כמה שאלות....

obshar

New member
כמה שאלות....

שלום :) אני מודה שאני לא יודעת המון על גידול חתולים, אני מגיעה ממשפחה שגידלה מאז שנולדתי כלבים והיום יש לי כלבה משלי. יש לי כמה שאלות ותהיות לגבי גידול חתולים, בעיקר בגלל שאני שוקלת אולי לאמץ אחד, אני חושבת שהכלבה שלי תהיה מסוגלת להסתגל לאחד ואני גם חושבת שהחברה של בע"ח נוסף תעשה לה טוב. מעבר לזה שהיו לנו כמה כלבים כשגדלתי, היו לנו גם כמה חתולי רחוב שאמא שלי הייתה מאכילה, אבל הם לא באמת היו שלנו ובעיקר באו לאכול כמה פעמים ביום. אני יודעת שיש אנשים שדוגלים בלתת לחתול להסתובב חופשי בחוץ ולחזור מתי שהוא רוצה ויש כאלה שהחתול סגור בבית תמידית. אני יודעת שאם יהיה לי חתול שיסתובב בחוץ, אני אהיה בחרדה תמידית לשלומו, כי הרי זה לא מסובך להידרס, לאכול רעל, להיתקל באנשים רעים וכדומה. יש פה נכון ולא נכון? אפשר להשאיר חתול ל- 24 שעות לבד? עם אוכל ומים כמובן? אם אני נוסעת נניח לבקר את המשפחה, אז מלבד הכלבה שלי יהיו שם עוד 3 כלבים ולא נראה לי שאפשר להכניס חתול למצב כזה.... תודה!

החתול שלנו אף פעפם לא יצא

תראי, כמעט כל החתולים שאני מכירה שיצאו סופם היה שנעלמו, נדרסו, נטרפו וכו'. מעט מאוד מגיעים לשיבה. אם מספקים לחתול תעסוקה ועניין בתוך הבית אני חושבת שהוא יכול לחיות טוב גם בלי להיחשף לסכנות שבחוץ. רק בשנתיים האחרונות כשעברנו לבית עם חצר פרטית איפשרתי לו לצאת להשתזף קצת, תחת השגחה. אבל זה היה כשהוא כבר היה קשיש מופלג ולא היה סיכוי שיקפוץ או יברח פתאום, כי החצר לא סגורה הרמטית.

נכון מאוד

קראתי בפורום בארהב.. שאומרים "חתול תמיד חוזר ...עד שפעם אחת הוא כבר לא חוזר........" לא שווה לקחת את הסיכון.

מצד שני

יש הטוענים שאם יש אפשרות לחתול לצאת לחצר מגודרת ובטוחה עד כמה שניתן, זה שווה את הסיכון כי הם כל כך נהנים להיות בחוץ. לנו לא היתה אופציה כזו ובנוסף גרנו בשכנות לאדם ששיסה את כלביו בכל חתול שראה כך שלא שקלתי את זה לרגע.

strange key

New member
את החתול שלי אני משאירה בבית

בסופ"שים כשאני נוסעת למשפחה, לפעמים גם ל- 48 שעות, והוא בסדר. באופן כללי מומלץ לא לטלטל חתולים יותר מדי מהטריטוריה שלהם. ואגב, אם תרצי, יש אצלי כרגע גור משגע בן כמעט חודש (עדיין יונק) שאתחיל לחפש לו בית בקרוב, ואמסור אותו כשיהיה עצמאי (סביב גיל חודשיים-שלושה).

dimitrygo

Active member
מנהל
כמה דברים: אני מציע לך לקרוא את הפורום, לדפדף

קצת אחורה וללמוד מה זה חתול, איזה בעיות יכולות לצוץ ולהחליט האם זה מתאים לך. חתול די שונה מכלב, הוא הרבה יותר עצמאי והרהב פחות ניתן לאילוף. למי שמכיר ורגיל רק לכלבים זה שינוי די רציני. רובנו מגדלים חתולים רק בבית ולא מאפשרים להם לצאת. אם מספקים לחתול מספיק גירויים כמו מתקני גירוד מקומות לקפוץ עליהן ומקומות רביצה. חתול להבדיל מכלב מאוד קשור לטריטוריה שלו ולכן לרוב מגיב מאוד קשה כשמוציאים אותו מהטריטוריה המוכרת לו. לכן מפגשים משפחתיים לא בדירה שלו לא באים בחשבון. הינה פה יש עצות איך להרגיל חתול לכלב ולהפך http://www.tapuz.co.il/Forums2008/Articles/Default.aspx?ForumId=16&cId=940

obshar

New member
תודה לכל המגיבים

אני אמורה לעבור דירה עוד כחודש וחצי, אז אני מניחה שאם אני אאמץ חתול, אז עדיף אחרי המעבר... מה אתם עושים אם אתם נוסעים לחופשה ארוכה? פשוט משלמים למישהו שיבוא להאכיל? את הכלבה שלי אני משאירה פשוט אצל אבא שלי, היא גדלה שם והיא רגילה לשאר הכלבים. חתול ע"פ הנאמר, זה משהו קצת יותר מסובך...

למעלה