וואלה שאלות קשות....2,1,ניסיון....
היי. ראיתי שאף אחד לא ענה לך, אז...אני אנסה. המגמות הראשיות בהנדסת מכונות, כלומר המסלולים (אופטיקה, רובוטיקה וכו´) זה סיפור די חדש, ולא נראה לי שיש כבר עתודאים שסיימו וכבר השתבצו. לכן, לשאלתך האחרונה אין מענה. (נלך מהסוף להתחלה, טוב ?) מה כן שווה ? תראה, אני לא יכול להמליץ לך, כי מאז ימיי הכל השתנה. אני ממליץ לך לא להתעצל, ואם אף עתודאי במכונות שנה א´ או ב´ לא יענה לך כאן (חבר´ה - לא יפה !), אז תיסע לטכניון ופשוט תכנס לפקולטה ותשאל. לא אוכלים שם אנשים (עד כמה שאני זוכר...) ואני עשיתי זאת בתור תיכוניסט כחצי שנה לפני הגיוס וזה מה זה סידר לי את הראש. או שתשאל סטודנטים, או את אחד המרצים (כן,כן!) או אפילו את המזכירות - שיודעות יותר מכולם... האם לומדים לתכנת אותם? כן, בודאי. החבר´ה שהיו במחזור שלי ברובוטיקה (שרשרת+פרוייקט בזמני) תיכננו, ייצרו, הרכיבו ותיכנתו את הרובוטים. הכל, מא´ עד ת´. מאד מאד מענייין. עד כמה קשים הלימודים ? תראה, אין לימודים קלים. זה קשה, זה חרא - אבל עוברים את זה. ועכשיו כמה מילים כלליות: הדבר החשוב ביותר (אם תחליט, כמובן) זה שאתה לומד ה-נ-ד-ס-ה (ואני חס וחלילה לא מזלזל בשום לימודים אחרים לא-הנדסיים, אז לא להתנפל !). זאת אומרת, שגם בשיבוץ שלך בצבא וגם אח"כ, באזרחות, הניואנס הזה שלמדת רובוטיקה - זה לא מה שישנה את מסלול חייך המקצועיים. מה שיקבע יותר, זאת אישיותך, והכלים ההנדסיים והמדעיים שצברת ורכשת. אתה מהנדס מכונות, נקודה. אני שומע וקורא כאן ובמקומות אחרים על צעירים/סטודנטים שמשקיעים כל כך הרבה מחשבה ומאמץ וייסורים כדי לבחור איזה מגמונת או התמחות - בשעה שכאשר הם יבואו לראיון עבודה אפילו לא יבקשו מהם את התעודה ! (רציני, אני עד היום לא הראתי לאף אחד בחברה כאן שאני באמת מהנדס מהטכניון, זה מדהים. יכולתי להיות שיפוצניק שהתלבש יפה...) בקיצור, ידידי, הרגע. לבחור זה טוב, וזה כיף, וטוב שיש לך את האפשרות, אבל אל תעשה מזה "קסיוס בלי". יש לך דברים יותר קריטייים לחשוב עליהם, כמו שפלטרון אומר, וזה לחשוב האם אתה מספיק בוגר להכנס למסלול העתודה. אני מקווה שכן. כל טוב. שמש.