כמה שאלות:

כמה שאלות:

1.הסיבות שאתם צמחונים וטבעונים זה בגלל רחמים על החיות שמתות או בעיקר בריאות?, ולמה לא אוכלים חלב וביצים? הרי בשבילם לא צריך להרוג חיות.

2.אני משער לעצמי שהרבה ממכם מגדלים חיות מחמד, וחיות המחמד הפופולריות הם חיות טורפות (חתול, כלב) מה אתם נותנים להם לאכול?, הרי רוב מוחלט של המזון שלהם מבוסס על בשר, וגם ראיתי סרטון טבע (שגם לי לא היה ממש נעים לראות) שמראים חבורת ברדלסים צעירים שטורפים צבי קטן שרק נולד, וברדלס זאת דווקא יחסית חיה חביבה למדי, וזה ידוע שגם חלק גדול מהחיות לא ממש צמחוניות, בלשון המעטה, מה אתם חושבים ביחס לזה?

3.כל הזמן אומרים שצריך בשר בשביל ברזל, האם יש זה ביסוס לזה?.

* ואגב אני בשר בקר לא אוכל, בעיקר דגים ומעט עוף, וכמובן חלב וביצים.

מחכה לתשובות.

תשובות

1. רוב האנשים שבוחרים בצמחונות עושים זאת מסיבות מוסריות/אידיאולוגיות. לגבי ביצים וחלב, ממליצה לך להעשיר את הידע שלך בנושא. תופתע לגלות כמה בעלי חיים עוברים התעללות והרג בשביל ביצים וחלב.

2. אין לי חיה כלשהי בבית. אם היה לי חתול למשל לא הייתי כופה עליו את הצמחונות שלי והייתי נותנת לו בשר. (לפעמים באמת אין ברירה, כמו אצל אחותי למשל שלחתול שלה יש בעיות בעיכול והוא חייב לאכול בשר ולא תחליפים אחרים שיש היום לחתולים, שעושים לו בעיות..)

3. בדיקות הדם האחרונות שלי תקינות לחלוטין (בדיוק אתמול הייתי אצל דיאטנית שהייתה ממש מרוצה לראות את הבדיקות שלי) לרבות ברזל ודווקא התזונה שלי לא ממש בריאה.. כך שתסיק את המסקנות בעצמך..

תשובות

1. יש צמחונים שהתחילו מסיבות בריאותיות. קיבלו הנחיות תזונתיות אישיות, והחמלה לבעלי חיים הגיעה אחר כך.
2. כשהיה לי חתול אספתי שאריות מזון בשוק עבורו. על פי טעמו.
3. קטניות, עלים ירוקים,קינואה, שקדים, תאנים , טחינה, תמרים וצימוקים הם מקורות מצוינים לברזל.

למעלה