כמה שאלות...

elronx

New member
כמה שאלות...

1.מאחר ויש לי הפרעת קשב וריכוז חשבתי על משהו...: יש הרבה אנשים שלוקחים בנוסף לטיפול התרופתי פעילויות כמו פינות ליטוף,שחייה ועוד.. האם חלומות צלולים גם יכולים להשפיע בצורה כלשהי על הפעת קשב וריכוז בצורה טובה\רעה לקשב וריכוז? והאם אפשר לפנות איכשהו למישהו כמו לבראג' הזה שיחקור את הנוסה? 2. מאחר ואני חוזר ללימודים האם חלומות צלולים בשיטת wbtb עלולים לפגוע בי בדרך כלשהי בלמידה? כי אחרי הכל אם אני מקבל את כל שעות השינה שאני זקוק להן זה עדיין עלול לגרום לעייפות? 3.האם יש אפשרות לחקור את נושא הדיפרסנלוזציה באמצעות חלומות צלולים ? ("דיפרסנלוזציה"זה מצב שבו יש מעט אנים שנמצאים בו והם כל הזמן מרגישים כאילו המציאות זה חלום...האם חקרו את הנושא באמצעות חלומות צלולים או האם גם כן אפשר לפנות למשהו כמו דר' לבראג' שיחקור את הנושא? תודה לכל העונים

makron2

New member
כמה תשובות...

"להשפיע בצורה כלשהי על הפעת קשב וריכוז בצורה טובה\רעה לקשב וריכוז?" - אין פה מומחים בתחום הפרעות קשב וריכוז, התשובות שלי מבוססות אך ורק על הידע המוגבל שלי מחלומות צלולים,לפי דעתי מאחר ויש בחלומות צלולים הסחות דעת לפעמים ויש להתרכז דיי הרבה במהלכם(ע"מ לשמר את הצלילות)ייתכן והם יכולים לשמש כתרגיל מעולה לריכוז. "אפשר לפנות איכשהו למישהו כמו לבראג' הזה שיחקור את הנוסה?" אפשר לנסות - http://www.lucidity.com/ "האם חלומות צלולים בשיטת wbtb עלולים לפגוע בי בדרך כלשהי בלמידה?" כל עוד עירניים במהלך הבוקר אז הכל טוב,אפשר גם להשלים שעות שינה שעייפים,זה תלוי בך. ".האם יש אפשרות לחקור את נושא הדיפרסנלוזציה באמצעות חלומות צלולים ?" אנשים חקרו מצבים אלה במשך אלפי שנים,רוח וחומר וכאלה כמו דתות למיניהן שעוסקות במטאפיזיקה.

לגבי השאלה הראשונה

על הפרעות קשב וריכוז, אני יכולה לומר לך מניסיוני שאחת השיטות שלי להגביר צלילות בחלום צלול היא להתרכז בדברים שקורים בחלום, כל פעם במשהו ספציפי, וזה לא חייב להיות משהו ויזואלי. למשל אם אני אוכלת משהו בחלום אז להתרכז בטעם, אם אני הולכת על עלים אז להתרכז ברעש של העלים וכן, גם להתרכז בדברים שאתה רואה ועל ידי הריכוז לחדד את הראיה (או השמיעה, או הטעם, תלוי איזה חוש אתה מפעיל). התרגילים האלה מעבר לזה שהם מגבירים את הצלילות בחלום, הם תרגילי ריכוז מצוינים שלדעתי יכולים גם לעזור להגביר את יכולת הריכוז בכלל.

למעלה