כמה שאלות

Crichton

New member
כמה שאלות

1. מה האיכות בחלום צלול? האם האיכות היא כמו כול חלום רגיל או איכות כמו החיים האמיתיים? 2. כאשר אני עף בחלום רגיל, אני לא מרגיש את כוח המשיכה או רוח או משהו דומה, כמה מציאותי לעוף יכול להיות? 3. אני כול הזמן שוכח לעשות בדיקת מציאות, מישהו יכול לתת עצה?

LucidGuess

New member
1. כן 2. כן 3. כן

האיכות של חלום צלול ( רמת הצלילות ) יכולה להיות ממש גבוהה ואז הכל יהיה מציאותי לגמרי מכל בחינה אפשרית, ממש כמו עכשיו כשאתה ער, מצד שני היא יכולה להיות גם מאד נמוכה ואז הכל יהיה מעורפל ותיתקשה במחשבה ובתזוזה. עייפות לדוגמה היא גורם שמאד משפיע לרעה על רמת הצלילות, לכן מומלץ לישון קודם 5-6 שעות ולקום לכמה זמן מהמיטה לפני שרוצים ליצור חלום צלול ( עם השיטות המתקדמות ) ככה תהיה הרבה יותר עירני והצלילות תהיה הרבה יותר גבוהה. קשה להשיג רמת צלילות גבוהה כשעייפים, עייפות מורידה את רמת הצלילות בכמה רמות לפחות. יש גם כמה שיטות מעולות להגביר את הצלילות בחלום הצלול, קרא עליהן בפירוט באתרים שבקישורים, לדוגמה לישטוף פנים במים קרים ( בחלום הצלול ) , להסתחרר במקום, לשפשף ידיים זו בזו, להביט על כפות ידיך, ואז על חפץ בחלום, וחוזר חלילה עד הגברת הצלילות. תעשה בדיקת מציאות - 1. בכל פעם שאתה עובר מחדר לחדר. 2. בכל פעם שאתה קם או מתיישב. 3. בכל פעם שאתה שותה משהו ( קר או חם ). ככה תיזכור לעשות אותן. מנסיון אישי, כשאתה עף, או נופל ממקום גבוה בחלום צלול, זה כל כך מציאותי שהגוף שלך פשוט מיתמלא בטונות של אנדרנלין! זה הכי מציאותי שיכול להיות, לא תדע אם לא תנסה. ודרך אגב, גם חלומות רגילים ( לא צלולים ) הם מאד מציאותיים, רק אם תתחיל ליכתוב יומן חלומות אתה תתחיל לשים לב לזה.
Lucid

ליוויתן

New member
תגובה לגבי עייפות

רציתי לתקן, ברשותך, לגבי העייפות והצורך לישון בין 5-6 שעות. השינה הזו הכרחית מאחר ורק אחריה אתה מתחיל לחלום, ושלב התע"מ (תנועות עיניים מהירות) נכנס לפעולה, וזו הסיבה לשינה הזו. לגבי העייפות זה סיפור אחר...

LucidGuess

New member
אתה צודק ואתה טועה

עניין ה 5-6 שעות שינה מורכב משילוב של מספר דברים שאחד מהם הוא מה שאמרת שבאמת רק אז החלומות מתחילים להיות הרבה יותר ארוכים ( לידיעתך אתה מתחיל לחלום כבר בשעה וחצי הראשונות של השינה אבל אז עדיין מאד קצרים ) אבל יש סיבות נוספות ואחת מהן היא שעייפות דווקא כן משפיעה מאד לרעה על רמת הצלילות, היו לי כמה פעמים חלומות צלולים כשהייתי מאד עייף ובאמת גם בחלום הצלול הרגשתי ממש עייף והכל היה לי מעורפל ואיבדתי מהר את הצלילות, ולעומת זה חצלולים שהיו לי בשינה קלה, כלומר כשהייתי הרבה יותר עירני, היו ברמת צלילות הרבה יותר גבוהה. ויש סיבה נוספת לא פחות טובה, שאם יהיה לך חלום צלול בתחילת השינה רוב הסיכויים שבקושי תיזכור אותו בבוקר, לעומת זאת חלום צלול שיהיה לך בבוקר ובדיוק תתעורר ממנו אתה תיזכור אותו בדרך כלל ממש מעולה ועם כל הפרטים. Lucid

למעלה