כמה שאלות

Me And Myself 1

New member
כמה שאלות

שלום, אני לקראת שחרור וכבר חושבת המון זמן על מה ארצה ללמוד. אחרי שיטוטים ארוכים מצאתי כמה מסלולים שמעניינים אותי (בהסתכלות ראשונית) : מדעי התזונה, ניהול מלונאות ומשאבי מזון (שניהם מסלולים באוניברסיטה העברית- השלוחה ברחובות) כמה תהיות- מדוע על ניהול מלונאות מקבלים תואר B.Sc? איך זה שדווקא למקצוע הזה אפשר להתקבל על סמך ציון בגרות בלבד?? האם זהו מקצוע לא נדרש? האם "קל" ללימודים? תודה, גל

2 תחומים

התחומים שציינת מאד שונים באפשרויות התעסוקה ובתחום התוכן שלהם אמנם שניהם קשורים למזון אך אחד מהם קשור לתעשיית האירוח והשני הוא מקצוע פרא טיפולי עם דגש מאד מדעי מה מביא אותך להימשך לכל אחד מהם והאם אתה מודע להבדלים? לגבי התואר- אין לי תשובה ברורה- כדאי לשאול בפקולטה ברחובות יש לי השערה שמדובר פה בסיבה חיצונית ולא של תוכן בפקולטה לחקלאות לומדים גם כלכלה שהוא תחום ממדעי החברה ולא ממדעי הטבע כנראה שבגלל הדגש על האוריינטציה לחקלאות ומזון שמשפיעה על כל תחומי הלימוד בפקולטה מעניקים שם תואר כזה לא יודעת אם זו תשובה נכונה- זו רק השערה כדאי לבדוק לגבי קלות הקבלה- תחום התיירות הוא תחום שיש בו תנודות ולכן בעיני רבים מחשב לתחום פחות בטוח אם נבדוק את זה סטטיסטית אני חושבת שהתמונה תהיה קצת שונה מאחר והתחום שרד גם תקופות משבר והמשיך והתפתח לאחריהן בכל אופן- הדרישה לתחום אולי פחותה בשל גורם התנודתיות בביטחון התעסוקתי איני יודעת אם זה משפיע על קלות הקבלה- אך כמו בכל תחום זו שאלה של היצע וביקוש בהצלחה אפרת

Me And Myself 1

New member
תודה על התשובה המהירה

לגבי המשיכה שלי לתחומים (ואני מודעת להבדלים)- ניהול הוא תחום שתמיד עניין אותי, כמו גם כלכלה (שיווק ואולי אף פרסום). אני מאוד מתחברת לעולם המסעדנות, וזהו תחום שהייתי רוצה לגעת בו. כמובן שתמיד ישנו הספק אם אני מתאימה לזה בכלל. לגבי מדעי התזונה- מהסתכלות על החומר הנלמד והקורסים נשמע מרתק אך אני חוששת מחוסר הידע בתחום הביולוגיה והכימיה (שהם מרכיבים עיקריים בלימודים) ומהקושי ועומס הלימודים. אני מציינת גם שמרכיס חשוב בהחלטה שלי הוא מיקום הלימודים. תודה, גל.

למעלה