כמה שאלות

כמה שאלות

1. איך אני יודע מה ההבדל בין דגמי המנועים לדוגמא: 46fx ו 46la איך אני מגלה כאלו דברים 2. כשכתוב במחירון מערכת שלט רחוק זאת אומרת כל המערכת כולל סרוואים ומקלט נכון ?? 3. במחירון במערכות שלט רחוק כתוב את הדגם הערוצים סרוואים שימוש וכו´ ובסרוואים כתוב נגיד 2 * 102 או 4 * 1322 כשהדבר לא קשור למס´ הערוצים כי גם ב8 ערוצים לדוגמא כתוב בסרוו 4 * 1322 המ זה אומר 4. נגיד ואני רוצה לבנות לבד טיסן איך אני יודע מה מידות המנוע לא לפי סמק כדי לדעת באיזה גודל לבנות את התושבת תודה

אסף ו

New member
תשובות

בשביל לדעת מה ההבדל בין דגמי המנועים דבר ראשון יש לך את הפורום הזה
דבר שני אתה יכול לגשת לאתר החברה (OS) ןלברר שם, ה FX הוא מנוע חזק בהרבה מה LA עזוב את ה LA וךל על הFX ה LA לא ישרת אותך יותר מדיי. בדרך כלל כשקונים מערכת רדיו (שלט רחוק) קונים הכל קומפלט כולל משדר (שלט) כולל מקלט כולל בטריות כולל סרבואים (בדרך כלל 4) וכולל מטען ועוד כל מיני פיצ´פקעס. בקשר לשאלה השלישית, כמו שכבר אמרתי בדרך כלל עם מערכת שלט מגיעים 4 סרבואים ואין קשר בין מספר הסרבואים למספר הערוצים בשלט, סרבואים הם המנועים שמזיזים את ההגאים, בטיסן רגיל צריך בדרך כלל 4 סרבואים (הגה גובה, הגה כיוון, מאזנות בכנפיים, ומצערת) ולכן גם שלט 8 ערוצים מגיע בדרך כלל עם 4 סרבואים, אם אתה רוצה להוסיף סרבואים (שני סרבואים לכנף במקום אחד להיגוי מהיר ומדוייק יותר, סרבו לגלגלים מתקפלים, ועוד כל מיני אז אתה כבר צריך להוסיף כסף בד"כ) ובקשר לבניית טיסן לבד, אם אתה מתחיל עדיף לך לקנות טריינר כמעט מוכן לטיסה ולא להסתבך יותר מדיי היות שכמתחיל לא תדע לבנות אותו חזק ומספיק וסביר שתעשה טעויות (אבל זה כבר לשיקולך) אם אתה כן רוצה לבנות לבד אתה צריך תוכנית, בדרך כלל בתוכנית עצמה יפורט איזה מנוע כמה סרבואים ולפעמים גם מערכות שלט מומלצות אבל זה כבר תלוי בתוכנית. מקווה שעזרתי אסף.

בוסטר

New member
כמה תשובות

1. מנועי הLA צבועים בכחול בדר"כ אבל אם לא כן אתה יכול להבחין בכך : אם תסתכל טיפה אחרי הפרופ תראה את הבליטה שם יושב המיסב שהוא בעצם המבדיל בין מנועי ה- LA הלא ממוסבים לבין הFX הממוסבים. הם בכלל לא דומים לFX יש צלעות קירור רחבות יותר . 2 את זה תצטרך לשאול את מי שמוכר לך את הציוד הרי הוא מוכר לפי הגדרתו ! אבל בדר"כ הערכה באה שלמה ! אם תרצה לדעת מחירים - הם נעים בין 900 ל1300 למערכת 4 ערוצים . 3 זה מספר הדגם 102 עם מיסבים ככה וככה בלי גלגלים שיניים מפלסטיק או מתכת וכ"ו 4בשביל לבנות טיסן אתה צריך להיות קצת יותר מחושב מאשר איך לחבר או איזה גודל תהיה התושבת . באופן ברור צריך שיהיה מקום למנוע אך גודל המנוע נקבע לפי ייעוד הטיסן חוזקו עומס הכנף הפרופיל ועוד הרבה דברים שאין צורך לפרט בהם . עצה לפעם הבאה כאשר אתה מעוניין לקבל תשובות תפצל את השאלות שלך להודעות כי לקח לי הרבה זמן לענות לך ! בברכה גיא

ci

New member
משה ביננו תגיד

כמה פעמים היית בשטח וראית במו עיינך את הדברים בפעולה??? ובהנחה שהיית שם אז מה לא מצאת אפילו צדיק אחד שיענה לשאלות הכל כך בסיסיות שלך?? איך מבדילים בין המנועים??? פשוט מאוד מסתכלים עליהם והכל רשום על המנוע!!! איך יודעים איזה תושבת ??? ותושבות לא בונים אלא קונים מוכנות אז התשובה גם כן פשוטה מאוד כמו שאתה הולך וקונה גרביים ואתה יודע שהמידה שלך היא נניח 42 אז אתה לוקח גרב 41-46 ככה במידה והמנוע שלך הוא 0.50 אז אתה קונה תושבת 0.40-0.60 כמובן שכמו שיש גרביים של ריבוק וגרביים של אדידס יש תושבת של גרייט פליינס ויש תוצרת טיסן חיפה ועוד. מקווה שעכשיו הדברים ברורים יותר.

בנוגע לשאלתך

הייתי בשטח פעמיים עם חבר אבל בגלל שגם הוא לא הכי מבין שבעולם רציתי לשאול פה .... מה אני צריך להיות מהנדס מפעמיים בשטח ופעם אחת באלקלעי ... נדלקתי ורציתי טיפה אינפורמציה .. מה קרה ?? אולי לדוקטור כמוך הן נשמעות טיפשיות אז פשוט תתעלם... לא הכרחתי אף אחד לענות לי נכון !!

tumti69

New member
לא לריב../images/Emo122.gif../images/Emo150.gif

אתה צודק בהחלט שאתה שואל את השאלות כי כל אחד ומש שהוא לא יודע גם אני לא יודע דברים שמהנדס או דוקטור יחשוב שזה מטומתם אבל הפורום הזה הוא המקום לשאלות. אז ci אל תרד עליו סתם אפילו שהוא שואל שאלות מאוד פשוטות.

sgadasi

New member
תושבות ...

תושבות כן בונים...לכל הבננות שלי בניתי את התושבות מדיקט תעופתי וקצת אפוקסי,התושבות האלה חזקות,זולות,וקלות להכנה,כמובן יש לתושבת חיזוקים כמו שני קורות שעוברות דרך הפייר וול והחוצץ שאחריו... אבל למי שגר בעיר לא כדאי להסתכן...מפני שאני גר במושב שרחוק מאוד מעיר כלשהי אני הולך הרבה לחנויות ומסתפק בחומרים שאני מקבל בגדנע. התושבת בנויה למנוע OS LA 10 ואולי לא כדאי לבנות תושבות כאלה למנועים יותר גדולים אם יש לכם עצות שימושיות בנושא נא להגיב,תודה

hifly

New member
תושבות לבנות או לקנות זו השאלה

גם אני גר במושב, אבל בונה אותם מנירוסטה :)--- נכוןלמנועים זעירים אין בעיה לבנות תושבות מדיקט אפילו לא תעופתי. למנועים גדולים כדי לקנות,זה לא יקר.אפשר גם לבנות ממתכת אבל רק אם יש לך רתכת זמינה בבית...וציוד מסגרות. אמיר

למעלה