כמה שאלות

Davidel16

New member
יצאתי מנקודת הנחה

שאם הם רושמים כמה עולה הבית ספר ירשמו כמה צריך בכללי.
בכל מקרה ראיתי את זה אחרי ששלחתי את ההודעה, קצת פאדיחה האמת
תודה רבה, גבר, עזרת לי המון

ANZ1

New member
לפני הכל

לפני שאתה מתעסק כמה עולה לשכור דירה
אתה צריך להיות מסוגל להתקבל ללימודים
אתה צריך מבחן טופל עם ציון 85 לפחות, כבר עשית ?
אתה צריך 2 ממליצים מקצועיים שימליצו עליך
אתה צריך ניסיון בעבודה כשחקן או בלימודי משחק רצינים
ואתה צריך לכתוב חיבור אישי למה אתה צריך להתקבל.

נראה לי שאתה מתעסק רק במסביב ובדברים הלא חשובים
אם לא תתקבל ללמודים, זה לא חשוב עיניני ויזה.

Davidel16

New member
על זה אני כבר עובד

אני לא מתכוון לשבת בבית ואני במגמת תיאטרון, אחרי הבית ספר אם אני אעשה צבא אני אשתדל להיות בתיאטרון צה"ל או ללמוד (עם האישורים המתאימים) משחק מחוץ למסגרת הצבא. מישהו מהמורים שלי ימליץ עליי.

חיבור אישי אני אסתדר.

רק מה זה מבחן טופל ?

ANZ1

New member
אתה לא רציני, נכון ?

אם היית באמת היית מתכנן ללמוד
היית קורא על הכל
ומברר
אבל אתה כנראה רק חולם חלומות בהקיץ
יש מרחק גדול בן חלום על לימודים בניו יורק, לבן לעשות את זה במציאות
בקשר לציון, אם אתה כרגע לומד ב5 יחידות לבגרות באנגלית עם ציון 100, אתה כנראה תצליח לקבל 85.
אחרת...

Davidel16

New member
צחוק הגורל

עוד 7 שעות יש לי אנסין שקובע (כנראה) אם אני ב-5 או 4 יחידות (המורה שלי אמרה שאני משובץ ל-5 אם אני לא מקבל נכשל, ואני לא) מבטיח לעדכן

corrigenda

New member
רק להעיר

יש קריטריונים של עלות המחיה בכל מקום, ואתה צריך להוכיח שיש לך מראש את הסכום הזה + עלות שכר לימוד.

איך מוכיחים? הדרכים העיקריות הן הצהרה מהבנק שלך שמראה שיש לך את הכסף הזה בעו"ש, או מכתב שמעיד שקיבלת מלגה מגורם כלשהו (ואז זה מתקזז מהסכום שצריך להציג). אם להורים שלך יש כסף אפשר להביא תדפיס חשבון בנק שלהם עם מכתב שבו הם מתחייבים לממן אותך (כנ"ל אם יש לך מישהו אחר שמוכן להצהיר שהוא יממן אותך).

Davidel16

New member
שאלה

כשאמרתי שאמא שלי תשלח לי כסף, התכוונתי שזה יהיה בנוסף למה שאני צריך להוכיח שיש לי
איזה קריטריונים של עלות המחיה יש?

corrigenda

New member
מה אתה שואל בעצם?

לא ברור לי מה השאלה בקשר לאימא שלך.

יש כאן שני עניינים לא קשורים: 1) המקורות הכספיים מהם תחיה בפועל ברגע שתגיע לשם, 2) המקורות הכספיים שאתה צריך להוכיח לשגרירות שיש לך לפני שהם בכלל נותנים לך ויזת לימודים. בשביל (2) אתה צריך די הרבה כסף. אם לאימא יש, היא יכולה לחתום על הצהרה רשמית שהיא מוכנה לממן אותך, לצרף מסמכים מהבנק שלה, ואז השגרירות תספור את זה ככסף שזמין עבורך ותצרף את הסכום הזה למה שלך יש בחשבון הבנק שעל שמך.

לגבי קריטריונים - ביה"ס שהתקבלת אליו ידע לומר לך כמה הון אתה צריך להוכיח שיש לך - זה תלוי הרי גם בכמה שכר לימוד אתה אמור לשלם להם.

Philip Jr

New member
תשובות

קודם כל שני אנשים ענו לגבי מימון, אז לא אכנס לזה. לגבי מלגות אני מציע לשאול אותם ישירות, כי סביר להניח שאם תמצא מלגה זה יהיה מהם.

מה שכן, זה לא עוזר "להאמין" שיהיה לך את הכסף, או לסמוך על כסף שאמא תשלח. אם אתה מתכוון להגיש בקשות בקרוב, אין טעם שתעשה זאת אם אתה לא בטוח שיש לכם את הסכום הדרוש לממן את התוכנית + מחייה כללית משוערת לשנתיים. איך מחשבים עלות מחייה? לא חסר מחשבונים שיתנו לך מספרים כלליים מספיק מדויקים, למשל NUMBEO.

לגבי עלויות מדויקות יותר ושכירות של דירה, אני מציע שתתקבל קודם, ואז תתחיל להיכנס לזה. סיכוי הקבלה למוסד כזה נמוכים, ואין טעם להשקיע יותר מדי במה שעוד לא בטוח. גם תבזבז זמן, וגם אם לא תתקבל כגודל הציפייה כך תהיה האכזבה.

אגב, רכב למשל לא תצטרך ב - NYC, ובלוס אנג'לס דווקא זה מאד יועיל.

Davidel16

New member
בדקתי באתר ועשיתי השוואה

לוס אנג'לס הרבה יותר זולה (ואני שמח מזה): http://www.numbeo.com/cost-of-livin...ates&city1=New+York,+NY&city2=Los+Angeles,+CA

ברוב הדברים היא זולה יותר, השאלה זה תחבורה, אמרת שבניורק לא צריך רכב, אני מניח שזה קשור לרכבת התחתית, אני צודק?

מה הקריטריונים למחייה ב-LA? זה היעד היותר מועדף (גם בגלל מזג אוויר וגם בגלל האופציה ליצירת קשרים).

Philip Jr

New member
לא ניתן לומר לך במדויק

מפני שהמספרים המדויקים תלויים במוסד וברשויות ההגירה, ואלו לא נתונים שכולנו חשופים להם.

כפי שכבר אמרתי לך ביותר משרשור אחד, זה לא משנה כרגע.. אתה יודע כעת מה העלויות הממוצעות בכל עיר, וכמה התוכנית תעלה. תגיש בקשות, ***תתקבל***, ואז תחזור עם שאלות כמו לאן עדיף לעבור, איפה כדאי לגור, וכדומה.

Davidel16

New member
אני פשוט לא רוצה לבזבז זמן

עכשיו כשיש לי כיוון אחד אני עוקב אחריו (אחרי מחירי מזון, עלויות לבית ספר, שער הדולר וכו') ובודק את השני (הארץ ומפה לעבור לשם) זה כבר קל יותר.
מאז שהלכתי על הכיוון של ניורק או LA עברה שנה, תחשוב שהייתי עושה את כל הבירורים בגיל 21 עם אפס ידע ובלי הזדמנות לחסוך, הייתי מוצא את עצמי בגיל 22 עם תחושת פספוס ענקית של "למה לא בדקתי קודם". אני מעדיף שיהיה עודף זמן מאשר מחסור בו.
אני מתחיל לעבוד מעכשיו, ומחלק את הכל לשלוש קטגוריות, הוצאות לבית, שכירות והלימודים. על אמא אני אפילו את הלימודים, עם ההוצאות אני אסתדר מהחסכונות שיש לי, אני בטוח שאצליח להשיג כסף (אחרי הכל 5 שנים יש לי)
תודה רבה לכל מי שעזר לי ובמיוחד לך :)

למעלה