כמה שאלות

bazaruto

New member
כמה שאלות

דבר ראשון, ידוע לכם מתי מתחילים הימים הפתוחים של האוניברסיטאות חיפשתי ולא הצלחתי למצוא... ודבר שני, זהו פורום הכוונה מקצועית אז תהיתי באמת אם תוכלו לתת לי עצה. אני בת 22 סיימתי עם הטיולים של אחרי צבא עכשיו, נרשמתי לפסיכומטרי מועד בפרואר ואני שונאת בזבוזי זמן... אבל אין לי טיפת מושג מה אני רוצה ללמוד... ואני מעולה בשלילת מקצועות שאני יודעת שאני לא אלמד ניסיתי כמה הכוונות שלא עזרו לי... ואני קשה על עצמי כשאני ארשם למשהו אני אסיים ללמוד אותו אין להתחרט. ככה אני וזה לא משהו טוב וזה לא משהו שאני אשנה עכשיו... אני אספר קצת על עצמי אני ילדת מים צוללת שוחה ושטה ברמות מקצועיות אבל אני לא אוהבת ביולגיה בכלל שלא נדבר על ביולוגיה ימית. בבית הספר למדתי אדריכלות שחשבתי אולי להמשיך ללמוד אבל זה לא מה שאני באמת רוצה זאת תהיה התפשרות מצידי. חשבתי על משפטים אבל אני לא רוצה לעסוק בעריכת דין ורק בשביל התואר זה ללמוד עוד שנה... יחסים בינלאומיים מעניינים אותי אבל זה רק חצי מגמה ולא מגמה מועילה ביותר ומשם חשבתי אותי לסיים ולנסות להתקבל למשרד החוץ שד"א מישהו יודע מה כדאי ללמוד כדי להתקבל? אני ביליתי שנתיים בחול ללא ישראלים תוך כדי עבודה אז האנגלית שלי במצב מעולה ואני יודעת להסתדר, זהו את האמת אני לא אחפור יותר מזה אם למישהו יש עצה בשבילי (אפילו אם זה יהיה תרשמי לזה ולזה) אני גרועה בקבלת החלטות לגבי וצריכה עזרה אז עעזזררהה... רב תודות אם הגעתם עד למשפט זה

MyTaoWay

New member
שלום לך,,,

תרשמי לנו מה את כן רוצה ללמוד? האם תואר ראשון חשוב לך? (כתבת שנרשמת לפסיכומטרי..) כי יש המון מקצועות גם ללא תואר ראשון...

bazaruto

New member
תודה על התשובה

סליחה שכחתי לציין משהו קטן כמו כן, אני רוצה ללכת ללמוד לתואר והתכוונתי לעזרה באיזה תואר ללמוד והתוכנית שלי במידה ואני אגלה מה אני הולכת ללמוד היא להרשם לשנת לימודים הבאה של אוק 09 וזה זה הקטע אין לי מושג מה אני רוצה כן ללמוד...

MyTaoWay

New member
אוקיי... הבנתי-

אז ככה, אם את לא יודעת איזה תואר ללמוד, איך אני אדע?! תעני על כל השאלות האלו: יש לך כיוון כלשהו? על איזה תארים חשבת? האם התייעצת עם הורים וחברים?

bazaruto

New member
תשובות

זה הקטע שאני דיי תקועה אין כיוון כל תואר שחשבתי עליו בתכלס לא נותן כלום וכן התייעצתי הורים חברים ומבדקים חשבתי אולי למישהו יש עוד משהו שאפשר לאעזר בוא... עוד דרך שאיתה אפשר לכוון את עצמך על משהו ספציפי

MyTaoWay

New member
כמה הצעות...

עכשיו אני כותבת כאן כמה מאמרים בפורום (3מאמרים) קיראי אותם! כמה הצעות- אמרת שאת ילדת מים, אולי תעסי קורס מצילים? יש לזה דרישה,,, ראיתי בלוח דרושים... ועוד משהו, אמגלית שלך טובה? לכי לעבוד בוול סטריט! בנתיים תעבדי, ואחכ'' תלמדי, , , כשתחליטי על מקצוע שאת באמת אוהבת...

bazaruto

New member
תודה רבה בשנית

אני כן קראתי כל קישור מאמר וטאגליינס שמקושר לפורום למצוא עבודה שקשורה לים זאת לא בעיה וכבר עבדתי ... (הדרכת שיייט הדרכת צלילה וכו...) אני רוצה תואר יכול להיות שזאת לא מחשבה נכונה אבל ככה נולדתי עם הידע שאחרי הטיול צבא בא התואר לפי חברים ומשפחה וכאן באה הבעיה שלי... :( דא יש למישהו תשובה לשאלה השניה שלי בהודעה הראשונה: איזה תעודות ותארים הכי טובים בשביל נסיון להתקבל למשרד החוץ? תודה רבה רבה מראש ובייחוד ל MyTaoWay

MyTaoWay

New member
הנה כמה תשובות...

פה תקראי את כל הקישור! http://community.walla.co.il/?w=/309/2502/11433020 וגם כאן... http://community.walla.co.il/?w=/309/2502/12561057 http://community.walla.co.il/?w=/309/2502/12763012 פה מידע מקיף... http://community.walla.co.il/?w=/309/2502/11569644 ושוב.... כתבת: יכול להיות שזאת לא מחשבה נכונה אבל ככה נולדתי עם הידע שאחרי הטיול צבא בא התואר לפי חברים ומשפחה וכאן באה הבעיה שלי... :( תקראי מבינה אותך!! גם לי הכניסו לראש בבית הספר, שתעודת בגרות חשובה,, עשיתי אותה... האם זה עזר לי בחיים?! לא... הכניסו לי לראש אחכ'' שצריך תואר, ובלי תואר אין עבודה אמרו לי... ואני עשיתי חישוב כלכלי... 14000 שכר לימוד שנתי X 3 שנים, = 42000 שח... לתואר הראשון לא כולל סיפרי לימוד... באונברסיטה הפתוחה החישוב גלש ל55 אלף שח''
אם נגיד אדם פשוט פותח תוכנית חסכון,,, הוא יכול לחסוך את הכסף הזה ובכסף הזה גם ללמוד מקצוע=תעודה, וגם ישאר כסף לטיול לחו''ל
אבל כל אדם והחלטות שלו,,, אם נגיד הורים היו ממנים לי את הלימודים, גם אני הייתי הולכת ללמוד תואר... אבל הכי טוב זה כשאדם משלם מכיסו את שכר הלימוד=כך הוא מעריך כל אגורה שהוא עבד קשה בישבילה... ובכללי זה לא התואר= זה הביטחון, אנו בני אדם רוצים ביטחון- ''אם יהיה לי תואר יקבלו אותי לעבודה'' אבל זה לא כך... באופן כללי : המלצה אישית- תקראי את הספר של רוברט קיוסאקי- שנקרא ''רביעי תזרים מזומנים'' שם ( אולי) תביני כמה דברים חשובים, לפני שתעשי טעויות (עם לימודים...) ...

bazaruto

New member
חחח ממש נכנסת לזה - תודה

את האמת חישבתי גם אני את זה היום במקרה... אני מבטיחה לקרוא את הספר כשאני אסיים עם הפסיכומטרי ולמרות ה3 שנים ולמרות ה42 אלף כנראה אני בן אדם שמקשיב לאחרים מה אני אגיד לך מפחיד אותי ליפול אז כן בסופו של דבר אם יש לך תואר הסיכויים שתיפול ישנם אבל יותר קטנים ואני מודעת לעובדה שיש משהו דפוק אולי עם זה וזה לא בהכרח נכון אבל תואר אני אעשה ובתקווה שאני אדע איזה תואר עד סוף ההרשמה לשנה הבאה... שלא תביני לא נכון אני מודה לך מקרב לב על ההתייחסות ועל הקישורים נתת לי

MyTaoWay

New member
בהצלחה!!! (=

רק זיכרי 2 דברים: 1- לא רק התואר חשוב אלא = הניסיון התעסוקתי! (מכירה באופן אישי כמה אנשים שיש להם תואר, אך הם מובטלים.. =( ) 2. דבר שני אם כבר תואר, אז כזה שיתן לך אפשרות לעבוד בחו''ל! (למשל תואר במנהל עסקים במכללה ששכחתי את שמה-שם נותנים תואר בינלאומי, יש להם שלוחה בארץ והאונברסיטה נמצאת בחו''ל בריטניה נראה לי...) בהצלחה!!!

meytab

New member
עוד כמה שאלות אלייך

כתצבת שעבדת שנתיים בחו"ל והגדרת את זה בילוי - במה עבדת ? בעבודות או בצבא, דברים שכן יצא לך לנסות עד היום - לאילו חלקים התחברת, ממה נהנית ? ועוד שאלה קצת אישית שנועדה לנסות להביא אותך לכיוון של מה כן לעומת מה לא - תנסי לחשוב מה את מעריכה בחברים שלך, אילו תכונות את אוהבת בעצמך, מה חשוב לך בבני אדם אם הייתי צריכה לתאר היום את עבודת חלומותייך בלי לתת לה כותרת, איך היא היתה נראית ? איזו סביבה פיזית, אילו שעות עבודה, האם את עובבת עצמאית או בצוות ? תנסי לתאר בכמה שיותר מאפיינים בלי לתת כותרת ספציפית או לחשוב על התוכן.

bazaruto

New member
תשובות

עבדתי כמדריכת צלילה אני רואה את זה כבילויי אבל ששילמו לי עליו :) אהבתי ללמד אנשים לצלול וגם נהנתי מאוד מהצלילות ומהשייט בסירות... סתם לדעת למה" מה אני מעריכה בחברים שלי?" שהם יודעים מה הם רוצים ביכולת בחירה שלהם בחיים שהם בנו לעצמם היכולת שלהם להתגבר על הקשיים שלהם... בעצמי שאני מסיימת את מה שאני מתחילה שאין כזה דבר נכשל או פרש... שאני תמיד מוצאת דרך להנות... שאני מאמינה באנשים את השליטה העצמית שלי חשוב לי בבני אדם שיהיו אמינים (לא סובלת שקרים) שיתנו מעצמם שלא יגידו לא יכול - שיינסו שיהיו מנומסים מצד אחד אני אוהבת לעבוד בצוות כי זה נותן לי חברה מצד שני אני אוהבת לעבוד לבד כי ככה לא יהיה לי את מי להאשים... אני לא מצליחה לדמיין עבודת חלומות אני מאוד אוהבת את החיים של הדרכת צלילה במקומות שונים בעולם אבל זה לא חיים זה לא משהו שאני יכולה לעשות לתמיד ואני יודעת את זה אני רוצה ללמוד משהו לתואר ואיתו להתיישב בארץ אבל אני לא רוצה להדריך צלילה בארץ. ובאמת שלא אכפת לי מה יהיו שעות העבודה או באיזה סביבה הכל יהיה בסדר בשבילי אבל אני כן מעדיפה שתהיה איזה שהיא מסגרת. ואני יכולה לראות את עצמי עושה הכל אבל אני לא בטוחה במה יהיה לי הכי טוב או במה אני הכי אהנה וככה הכל פתוח לי ואני לא מצליחה להתמקד אפילו לא על המאפיינים הכי קטנים... תודה רבה מראש על העזרה...

meytab

New member
אוקי...

את אומרת שאת מאוד מעריכה יכולת בחירה, היכולת לדעת מה רוצים, לא להגיד אני לא יכול אלא לנסות אלו דברים שדורשים בעצם לבחור בין X ל Y. כדי לדעת מה כן רוצים, צריך לוותר על הדברים האחרים בהם לא בחרנו. בחלק השני של התשובה שלך אני חושבת שאני "שומעת" איזשהו חשש או חוסר רצון להתחייב למשהו אחד - את אומרת שהכל יהיה בסדר עבורך, לא אכפת לך שעות העבודה או הסביבה, את רואה את עצמך עושה הכל זה כמובן מאוד פתוח ולא ממוקד מצד שני, את אומרת שאת רוצה להתיישב, את כן רוצה מסגרת תנסי לענות לעצמך - מה יקרה כשתבחרי משהו ספציפי אחד ? כש"תתחייבי" לתואר מסוים ובעצם למקצוע ? איך תרגישי אחרי שזה יקרה ? לדעת שעכשיו לפחות 3 שנים את הולכת ללמוד משהו מסויים, כדי אח"כ לפחות כמה שנים טובות לעסוק באותו משהו ? מה תרוויחי מההחלטה? מה יהיו ההפסדים שלך ? (וכמובן כרגע זה לא ממש משנה מה בחרת אלא עצם הבחירה)

bazaruto

New member
תודה, אוקיי אז...

אני כן מגבילה אותי קצת כי אני יודעת שאני רוצה להתיישב בארץ ולעבוד בעבודה שדורשת סוג של מסגרת כשאני אתחייב לתואר מסויים למקצוע מסויים אז זהו אני מאמינה שבסופו של דבר אני כן אבחר במקצוע שלדעתי יהיה נכון אם זה יהיה תואר שמצורף לו מקצוע זה יהיה המקצוע שלי או תואר שהוא בעצם תואר בשביל תואר לא משנה מה ההחלטה שלי תהיה בסוף אני יהיה שלמה איתה ולא אתחרט עד כמה שאני יהיה מסוגלת... וההפסדים שלי יהיו אם רוצים לחשוב על זה כך אז כל המקצועות שלא בחרתי בעצם :) מהי בעצם הדרך שאפשר לעשות איתה את הבחירה?

meytab

New member
יש כל מיני דרכים לעשות את הבחירה

ואני יודעת שזה לא קל. אני מאמינה לך שבסופו של דבר תעשי בחירה כי אני שומעת את הרצון העז וזה כבר חצי דרך. את צודקת, את יכולה לבחור לעשות תואר שהוא מקצוע או תואר יותר כללי כדי להגיד אח"כ שאת אקדמאית. קחי בחשבון שאת יכולה גם לעשות תואר בפתוחה שאולי הוא מעט יותר יקר אבל מאפשר לך לעבוד תוך כדי התואר וכך להרויח כסף ונסיון תעסוקתי כבר מההתחלה. תראי, אני צריכה להכיר אותך יותר לעומק כדי לייעץ לך בצורה רצינית יותר בנימה כללית יותר - את צריכה לחשוב טוב עם עצמך, מתוך שקט פנימי וריכוז, מה את באמת אוהבת בחיים ואיך זה יכול להתקשר לתחום תעסוקתי. תעברי על מודעות דרושים, תראי מה תופס אותך ותנסי לחשוב במה זה כרוך. כל תחום שנראה לך תעשי לעצמך רשימה של יתרונות וחסרונות.מתוך הרשימות תנסי אח"כ להתמקד. ועוד דבר אחד חשוב - גם בבחירה שלך בתקופה הנוכחית, את לא באמת מפסידה את כל שאר התחומים. את אולי שמה אותם על הולד לכמה שנים. אבל תמיד אפשר לשנות כיוון בקריירה ויש המון דוגמאות לכך. אולי זה יוריד מעט מלחץ הבחירה :)

למעלה