כמה שאלות...

כמה שאלות...

האם יש זמן בדיילות אויר לעבודה נוספת? הרי אם יש שבועות שלפעמים יש 4 קוויקי, ויש אפילו שבועות ריקים.... אז יש מצב לעבוד אפילו בעבודה אחרת שהיא במשמרות? או שזה לא באמת ריאלי.. בדיוק אתמול שמעתי המון פרטים על העבודה מבת דודה של חברה שלי שעובדת באלעל כבר 14 שנה... הבנתי שמקבלים את הלוח טיסות שלך...ומישהו כתב פה שאפשר להרוויח בין 4000-10000 ש"ח, זה תלוי בעבודה קשה ומרובה. אבל אם הם קובעים לי מראש את הטיסות ואין לי יד בזה, איך אפשר להרוויח כ"כ הרבה? הם קובעים לי כמה אני אטוס... במיונים לדיילות אויר, מה יש בדיוק במבחנים שמחשב ומה זה הסימולציות הקבוצתיות? ודבר אחרון-מה ההבדל בין דיילות קרקע ואויר? חוץ מהקטע הפיזי...מה ההבדל בשכר, בתנאים, משמרות/שכר בסיס? איך זה הולך? וקראתי פה על לאופר וQAS סליחה על הבורות, אבל.. מה זה? תודה, חג שמח

כמה תשובות

1.אין זמן לעבודה נוספת,הטיסות "הורגות",אם יש לך כח נסה ותהנה.... 2.איך מרוויחים הרבה?טסים הרבה.בעונה הבוערת,אפשר להגיע מעל 120 שעות טיסה בחודש (המינימום זה כ 50) ואם נעשה חשבון של 50 שקל לשעה פלאס כל התוספות(אש"ל) נגיע למשכורת יפה 3.המיונים:א.בודקים שרמת האנגלית שלך טובה + ב.שאתה בריא בנפשך (פרופיל צבאי חובה)ובגופך(שלל בדיקות רפואיות מקדימות חובה). ג.מכון פסיכוטכני+סימולציה חובה לעבור בהצלחה(קיימת זכות עירעור,אחרי שעברת את שלב השפה) ד.גובה לא פחות מ 160ס"מ ה.בגדול:עליך להוכיח רמת שירותיות,שכל ישר,מוטיבציה לעבוד בתחום ויכולת תקשורתית טובה וחיובית עם לקוחות. 4.ההבדל בין "קרקע" ל"אויר":צוות אויר באלעל מרוויח יותר,ועובד קשה יותר.הבחירה בין קרקע לאויר היא מאד אישית הטוב ביותר הוא לעשות טבלת "חיובי" ו"שלילי" ולבחור במתאים לך אישית. 5.בגדול ה"אויר" עושים כ 4 טיסות בשבוע(קוויקי) או שתיים ארוכות.ה"קרקע" עושים בין 4 ל 6 משמרות בשבוע של כ 9 שעות. 6.לאופר ו QAS אלה חברות שנותנות את את שירותי הקרקע(דיילות קרקע,מכונאים,רמפיסטים ומבצעי אויר)לחברות הזרות,שגם הן טסות מנתב"ג, חוץ מאלעל.המשכורת כאן, הם המינימום במשק,כ 20 שקל לשעה,פרט ללילות, ערבי שבת וחג ,שם השכר יכול להגיע ל 30 שקל שעה.הם לא מקבלים ארוחות,הסעות רק בימי שבת וחג.

פרופיל צבאי

שאלה אם הורדתי בעברי פרופיל בצבא על נפשי, כי הייתי בחברון והיה לי קשה לחיות בין הפיגועים.. "חברון בערה אז" זה יכול להשפיע
אני צלולה בנפשי בעלת BA ובעלת עבודה מכובדת למדי היום.

הורדת פרופיל נפשית,בעיה

אל תסתירי את זה מהם,וספרי את כל האמת ברגע ה"מבחן",סיכוייך יורדים פלאים,אף מקום לא אוהב להעסיק עובדים עם "רקע" נפשי,מה עוד שרב העבודות בנתב"ג קשורות איכשהו ל"בטחון שראל" ושם לא אוהבים משתמטים על רקע נפשי.

פיספסת משהו

לא אמרתי שהשתמטתי אלא שיצאתי מחברון על פרופיל נפשי, ז"א התחילו להיות לי סיוטים אז מכל מה שהלך בחברון והוציאו אותי להיות קל"ב השאלה שלי אם זה יכול לפגוע בי, כי כן היה לי חשוב לסיים את השירות והיום בלי ע' רעה זה עבר...

מעבר מיחידה ליחידה בצה"ל

או ממחנה בשטחים לקריה בת"א,או מהצבא לאזרחות-שמלווה בהמלצה של קב"ן,לא נראה טוב. לדעתי,במספר מקומות עבודה בנתב"ג יראו לך את הדלת....

רחלי 1233

New member
חג שמח

לפי מה שאני יודעת - ( וקחי את זה בעירבון מוגבל ) אם לא יצאת על פרופיל 21 אז זה פחות או יותר בסדר. אם התכוונת לאל על - לאחר המיונים יש להביא ממשרד הבטחון אישור על הפרופיל הצבאי שלך בזמן השרות. שם מפורטת כל ההיסטוריה הרפואית שלך , ובעיות רפואיות שהיו לך בזמן הצבא. הכי בטחון להתקשר למחלקת תעסוקה וקליטה ולשאול. .( מהניסיון שלי הם נורא נחמדות שם -: ) בהצלחה

חג שמח גם לך..

אבל לא ממש עונים שם אלא רוצים שאני אשאיר פרטים ע"מ לקבל שאלון ששלחתי. השאלה אם ניתן לברר זו בצורה אנונימית וגם באיזו צורה ניתן לדעת מה הקורס הקרוב? תודה

למעלה