כמה שאלות

adivinanza

New member
כמה שאלות

ערב טוב
1. האם מותר לקרוא תהילים במהלך כל היממה? גם בלילה? אני אומרת בעיקר בגלל המצב בארץ אבל גם שואלת באופן כללי.
2. חברה שלי אמרה לי שכל יום ממש כל יום אחותה מתפללת על רשימה של אנשים, גם על אנשים שאינה מכירה ומסרו לה שמות.
לא ברור לי מתי אומרים את שמות האנשים? כאשר קוראים תהילים? כאשר מתפללים שחרית/מנחה/ערבית?
3. אומרים שיש פרקים שכדאי לומר לדברים מסויימים. לדוגמא פרק כ' להצלחה בלימודים וכו' וכו'. האם גם אם אני קוראת פרק אחד/שניים/שלושה עליי לומר לפני כן יהי רצון ואחרי כן בקשה לאחר אמירת תהילים?
4. האם יש "מינימום" של פרקים?

תודה רבה ורק בשורות טובות בע"ה!

golan heights

New member
תשובות בס"ד

1. על פי הקבלה אסור לומר תהילים בחצי הראשון של הלילה (דהיינו עד חצות הליל כיום בשעה 23:20 לערך). אך לא מדובר על נשים וילדים או על גבר שאין לו כרגע ספר ואין לו דבר אחר לקרוא. על כן קיראי תהילים ללא חשש.
2. את זה את צריכה לשאול את אותה בחורה עצמה, אבל אני יכולה לשער שהיא קוראת תהילים ולאחר מכן מזכירה שמות של אנשים שצריכים ישועה ומבקשת עליהם רחמים. רק לשים לב שלא "מקדישים" את קריאת התהילים בתמורה לישועות אלא אנחנו קוראים תהילים ועושים מצוות לשם שמיים, ולאחר עשית המצוה, מבקשים רחמים על מי שזקוק להם ובזכות המצוה - התפילה תתקבל.
3. אין צורך לומר כל פעם את כל היהי רצון וזה לא חובה גם אם אומרים את כל הספר.
4. אין מינימום !!!

למעלה