כמה שאלות

alonp7

New member
כמה שאלות

1. מה עדיף מבחינת עלות, גימור, שינויים בעתיד, איטום ובידוד לרעשים - מחיצות פנימיות מגבס או בנויות מבלוקים? קיבלתי דעות לכאן ולכאן ועדיין לא בטוח לגבי זה 2. אני מתכנן מרתף שישמש גם למגורים, בימים האחרונים יצא לי להסתובב בכמה מרתפים כאלה ושמתי לב שיש הד כשמדברים במרתף, יש דרך להתמודד עם זה? 3. תריסים בקומת הקרקע, הכיוונים שלי הם מזרח (חדר עבודה ומטבח), צפון (דלת יציאה מהמטבח, פינת אוכל וסלון) ומערב (יציאה לחצר מהסלון) אני מתלבט אם כדאי לשים תריסים בכל החלונות או רק ביציאה לגינה (מערב), השיקול העיקרי הוא אבטחת הבית אבל אני לא בטוח ששווה להשקיע כל כך הרבה כסף בשביל זה, החלונות הגדולים שלי הם לצד צפון כך שלא תהיה לי שמש בתוך הבית, בקומת המגורים כמובן שיהיו תריסים כדי שיהיה אפשר להחשיך את החדרים ולישון אבל גם שם אני מתלבט בין תריסי גלילה לבין תריסים רגילים שנראים לי יותר פראקטיים ושימושיים (אולי אפילו יותר זולים אבל אני צריך לבדוק את זה...) מה אתם אומרים? תודה מראש, אלון.

mister500

New member
לגבי ..

השאלה הראשונה, מחיצות פנימיות מבלוקים בעדיפות ראשונה , אם אתה מתכוון לשנות חדשות לבקרים, עדיף גבס. תריסי רפפה זולים מתריסי גלילה ( פחות המנוע החשמלי)ואכן הם פראקטיים יותר.. תריסים בכל הבית מהווים גם אמצעי מיגון ( יחד עם המנעול המיוחד שנועל אותם) זה גם שיקול שצריך לקחת בחשבון .

alonp7

New member
תודה mister

יש הבדל במחיר בין תריסי רפפה לתריסי גלילה ידניים?

mister500

New member
העניין הוא ..

שזה לא חד משמעי , כלומר לחברת קליל יש היום תריסי רפפה מתוחכמים מאוד , כמו גם תריסי הגלילה.. לעניות דעתי , בחברת קליל יתנו לך את כל התשובות על כל השאלות..כולל מחירים מדוייקים. http://www.klil.co.il/

fireman

New member
תשובות (בערך....)

1. הלוואי והיה לכאן או לכאן חד משמעית, תצטרך לעשות חשובן טוב טוב ולבחור בשיטה הרצויה. מבחינת איכות גמר, קלות ביצוע, מהירות ביצוע ודינמיות לשינויים בעתיד הגבס מנצח. מבחינת איטום ובידוד לרעשים, צר לי אך גם בעוד שני עשורים לא יצליחו לשכנע אותי שהגבס עושה את העבודה יותר טוב, גם לא דו שכבתי משני הצדדים עם בידוד בחלל הפנימי,. מעבר לכך יש את העניין הפסיכולוגי, אני אישית מאוד אוהב גבס, מאוד אוהב לעבוד עם גבס, בונה בעצמי לא מעט דברים מיוחדים אצלי בבית בגבס וזה חומר מעולה ומדהים אך אני לא מעלה בדעתי בשום מצב שבעולם לבנות בתוך הבית מחיצות גבס. 2. הדהוד הוא תוצר של החזרי קול, בכל חלל ריק יש תופעה של הדהוד, התופעה מתחזקת כאשר התקרה נמוכה והקירות בנויים מבטון (אופייני מאוד בממ"דים ומקלטים) ברוב המקרים ריהוט ושטיח יפחיתו את תופעת ההדהוד באופן משמעותי, אם לא יש צורך להיעזר בשיטות אחרות כמו התקנת חומרים סופגי רעש. 3. תריס הוא לא סוג של אבטחה ברוב המקרים, ולכן זה לא צריך להיות שיקול משמעותי מבחינתך בהחלטה אם כן לעשות תריס או לא. אני מעדיף תריסים רגילים (הזזה ורפפות) ולא תריסי גלילה ולו רק בגלל בעיות מנגנונים\מנועים.

gpogoda

New member
גבס לא מבודד

בדירה שאנחנו גרים בה כרגע כל הקירות הפנימיים מגבס. זה לא מבודד רעשים כמו שצריך, וקח בחשבון שגם אי אפשר לתלות דברים על הקיר עם ברגים+דיבל, וגם במסמרים אפשר לתלות רק דברים קלים. אם רוצים לתלות מדף למשל, צריך להכניס בורג בדיוק לתוך החור שבמתכת אשר בתוך הקיר. אני באופן אישי לא סובל תריסי גלילה: המנגנון תמיד מתקלקל וצריך לתקן, וחוץ מזה אי אפשר לסגור את התריסים באופן סימטרי רק קצת. יש רק אפשרות להוריד רבע או חצי תריס וכד'.

למעלה