כמה שאלות

כמה שאלות

בתור סטודנטית לתקשורת ומדעי המדינה שדיי מתעניינת ביחסי ציבור יש לי מספר שאלות. בשיחות שהיו לי עם בוגרי התואר הבנתי שבלי ניסיון לא ניתן להתקדם ולהגיע לתפקיד נחשב עם שכר מעל הממוצע או לכל תפקיד כלשהו שקשור לתחום. עם זאת, התואר המדובר הוא תואר תיאורטי בלבד ללא ניסיון פרקטי. האם אתם ממליצים לרכוש ניסיון כזה לאחר סיום התואר באחד מהמוסדות הקיימים? האם בעת הראיון יש משקל רב לגיליון הציונים? וכמובן- בתור אחת חסרת פרוטקציות- האם זו הדרך היחידה להגיע לתפקיד נחשב? ועד כמה השוק אכן רווי לאלו מבינינו שרוצים לעסוק בתקשורת? תודה!

תואר בתקשורת

יקדם אותך (אם בכלל) בצורה מאוד מועטה לקראת השגת עבודה בתחום ולכן גם לציונים שלך אין משמעות רצינית. השכר ההתחלתי ברוב ענפי התקשורת לרבות יחסי ציבור הוא מינימום. למעשה, משרדי יח"צ רבים יבקשו ממך לעשות סטאז' ללא תשלום במשך 2-3 חודשים. התכונות הבסיסיות שתצטרכי להוכיח כדי להיכנס לתחום כוללים בעיקר יכולת כתיבה עיתונאית טובה ורהוטה, מולטי טאסקינג וכושר שכנוע, מומלץ לך להתחיל לעבוד בתחום בהיותך סטודנטית בתור בתפקיד התחלתי כלשהו כדי לרכוש ניסיון. ואם חלמת על "תפקיד נחשב" עם סיום התואר, היית צריכה ללכת ללמוד משהו אחר.

קודם כל...

תודה על הכנות... לגבי העבודה בתחום- לא נראה לי שיש עבודות לסטודנטים בתחום... הכל דורש ניסיון קודם..

בכל מקרה קודם תואר ככה האבא הפולני שלי אומר

לגבי נסיון, זה כבר תצטרכי לרכוש בעבודה באחד המשרדים ואפשר לעשות זאת במקביל בהצלחה

למעלה