשמח מאוד לשאול שאלות נוספות:)

תודה רבה מראש ושבת שלום!

oromer

New member
מנהל
כמה תשובות :)

כמה קורסים את צריכה לעשות באנגלית? לדעת אנגלית זה תמיד טוב, גם לתעסוקה אח"כ בחלק מהמקרים וגם בתואר שלך יש יחסית הרבה אנגלית.
אם את חושבת שתוכלי לשפר, אז כן. לא תמיד זה מסתדר טוב במערכת לפעמים זה היה ממש תקוע. יש מקומות ששמעתי שזה בימי שישי ואז באים במיוחד. חוץ מזה זה חובת נוכחות, בחנים, מבחן ש.ב.
ואאל"ט הרצאה זה 4 שעות.

בנוגע לעבודת סטודנטים- באופן כללי זה לא אמור להיות תואר עמוס באופן יחסי. לפעמים שנה א מרגישה קצת עמוסה או קשה. אני מציעה לך לשאול אנשים שעשו את התואר. בנוסף ברגע שתהיה לך מערכת שעות תוכלי לדעת...
עבודת סטודנטים בב"ש אני מניחה שתוכלי למצוא אבל לא ניסיתי או שמעתי על מישהו שניסה.
מלגות- יש כל מיני. וכאן גם על רקע כזה. אימפקט, מפעל הפיס, דלק, גרוס, משרד החינוך,דיקאנט הסטודנטים במוסד לימודים- זה כרוך במלגה במעורבות חברתית/ פרח.תקישי מלגות באינטרנט את תקבלי הרבה. יש מחשבוני מלגות שמקישים נתונים אישיים והם אומרים למה את יכולה להגיש.
לפרח יש אתר אינטרנט ואת יכולה להירשם דרכו. בכל מקרה יש מלגות עם ילדים יותר משתלמות מפרח.

RonnnyS

New member
היי, תודה על התגובה->

אני צריכה לעשות קורס אחד באנגלית (רמה לפני פטור). זה נכון שלדעת אנגלית זה תמיד טוב, אני גם לא רוצה לחרוש על אוצר מילים לדעת פיקס לגשת למבחן אמיר ולקבל פטור ואחרי דקה לשכוח הכל, אני מעדיפה באמת ללמוד אנגלית כמה שיותר טוב שיתרום לי גם הלאה ולכן אם זה לא עומס רציני שאי אפשר לעמוד בו לצרף קורס אחד באנגלית למערכת השעות באונ' בהחלט אעשה זאת, השאלה כמה זה עמוס.
תודה על התשובות, יש לך דוגמה למלגה שדומה באופיה לפרח וכוללת עבודה עם ילדים? אני אחפש עוד באינטרנט בעצמי אבל אשמח לקבל עוד חוות דעת בעניין הזה:)

שבת שלום

oromer

New member
מנהל
היי

זה לא עומס, שאי אפשר לעמוד בו. זה גם כולה קורס אחד- ואאל"ט האחרון ללא תשלום.
איפה שאני למדתי צריך לסיים את חובות האנגלית עד סוף שנה ב. לכן את יכולה לבחור בעצמך באיזה סמסטר את רוצה ללמוד אותו. תלמדי בסמסטר קליל יחסית.

RonnnyS

New member
היי, תודה על התגובה

רציתי לשאול אם יש אפשרות לעשות גם מבחן "אמירם" במקום מבחן אמיר על מנת להשיג פטור לבן גוריון?
ניסיתי למצוא קצת באינטרנט אבל אני לא בטוחה לגבי התשובה.

zubumafu

New member
מנסה לענות

1. לגביי האנגלית, הקורס לא נורא אבל זה אינדיווידואלי. זה 4 שעות שבועיות + 3 מבחנים במהלך הסמסטר (בדר"כ בימי שישי) ועוד מבחן סוף, ככה שיש כאלה שמתבאסים מזה. אם את יכולה להוציא אמי"ר לכי על זה. לי למשל לא היה סיכוי אמיתי להוציא פטור (הבעיה שלי באנגלית היא בעיקר אוצר מילים, ולכן דווקא באנסינים עם מילון הולך לי טוב) אז עשיתי את הקורס באוניברסיטה והיה סבבה יחסית, מן הסתם זה גם תלוי במרצה.
2. לא הרבה גרים בב"ש במעונות כי השכירות יחסית זולה. גם מי שגר בדר"כ עובר לדירה בשנה השנייה לכל היותר. אין לי מושג מה המצב הסוציו-אקונומי שלך, אבל אפשר להשכיר חדר בדירת שותפים במחיר של 800-1200 ש"ח לחודש.
3. מבחינת עבודה, לא חסרות עבודות ומלגות לסטודנטים אבל מן הסתם לא קל לשלב יותר מידי עבודה, בטח שלא בשנה א'. באופן כללי לגביי מלגות יש איזה מיליון אפשרויות בערך.. מומלץ להתחיל כאן:
[URL]http://www.bgu4u.co.il/pages/melagot.aspx[/URL]

למעלה