כמה שאלות

raz 182

New member
כמה שאלות

אני גם כמו רוב ילדי ישראל צפיתי במומינים אך השאלה שלי עכשיו לא קשורה לצפייה עצמה אלה לתוך הסידרה, קצת יותר לעומק. אשמח אם תוסיפו גם קישורים על אותן שאלות שאשאל, שאוכל לקרוא על זה מעט. לפניי כמה ימים, במסגרת שיעוריי תקשורת דיברנו על כל מיני סיפורי\סרטי ילדים שיש בהם מסרים סמויים. בין כל התוכניות דיברנו גם על המומינים. על המומינים עלו כמה טענות ואשמח אם תגידו לי אם זה נכון או לא. -המומינים הם בעצם חלום של ילד שחיי בתקופת השואה. -הדמויות של סנופקין וסנורקה מסמלות דברים מסויימים. סנופקין הוא סמל לקהילה הגאה. לכן הוא היצור החלש והעדין. -הדמות של סנורקה היא סמל לנאציזם- בגלל זה האופי הטיפה רע שלה והקול החזק והצווחני שלה. יכול להיות שהטענות האלו לא אמיתיות אך אם כן, אשמח אם תאשרו לי את זה ותביאו קישורים לאתרים שמסבירים את הדברים. תודה מראש-רז

raz 182

New member
טעות ענקית><

מה שרשמתי על סנורקה, הכוונה היא למאי. אני לא יודעת למה כתבתי סנורקה... השם שלה סתם ישב לי בראש..

וולפהרט

New member
הטעות הענקית היא שלך

בכך שאת כותבת דברים כאלו בפורום שסוגד למומינים! אני אישית לא מבינה איך הגעת לכל זה, אין לזה שום בסיס לדעתי אין שום מסרים סמויים בסדרה הנהדרת הזו וגם לא צריך לחפש

raz 182

New member
אין פה שום קשר לסגידה

אני שואלת שאלות. כל מה שאמרתי לא בא להכפיש את שמם או משהו.. ההפך. לדעתי זה רק מראה כמה הסידרה לא סתמית ושיש באמת משהו חשוב מאחוריה. והאם יש לזה בסיס? אני לא יודעת. המורה שלי לתקשורת, היא שמעה את זה ממקורות קצת יותר מוסמכים. אם זה נכון או לא אני לא יודעת, לכן שאלתי את זה פה.

raz 182

New member
לא

אבל אם יש בה מסרים היא יותר מכל "סתם סדרת ילדים פשוטה" כמו בובספוג לדוגמא. אין שום מסר אבל כל עוד ילדים נהנים לצפות בזה זה אומר שהיא לא סתמית. כשיש מסרים חכמים זה רק מעלה את האיכות אבל זה כמובן עניין של דעה.

S m e l l y Cat

New member
את מתבלבלת בין מסרים סמויים לפשוט מסרים

במומינים יש הרבה מסרים חיוביים - אהבת משפחה,ידידות, אהבת השונה וכו וכו... אני לא חושבת שיש שם מסרים סמויים שספציפית מתקשרים לשואה או לנאציזם או להומוסקסואליות.כל אחד יכול להסתכל על סיטואציה במומינים ולהקביל אותה לסיטואציה אחרת בעולם האמיתי..בין אם תרצי שזה יהיה השואה או דברים אחרים...כל אחד יכול לפרש לו את זה בצורה שונה כי המומינים זה סוג של אומנות וכל אחד מבין את זה שונה וזה מה שיפה . מסרים סמויים בדרך כלל נתפסים בצורה שלילית כי המטרה שלהם היא להכנס לתת המודע שלנו בלי שנדע על כך אבל נראה לי שבמומינים המסרים הם די ישירים. וחיוביים.

raz 182

New member
מאוד יכול להיות שאתה צודק.

אחרי הכל, כמו שאמרתי. אין לי שום בסיס לטענות האלו. זה רק מה ששמעתי, בגלל זה חשבתי לשאול פה כי אתם קצת (הרבה) יותר מבינים ממני. בקשר למסרים הסמויים, יכול להיות שזה נתפס בצורה שלילית אבל בכל מקרה, לא דיברתי על הצדדים החיובים\שלילים של זה. התכוונתי רק שזה הרבה יותר מתוחכם מכל סדרה אחרת. תודה על הבעת הדעה בכל מקרה.

ninitz

New member
הבחורה רק שאלה שאלה. היא שאלה אם יש לזה בסיס,

לא אמרה שזה נכון. :) אל תאכלו אותה בלי מלח.

למעלה