כמה שאלות

lightflake

New member
אויש חשבתי שזה הוא

lightflake

New member
חבורת זקנים זה מעולה

ככה לא יהיה לך את כל בלבולי המוח החברתיים של הגילאים הצעירים

חדר מסודר, לא קריטי

אושו.. להתבונן ברגשות.. זאת גם דרך לחקירה, אבל בהתחלה מוטב להתמיד בטכניקה מסויימת שאתה מתחבר אליה כדי שתתחיל להכנס לעומק שלה במקום שתרוץ בין כמה דרכים ותשאר על פני השטח

עכשיו אני רואה שאתה יושב, לא עומד, אז בטח שלא אמור לכאוב לך הראש (או הצוואר ?) אחרי 10 דקות

שעות קבועות, שוב זה לא קריטי אבל זה עוזר במיוחד כשהמיינד עוד מתנהג כמו קופיף שמשתולל ולא מסוגל לשבת בשקט, בהמשך תראה שכל רגע פנוי שאתה נזכר בזה, הוא רגע טוב לנסות להיות במדיטציה = רק לחוות את עצם היותך כאן בהווה, מבלי לנסות להגיע לשום דבר, רק להיות.

למה הדבר הכי קשה לבני אדם זה רק להיות בלי שום נסיון לעשות כלום?

gover1

New member
המשך

תודה על התשובות.

בכל מקרה טוב אז הבנתי שהבנתה שאני עושה מדיטציה בישיבה
אני לא מבין מאיפה קפץ לכם הרעיון שכתבתי שאני עושה מדיטציה בעמידה חחחח
בכל מקרה זה לא רק הצוואר זה כזה כל הראש מרגיש כבד כזה וגם הצוואר טיפה כואב.
אין לי בעיות בגוף אבל אני נוטל תרופות ריקאוטן שאסור לעשות בזה ספורט אז אולי לשבת זה מכביד וזה עושה לי כאב על השריר של הצאאור לא יודע אני משער אולי.
זה לא כאב עצום זה סתם כזה לא נותן לי להתרכז ואם אני ממשיך למדוט זה מתחיל להתפשט בראש וזה כמו כאב ראש כזה...

מהשיטות השונות של המדיטציה התחברתי ללהתרכז בנשימות כי זה היכ פשוט אבל אני לא מרגיש משהו מיוחד במדיטציה
בקשר לשעות קבועות אני חושב שהכי טוב לקבוע על שעות קבועות כי אז אתה הופך את זה להרגל.שמעתי על חוק בספר הנזיר שמכר את הפרארי שלו שאם אתה מתמיד על משהו במשך 21 יום באותה שעה זה נהיה רפלקס,הרגל חיים.
מה כוונתך להתרכז בכאב של הצוואר זה רק יכאב לי יותר.

תודה

lightflake

New member
הכאב זה לא מה שיהרוג אותך

אבל ההתעלמות מהכאב רק תשאיר את הבעיה במקומה ועם הזמן אותם איתותים ראשוניים שהגוף מאותת על בעיה כמו הכאב שאתה מתאר, יכולים להחמיר ולהעמיק. (זה מה שכל כך גרוע ברפואה שרק מונעת את הסמפטומים)

לרואקוטן יש הרבה תופעות לוואי (גם אני לקחתי פעם), אתה יכול לבדוק בספח של התרופה אבל זה לא משנה את הצורך שלך להתייחס לתופעות שעולות.

מצטער שכל שאני מדבר איתך עליו הוא רק כאבים אבל אתה זה שהעלת את זה וטוב שהעלת את זה כי זה מה שקורה במדיטציה שלך ולכן זה מה שחשוב להתייחס אליו.

יש סיפור אחד שפעם קראתי בספר של סיפורי זן ואני מצטער מראש אם אני לא מדייק כי אני מצטט מהזיכרון והספר הזה לצערי אבד לי...מסופר שם על אדם שבא לשאול שאלה את בודהה בכבודו ובעצמו וכל אותה עת שהוא יושב מול בודהה ושואל את שאלתו הוא לא מפסיק להזיז את אגודלו, אז בודהה שאל אותו מדוע הוא מזיז את אגודלו והוא ענה שהוא לא יודע
אז בודהה אמר שהוא לא מסכים לענות לשאלתו אלא שעליו קודם כל לחקור ולגלות מדוע הוא מזיז את אגודלו

למעלה