כמה שאלות...

תהל27

New member
כמה שאלות...

שלום
ביתי עברה את מבחני איתור המחוננים והתקבלה לתוכנית מחוננים-אצלנו זה יום שליפה.
אני קצת מבולבלת ואשמח אם תענו לי לכמה שאלות שיעשו לי קצת סדר...

האם היא נחשבת מחוננת?
האם היא צריכה לעבור מבחנים כל שנה ?
היא היחידה שעברה בכיתה ואני פוחדת קצת מסטיגמות - אשמח לקבל חוות דעת ממנוסים ממני...

אנו גרים בנס ציונה ויש לנו פרויקט אמירים בית הספר. האם אפשר להשתתף גם בתוכנית אמירים וגם ביום שליפה?

מה ההבדל בין מחוננים למצטיינים מבחינת ההעשרה שמקבלים ?

תודה רבה

mikilk

Active member
ברכות

אם היא נחשבת מחוננת? ב ה ח ל ט!!
האם היא צריכה לעבור מבחנים כל שנה ? לא - זה מבחן אחד שקובע
היא היחידה שעברה בכיתה ואני פוחדת קצת מסטיגמות - אשמח לקבל חוות דעת ממנוסים ממני... כאן בהחלט יכולות להיות נקודות לא פשוטות עד כואבות = אני ממליצה לך לדפדף קצת אחרוה בפורום לקרוא שרשורים בנושא.

אנו גרים בנס ציונה ויש לנו פרויקט אמירים בית הספר. האם אפשר להשתתף גם בתוכנית אמירים וגם ביום שליפה? אני לא מכירה - מניחה שיגיעו אחרים עם תשובות

מה ההבדל בין מחוננים למצטיינים מבחינת ההעשרה שמקבלים ? מחוננים מקבלים יום שליפה - מצטיינים במרבית המקומות, שעות העשרה אחה"צ

בהצלחה

yoti london

New member
מה זאת אומרת "בהחלט!!!"?

כתשובה ל"האם היא נחשבת מחוננת?"
גם הבת שלי עברה את המבחן והוזמנה ליום שליפה שנה הבאה (בטכנודע בגבעת אולגה) ולכן אני שואלת.
זה מבחן שמגדיר את הילדה כמחוננת?

קיבלנו תשובה אתמול ואני קצת מבולבלת.

תודה

mikilk

Active member
מי שעובר את מבחן איתור המחוננים

בהצלחה ומוזמן ליום שליפה מוגדר כמחונן...(בהנחה שאנחנו מדברים על אותו מבחן)
זה כתוב במכתב התשובה, אם אני זוכרת נכון
ברכות ובהצלחה!

yoti london

New member
במכתב הם לא כותבים שהיא מוגדרת כמחוננת

הם כותבים שהוא עברה בהצלחה את המבחן (ב-2% הגבוהים ברשימה) ומוזמנת ליום בשבוע בבוקר.

ברור לי שהיא מאד חכמה, רציתי רק להבין אם מי שעבר את המבחן מוגדר כמחונן, בגלל מה שכתבת מקודם, לא נראה לי שההגדרה הזאת תשנה לנו משהו בחיים כרגע.

תודה על התשובה המהירה ואני בטח אשאל קצת שאלות מבולבלות בפורום בקרוב.
הכל חדש לי עכשיו...

mikilk

Active member
אז היא מחוננת

נשמח מאוד שתכתבי, תשתפי ותשאלי
בהצלחה
מיקי

yoti london

New member
תודה. אני אשמח להשתתף

בעלי מחונן (לא אתפלא אפילו אם יותר מזה) והיה במסגרות כאלה אז הוא מבין את זה יותר מקרוב.
אני לומדת רק עכשיו איך מסגרות כאלה פועלות.

לחיות עם ילדה מאד חכמה אני כבר לומדת 7 וחצי שנים, בגלל זה אמרתי שההגדרה לא תשנה לנו, אנחנו חיים את זה יום יום.
אולי באמת אמצא כאן בפורום הורים שעוברים חוויות דומות
.

tomi32

New member
ההגדרה של "מחונן" היא שרירותית

משרד החינוך החליט משיקולים שונים, כולל תקציביים, מה מספר הילדים שיתקבלו ליום השליפה וההגדרה נובעת מכך, ולא להיפך (כלומר, אין הגדרה מוסכמת של "מחונן" וכל מי שעומד בה מתקבל למסגרת למחוננים).
ובקשר לכך שההגדה לא חשובה כי היא לא תשנה לכם דבר, הייתי הולך צעד אחד קדימה ואומר שעדיף לא להשתמש במונחים האלו בכלל, זה רק מזיק לילדה שממילא יודעת שהיא הרבה יותר חכמה מהרוב המכריע של בני גילה. צריך להתייחס למבחנים האלו כאל מבחן כניסה לחוג או יום שליפה.
אגב, כפי שכתבו כאן בעבר, מאחר שהמסגרות איזוריות ולא ארציות, סף הכניסה לתוכניות שונה מאיזור לאיזור, כך שבפועל מי שמחונן באיזור אחד אינו מחונן בהכרח באיזור אחר של הארץ.
הבן שלי עדיין קטן ולא עבר את המבחן, אז אוכל לספר מהניסיון שלי, שהסטיגמה שנלווית לחוגי המחוננים אליהם הלכתי בגיל בי"ס יסודי לא עזרה לי ואפילו הפריעה מבחינה חברתית. גם מבחינה לימודית היא בעייתית, כי היא יוצרת ציפייה אצל הילד והסביבה להצטיין בהכל בלי מאמץ, וזה כמובן בלתי אפשרי. בתיכון כבר הלכתי לכיתת מחוננים, אבל זה כבר גיל אחר, שלנער יותר קל עם הסטיגמה ובכל מקרה יש יותר פתיחות מאשר בגילאים צעירים לאינדבידואליות.

yoti london

New member
תשובה נהדרת

אני מסכימה עם כל מה שכתבת ואין טעם לחזור אחריך אז רק אתיחס לבעיות שזה עלול לגרום לבת שלי שזה בעצם הדבר היחיד שמטריד אותי בנוגע לתוכנית הזאת.

היא, אגב, לומדת בבי"ס דמוקרטי, בלי מבחנים, בלי ציונים, עם מורים יחסית קשובים ורוב השיעורים שלה הם שיעורי בחירה מה שמוריד (נראה לי) את הסכנה שיצפו ממנה להשגים כל שהם.

מבחינה חברתית אני מקוה מאד שלא יהיו בעיות כי היא לא טיפוס יותר מידי חברתי אבל לאחרונה מצאה לעצמה כמה חברות קרובות אז אני מקוה שזה לא ישנה כלום בתחום הזה (אני לא מוצאת סיבה שזה ישנה אבל זה מוזכר פה הרבה).

היא עצמה אמרה על התוכנית שהיא תראה איך זה ותחליט אם זה מענין אותה ואני סומכת עליה שהיא תיתן לזה צ'אנס ותחליט החלטה רציונאלית למדי שלא תלויה בציפיות של אחרים
.

ויש רק דבר קטן נוסף: בעלי למד בתוכנית כזאת ואחד משני אחיו גם למד והאח השני לא עבר את המבחן. אין שום צל של ספק שהוא לא פחות חכם מהם (צריך לראות את שלשתם יושבים ומדברים על מתמטיקה ופיזיקה בשביל להבין) ובכל זאת כילד הוא הרגיש תמיד כ"אח הפחות חכם".
מכיון שיש לי עוד שני ילדים קטנים (וחכמים
) אני רוצה כבר מראש לא להעמיד את המבחן כ"הדבר שקובע" משהו.
אני מקוה להצליח, אני רק יומיים אחרי התשובה ועוד חושבת איך להתנהג ולדבר ביחס לזה.

bugva

New member
רק לגבי נס ציונה -

התשובה היא לא. אי אפשר להשתתף גם וגם. זו המדיניות של העיריה - כדי לאפשר ליותר ילדים שלא זכו ליום שליפה העשרה. שלא יהיה ילד שמקבל פעמיים.

למעלה