כמה שאלות

tomkurtz77

New member
כמה שאלות

1. אני מחפש מגבר שהוא גם טוב וגם לא יקר מידי עם סאונד כמה שפחות קר ומתכתי, משהו שיכול להגיע לסאונד וינטייג' חם וסיקסטיזי (ביטלס, ביץ' בויז, שאדווז) וגם לסאונד מלוכלך וכבד יחסית (סוניק יות', הוסקר דו). יש הצעות?
2. באיזה שירים של הביטלס ידוע על שימוש בפנדר טלקסטר?

dean a

New member
לגבי הביטלס וטלקסטר

לדעתי הטלקסטר היחידה שזכתה לשימוש בביטלס הייתה הטלקסטר רוזווד של הריסון בתקופת Let It Be, ובעיקר בסולו של השיר באותו שם.

רונסולD

New member

ב - Get Back בוודאות. מעבר לזה, חפש בטיוב

סשנים שלהם באולפני הקלטות - יש המון פוטג'ים
ששוחררו בשנים האחרונות.

><>

tomkurtz77

New member
תמיד חשבתי

שאת הסולו בget back מנגן ג'ורג' על הטלקסטר שלו, אבל בהופעה על הגג רואים בודאות שאת הסולו מנגן ג'ון על אפיפון קזינו, ג'ורג' נותן רק את הקצב.

pazf402

New member
אם תראה...

...הופעה של להקת הקאברים של הביטלס בארץ(ביטלס פור סייל), תוכל לשמוע את כל השירים של הביטלס מבוצעים על טלה ונשמע אחד לאחד...שוב, זה לא הגיטרה, זה האצבעות/פיל...
יש לי בבית ES-330 1962 שזאת בעצם אפיפון קזינו, ששלי אפילו יותר ישנה משל לנון(כי שלו היתה 64) וזה לא עוזר לי להישמע אותו דבר.
שלא לדבר על המגברי ווקס/פנדר שמחוברים אליה, עדיף להביא כלי ש"מזכיר" את הסאונד ולעבוד על הנגינה אם רוצים להגיע לסאונד, יותר מכל גיטרה...

רונסולD

New member
לגבי המגבר - הייתי הולך בכיוון של VOX

אני חושב שהNIGHT TRAIN יעשה את העבודה.

pazf402

New member
מה התקציב?

נכון שציינת שאתה רוצה מגבר "לא יקר" אבל זו הגדרה שלא כל כך אפשר לתת הצעה מסוימת מכיוון שכיום ביד 2 ניתן להביא מגבר מנורות בתקציב של בין 1500-3000 שח שייתן תמורה נאה בעבור המחיר וייאפשר לך לנגן את הסגנונות שציינת ומקסימום בתוספת פדאל דיסט' נחמד בשביל דברים כבדים יותר...
ההנסדום דוויל של בלקהארט, ווקס נייט-טריין אכן מגבר חביב מאוד, אני אפילו אהבתי את ההייז 40 של מרשל ויש איזה קומבו ביד 2 שראיתי של JCM 900 אפילו ב-3000 שח...אבל שוב, רוב המגברים הללו הם מגברי "חובבים" ומחירם/סאונד/איכות בהתאם(את הJCM עוד איכשהו אפשר לשים בקטגוריה אחרת מהשאר)...למרות שאני לא רואה שום מניעה גם לעבוד עם מגברים כאלה בתור נגן פעיל...

byrdparis

New member
אפשר להוסיף לרשימה

גם את ה MARSHALL CLASS 5
שהוא פשוט מדהים מכל הבחינות, ממש לא מגבר חובבני.
כולו שפופרות, רמקול סלישין, לווק וינטאג' סטייל בלוזברייקר עם סאונד עשיר, מלא, חם ומצויין באובראול.
הדבר היחיד שעצר אותי לפני שהחלטתי לרכוש אותו זה, שאין לו גיין ומאסטר ווליום ובשביל להכניס אותו לאובדרייב צריך לפתוח
אותו לעוצמה שקשה מאד להחזיק בבית.. , בסופו של דבר ניסיתי אותו עם כמה פדאלים טובים ונשבתי בקסמיו.
המחיר שלו בחלילית (אם נשאר להם ממנו) הוא 2890 שח (לפני הנחה).
דבר נוסף, בגירסה שרכשתי C5-01 שהיא הגירסה החדשה יותר, הם הוסיפו גם אפשרות להוריד אותו ל 1W, כך שהוא יכול להתאים ל bed room level בקלות..
הוא לוקח אפקטים בצורה מדהימה והוא דינאמי AS HELL - לדעתי אחרי בדיקות רבות, אין מגבר במחיר שלו בארץ שמתקרב אפילו
(IMHO).

למעלה