כמה שאלות

אטעל

New member
כמה שאלות

מה דעתכם על משטר בישיבות? מה דעתכם על החינוך הדתי לאומי?

דעתי:

ישנם ישיבות הזקוקות ליותר משטר, זה מה שמתאים לתלמידי אותם ישיבות. ישנם ישיבות שהמשטר אינו נחוץ בהם, או שאינו מתאים, אבל על כללי מקום כל ישיבה צריכה לשמור. לפעמים תחרות חברתית מינימלית מספיקה. בנוגע לשאלה השניה, אני מוריד את הכובע בפני הרבה מהישיבות בציבור הדתי-לאומי, אך השקפת עולמם זרה לי, סדר העדיפויות שלהם אינו כשלי. התורה שהם לומדים אינה אותה תורה שאני לומד.

אומנם זה לעוס כבר

אבל לדעתי יש הרבה בהשקפת העולם הדתית-לאומית! ותורתם היא כתורתך.במה היא שונה?לא הבנתי.

מWIי

New member
התכוונת למרכז הרב..

או איך שמכנים אותם בישיבות- מרכב הזב.. כן. שם ההתמדה ראויה לחיקוי. אני ממש מקנא בהם..!

השבוע

סח לי אחד מבוגרי הישיבה שנשרף (התחרד) שאין שם אפילו אחוז נשירה אחד! (ממרכז) אני אומר, תחי הלאומניות משולחת הרסן..

מWIי

New member
אני לא צוחק. אני ממש מעריץ אותם!

הרבה פעמים אם הייתי באזור אהבתי לקפוץ לשם- פשוט להתחזק! לראות איך שהם יושבים ולומדים בלי... דוגמה אחד יושב על הריצפה.. פשוט כרגע לא נוח לו, או לא יודע מה. אבל לומדדדדד כאילו כל העולם מת....!!

זימj

New member
היום חובה משטר

היום האוויר בחוץ מזוהם מי שמציץ קצת החוצה נפגע משטר של לא לצאת מהישיבה שלא לצורך הוא דבר הכרחי לעליה של בן תורה, היצר פורש לנו רשת ואם לרגע נוציא את הראש מהמים הוא ימית אותנו מיתת עולם. לגבי הדתי לאומי הם הולכים לצבא ומחללים שבת (בהיתר רבניהם המפוקפקים) וגם בלי זה עצם השהיה בחברה של כופרים היא מסוכנת, מעטים מהנוער שלהם נשארים דתיים מבחינה מעשית, גם בעניני שמירת הדת הם שומרים שבת בענין של להדליק אור אבל אני לא בטוח שבענינים של בורר שזה כמו להדליק אור הם יודעים מה זה. הם מסורתיים.

*אידיוט

מי שמשמיץ, זה האדם את עצמו. אני מתחייב לך שלולי תקדימים שהוא יצר כאן לאף אחד לא היה משהו נגדו!!

אמממ.. הסבר של אמא שלי.............

הדיוט של פשטות, כמו כהן הדיוט כותבים בה` - הדיוט. אבל אידיוט של אידיוט.. של זילזול.. כותבים בא` - אידיוט. אבל אתה צודק.. התכוונתי לאידיוט.........!

איך אתה לא מתביש??

תאמין לי שבחורים מישיבות הסדר שם,קצת אבל קצת עוקפימ אותך ברמתם הרוחנית.מה ההכללות האלה??

למעלה