כמה שאלות

sowhatt

New member
כמה שאלות

1) באימון של חזה, דו ראשי, וקצת כתפיים אני מתחיל עם מקבילים כפתיחה לחזה, איך זה? מקבילים זה תרגיל טוב לפתוח בו? 2) באימון של החזה אני עובד על מקבילים, על לחיצת כתפיים, ועל לחיצת חזה בישיבה. בשלושת התרגילים האלה גם התלת ראשי עובד ,נכון? זה לא יפריע לאימון שלי למרות שבאותו אימון אני דווקא עובד על דו ראשי, ויום למחרת אני עוד עובד על רגליים+גב+תלת ראשי? 3) איך אפשר לשפר ריצת 2000? נגיד שאני רץ ריצת אלפיים בקצב של 12 קמ"ש, איך ניתן לשפר את הקצב כך שיגיע ל15 ומשהו [זה מה שצריך בשביל צנחנים לריצה לפחות] איך אפשר לשפר את הריצה שתהיה ב8 דקות או פחות? האם ניתן לעשות זאת בחודש-חודש וחצי? [אני עובד כרגע על היפרטרופיה...]

איפה הוא ?!

יש שמועות שהוא נח (אבל אני לא בטוח) תשובות: 1. לא מקבילים זה תרגיל מורכב שעבודה לא נכונה בו או חולשה של שרירי החזה יגרמו לתלת ראשי להיות יותר דומיננטי. 2. לא זה לא יפריע אבל הייתי ממליץ לשלב תרגיל מבודד כגון פרפר, FLYS, קרוב אופקי כנגד כבל קרוס וכו´. 3. אי אפשר לבצע זאת בחודש וחצי. אימונים אנטנסיבים של אירובי יפגע בהתפתחות מסת השרירים !

sowhatt

New member
../images/Emo13.gif ---- המשך ----

1. אז באיזה תרגיל לפתוח את אימון A שהוא חזה+דו ראשי+כתפיים? ואני מתחיל בחזה. מקבילים זה תרגיל שממש חשוב לי, כשהתחלתי להתאמן, התחלתי מ-0 חזרות במקבילים, עכשיו אני עושה 3 סטים של 9, אולי באימון הבא, אפילו 3 סטים של 10. לוותר עליו אני לא יכול, ולעשות אותו בסוף האימון יהיה לי כבר ממש קשה... [ולגבי אופן הביצוע, אני מבצע באחיזה יחסית רחבה, ומרפקים החוצה(לצדדים)] 2. לגבי זה, השאלה שלי היתה מכוונת ספציפית בתרגילים האלה. כאילו, אני מתכוון שהאם התרגילים האלה ש"משתמשים" בתלת ראשי לא יזיקו לאימון שהוא בעצם דו ראשי, ולעבודה שיום למחרת אני עובד באופן ישיר על התלת ראשי. [3 התרגילים האלה לא היחידים באימון.., בוודאי שאני עובד במסגרת חזה על תרגילים אחרים, על לחיצה, פרפר, וגם הצלבת כבלים...]. 3.ואם לא בחודש וחצי? יש לי 5 חודשים עד לגיוס., אפשרי לשפר את ריצת ה-2000 שלי וריצה ארוכה וסיבולת לב ריאה במסגרת אימוני היפרטרופיה? אם כן, איך אתה מציע לעשות זאת? בהתחשב בעובדה שאני 5 ימים בשבוע בחדר כושר עובד על משקולות ["ניפוח"]. ובהתמקדות על ריצת 2000 במיוחד, אם אני ארוץ ריצת 2000, אתחיל בקצב של 10 דקות לריצה, בתחילת כל אימון, זה יזיק או יפגע ב"ניפוח"? זה לא יכול לשפר את הריצה וגם להיחשב כ"חימום" אולי? ושאלה חדשה 4. לתוכנית האימונים הקיימת שלי הוספתי 3 תרגילים חדשים. זה בגדר תוכנית ´חדשה´? אני לא כל כך הבנתי את העניין של תוכנית חדשה... אם אני עובד על ניפוח, אז החזרות והזמן מנוחה שלי צריכים להישמר בשביל התוכנית, אז מה כבר אפשר לשנות? את הסדר של התרגילים? להוסיף תרגילים חדשים? ואם כן , הוספה של 2 תרגילים למשל, זה הופך את התוכנית ל´אחרת´ או ´חדשה´?

תשובות קצרות

התחלתי להתעייף אחרי הרכיבה הלילה ... 1. תתחיל עם FLYS 2. לא יזיקו 3. תצטרך לוותר על משהו, המלצתי היא על ההיפרטרופיה לזמן קצר ואח"כ תחזור לזה 4. 2 תרגילים זה לא תוכנית חדשה !

למעלה