כמה שאלות...

• פותח הנושא ch 1
  • פורסם בתאריך

ch 1

New member
כמה שאלות...

שלום,
יש לי כמה שאלות:
1 איך מאריכים אותיות? מצורפת תמונת דוגמא.
2. איך עושים טיפוגרפיה? האם כל כיתוב צריך תיבת טקסט משלו או שאפשר את כל הכיתוב בתיבת טקסט אחת? ברור שאם זה כמה תמונות, אז כל תמונה צריכה תיבת טקסט משלה אבל אם זה תמונה אחת? הכוונה שלי לא לכיתובים המיוחדים שבנויים מאפקטים (למשל כיתוב הכביש שיש באחד הקישורים) אלא למשל טיפוגרפית הרקע או כאלו שיוצרות דמויות או חפצים וכו'. מצורפים קישורים לדוגמאות שמצאתי באינטרנט וגם בתמונה המצורפת.
לשתי השאלות לא משנה לי באיזו תוכנה (פוטושופ, אילוסטרייטור, אינדיזיין) ואם אפשר בכולן, גם טוב.
מקווה שהשאלות שלי מובנות.
תודה רבה מראש!

מיכאל ג

New member
השאלה מאוד כללית

זה נורא תלוי בדבר הספציפי שמנסים להשיג. אם זו סתם צורה ממולאת בטקסט, בכאילוסטרייטור ובאינדיזיין ניתן לצייר מסלול, ועם כלי הטקסט לשים את הסמן על המסלול, וזה יצור טקסט בתוך צורה. אפקטים אחרים צריך לעשות בשיטות שונות ומשונות. את מה שנקרא word cloud עושים לרוב עם כלים יעודיים כמו למשל האתר wordle.

לגבי הארכת אותיות, הופכים את הטקסט ל-path/shape ומטפלים ידנית. בפוטושופ הפקודה היא ב- layer-->type-->convert to shape ויש לה מקבילות בתוכנות האחרות כמובן.

ch 1

New member
תודה אבל...

תודה על התשובה, לא הייתי ליד המחשב אז רק עכשיו אני עונה.
אני ניסיתי עד היום להפוך למסלול בפוטושופ (או באילוסטרייטור create outline) ומופיע כאילו האות בנויה מנקודות (כמו ב- pen tool) וצריך למשוך את הנקודות וזה לא יוצא יפה. אז חשבתי שאולי יש דרך אחרת.
בקשר לשאלה על הטיפוגרפיה, לכתוב על המסלול ובתוך המסלול ידוע לי, אני התכוונתי למשל כמו בתמונה שצירפתי בשאלה הקודמת, כל כיתוב צריך תיבת טקסט משלו או שאפשר לכתוב את הכל בתיבת טקסט אחת. פשוט אני עושה הכל בתיבות טקסט נפרדות ואז יש הרבה תיבות טקסט ורציתי לדעת אם ככה עושים את זה. מה ההבדל בין word cloud לבין טיפוגרפיה רגילה? אי אפשר לעשות את זה בתוכנות הרגילות?
אני אנצל את ההזדמנות לשאול שאלה נוספת. ידוע לי שבאילוסטרייטור יש אפשרות כזאת לקחת תמונה וקטורית ותיבת טקסט ובתוך object לעשות envelope distort ואז make with top object ואז הטקסט אמור להיות בצורה של התמונה. אם יש לי תמונה וקטורית שמורכבת מכמה צורות (נגיד בית וקטורי) הפעולה הופכת את הכיתוב רק לחלק אחד של הבית ומעלימה את שאר החלקים (נגיד הכיתוב הופך להיות בארובה ושאר הבית נעלם ורק אם מגדילים את התמונה, שאר התמונה מתגלה אבל ללא כיתוב. איך אפשר לעשות שהכיתוב יהיה על כל חלקי התמונה בפעם אחת (חוץ מלבחור כל פעם חלק אחד ולעשות את ה- make with top object?
סליחה על אורך השאלה.
תודה מראש!

למעלה