כמה שאלות..

כמה שאלות..

היי... דבר ראשון רציתי לומר תודה למי שהגיב ותמך!!! בהחלט מחמם את הלב.
יש לי כמה שאלות, אשמח לקבל תגובות מאנשים שונים כי למיטב הבנתי למחלה הזו יש כ"כ הרבה צורות וגוונים ולכל אחד בערך יש תופעות משלו... לטוב ולרע ;) אפילו מענה לתשובה אחת זה יעזור..!
אז ככה:
1. קודם כל, הבנתי שהמחלה בהגדרתה היא לאדם שהיה לו מעל התקף אחד, כלומר לפחות שני התקפים. אז מה זה אומר לגבי מי שהיה לו רק התקף אחד (טפו טפו טפו) כמוני<? אני חולה או לא??
2. כולכם פה הזכרתם את עניין האלוכוהול. אני הייתי אצל מומחה אחד המובילים בארץ שאמר לי בפירוש שאפשר לשתות כוס אחת של אלכוהול. אני חושבת שזה ממש קיצוני להפסיק לגמרי... אפילו הרופא אישר לי.. :/
3. במשך 27 שנים הייתי שותה הרבה אלכוהול, לא ישנה טוב, יוצאת למסיבות עם אורות מהבהבים ועוד. השאלה שלי היא, האם זה שהיה לי התקף אחד בהכרח אומר שיהיו לי עוד? כלומר מהרגע שהיה אחד זה "העיר" את הבעיה ומעכשיו היא התחילה? זה היה רדום או משהו? זה מולד בכלל??
4. עד לפני ההתקף הייתי נוטלת על בסיס קבוע ומוגזם כדורים נגד אלרגיה ממנה אני סובלת. יש רופאה נוירולוגית שטוענת שזו יכולה להיות הסיבה להתקף. האם מישהו מכיר דבר כזה?? קרה לו גם ?
5. יכול להיות שיהיה לי רק התקף אחד כל החיים? זה מצריך ממני לנטול את הכדורים כל החיים?
6. כשהיה לי את ההתקף בחדר כושר, אף אחד (כולל רופאה שהייתה שם ועשתה לי החייאה!!) לא ידע לזהות מה זה. האם המודעות למחלה היא כ"כ נמוכה?? מאז שהיה לי התקף נהייתי מומחית ומדהים אותי שמעט מאוד אנשים יודעים בכלל מה זה.. עצוב אפילו.
מצטערת אם אני חופרת ומעמיסה פשוט אני כל היום חושבת על זה ומבולבלת וזה ממש יעזור לי לשמוע על אנשים שיש להם את זה כבר שנים...

חייםלוי

Member
מנהל
עד כמה שאני יודע קובעים שיש

לאדם אפילפסיה אחרי שני התקפים ומעלה. יכול להיות שיהיה התקף אחד לאדם ויותר לא יהיו לו.
אין לי מושג אם הכדורים נגד אלרגיה יכולים לגרום להתקף אפילפטי.
המודעות למחלה קטנה מאוד וחבל שכך.
לגבי אלכוהול האיסור לשתות לא נובע מהיותו אלכוהול אלא משום שהוא מנטרל את השפעת התרופה.

אני ממליץ לפנות לאפילפטולוג. יש רשימה של אלה בראש הדף באדום ושהוא או היא יקבעו אם מה שהיה לך זה אפילפסיה ואיך להתנהג.
את יכול להמשיך ולחפור כמה שאת רוצה. בשביל אנחנו כאן.

2beme2

New member
בוקר טוב!

איך את מרגישה?

אני אלך לפי הסדר..ואקדים וומר,אני לא רופא,זה הכל ניסיון וידע אישי..
1.למיטב ידיעתי לרוב אפילפסיה נקבעת לאחר 2 התקפים.
2.אלכוהול- מכוס אחת לא עושים עיניין,כל עוד זה באמת נעצר ב1..
3.כל מה שכתבת..כתבתי גם..בגיל 27 כשנפלתי בפעם הראשונה שלי..אלכוהול,חוסר שינה,מסיבות.. אמרו לי שזה יופי של טריגר להעיר מחלה רדומה..שישנה בתוכי מאז שנולדתי..
4.לא מתמצאת..
5.יכול להיות ולהלוואי וההתקף הזה יהיה הראשון והאחרון שתחווי..אני קבלתי כדורים אחרי התקף אחד..לכל החיים.המינונים משתנים,יכול להיות שגם הכדורים.
6.אני קבלתי את ההתקף כשגרתי לבד בת"א בזמן הלימודים.אני לא זכרתי כלום אבל חברה אמהשהתקשרתי אלייה ואמרתי שאני לא מרגישה טוב.אחכ לא עניתי לטלפונים..הדלת נפרצה ואני התעוררתי באיכילוב..מצב המודעות..לא מאוד מודע לצערנו הרב..

ואל תצטערי על אף מילה ותכתבי ותשאלי ותעני כמה שמתחשק לך..בשביל הפורום קיים ובשביל זה אנחנו כאן..
שיעבור יום נעים ומנעים :)

מיכל 1979

New member
בוקר טוב..

אז ככה...
1 לפי מה שאני מבינה, אפילפסיה מוגדרת כאפילפסיה אחרי 2 התקפים ויותר
2. אם הרופא אמר, מי אנחנו שנתווכח איתו?
3. אני בת 33. ההתקף הראשון שלי היה בגיל 17, מאז יש לי התקף פעם ב ארבע-חמש שנים ואני בלי תרופות בכלל... אח שלי חולה מגיל 16 וגם
לו יש התקף פעם בשלוש שנים בערך אבל הוא עם תרופות ככה שאי אפשר לדעת איך זה יהיה אצלך

שיהיה לך אחלה שבוע

מיכל

למעלה