כמה שאלות.....

ליהיS

New member
כמה שאלות.....

ניסיתי לברר אך אני מקבלת תשובות סותרות. 1. לחם לבן-מותר/אסור? דיאטנית סכרת של ההריון טוענת כן. הדיאטנית הרגילה טוענת לא. 2. מכשיר האופטיום תקין או לא? הרופא ברמת מרפא טוען לא. הרופא במכבי טוען תקין.

הי ליהי...

אני רק יודעת שמותר לחם לבן... בקשר לשאלה השניה...אין לי מושג על מה את מדברת...

slightly

New member
בקשר ללחם

הדיאטנית שלי במרפאת סוכרת ממליצה על לחם קל או לחם מחיטה מלאה. גם רופאת המשפחה שלי המליצה להמנע מלחם לבן. מסתבר שיש גישות שונות ואולי זה תלוי בתגובה אינדיבידואלית של הגוף. כדאי לבדוק איך כל אחד בפני עצמו משפיע על ערכי הסוכר שלך ולפי זה להחליט (?).

לזר

New member
אסור/מותר

חברייה, תקופת האסור/מותר תמה לפני 20 שנה! גם הדיאטניות מודעות לכך וכולן מדברות כך: תוכל, אבל שמור על פרופורציות הנכונות. לגבי הלחם הרגיל (אני מדגיש: הרגיל): לחם הרגיל הוא עמילן והדיאטניות אומרות שהוא נספג לעט בדם, משום שהוא נקרא בשפתן פחמימה מורכבת. נכון, העמילן הוא פחמימה מורכבת, אבל טעות חמורה היא לטעון שהוא מתפרק לעט. העמילן שבלחם הוא פחמימה בעלת אינדקס גליקמי גבוה ןלכן מומלץ להמעיט באכילתו ככל האפשר. עדיף להשתמש בלחמים חיטה מלאה עם דגנים, בגלל האינדקס הנמוך שלהם. הדגנים הקשים מתפרקים לאט בגוף ומשביעים יותר ולא מעלים את הסוכר הרבה. לבריאות

לזר

New member
האופטיום ופריסטייל

ליהי, לרופאים לא אכפת ממכשירי מדידה. זה לא תפקידם. הם מבינים ברפואה. עבור סוכרת דרושה התמחות נכבדה כדי לדעת כיצד להמליץ ולבדוק. זה יודעים הרופאים לעשות. כל המכשירים, כולל האופטיום (הוא שיפר את גודל טיפת הדם) טובים מאוד. אם את משתמשת במכשיר זמן רב, תתרגלי עליו ותדעי את כל המגרעות שלו. כל המכשירים בעלי דיוק 15% פלוס או מינוס (בהתאם להגדרת היצרן) וזה בהחלט סביר. הדיוק לא ישנה את שיגרת הטיפול במחלה בכלל. שגיאה זו היא אקראית, כלומר, שני מכשירים זהים ימדדו ערך שונה ביחס לאותה טיפת דם. יש עוד: חלק מהמכשירים מודדים "בכל טיפת הדם" והאחרים מודדים בפלאזמה. מהו ההבדל? בית החולים נותן תוצאות בפלזמה, שהוא החלק הנוזלי של הדם, ואילו מכשירי בית מסוימים מודדים בכל טיפת הדם. ההבדל הוא 12% בערך. ממשיכים: אותו מכשיר, לדוגמה, פריסטייל, ימדוד 107 כאשר הדם הוא קפילרי (מהעור) והתוצאה תיהיה 100 עבור דם מהוריד כמקובל לבדיקות של קופת חולים האופטיום והפריסטייל מודדים בפלזמה. רב המכשירים המודרניים מודדים רמת סוכר בפלזמה, כדי להיות קרוביו יותר לתוצאות של בית החולים. אני אוהב את הפריסטייל, כי הוא דורש הכי פחות דם והמדידה היא מאמת היד ולא מהאצבעות הכואבות. גודל הטיפה של פריסטייל היא 0.3 מיקרוליטר דם. האופטיום צריך פי 3 מזה. האקוטרנד של הכללית דורש פי 10 מזה. כל טוב

למעלה