כמה שאלות :)

Sensorium

New member
כמה שאלות :)

קודם כל, ערב טוב שיהיה לכם. השאלה הראשונה שלי היא מהו הלאום של חברי הפורום? זאת אומרת אני נוצריה ונולדתי ברוסיה, ראיתי שיש המון טקסט בערבית בפורום ולכן תהיתי. האם הנצרות המשיחית היא 'דת רשמית', זאת אומרת מבחינה רשמית האם אתם 'נוצרים' בת.ז ? בכלל, עד כמה שונה הנצרות המשיחית מהנצרות ה'רגילה' מבחינת מנהגים ואמונה (כמובן שיש אין סוף זרמים בנצרות...) האם אתם מקיימים מנהגים כמו טבילה למשל/ הולכים עם צלב? האם נוצרים מחויבים להתגייס לצבא? תודה מראש

ברוכה הבאה סנסוריום../images/Emo140.gif

רוב חברי הפורום הם ערבים נוצרים, יש כאלה שהם רוסים נוצרים, יש יהודים משיחיים ויש גולשים שרק מתעניינים בנצרות. שם הפורום הוא נצרות משיחית מכיוון שהמילה נצרות היא תרגום לא נכון של הדת המשיחית ולכן הוספה המילה משיחית, ואין כאן שום דת חדשה אלא מדובר באותה נצרות שאני ואת מכירים, ואנחנו נוצרים. ערבים נוצרים אינם חייבים בשירות צבאי, רוסים נוצרים אני חושב שכן חייבים בשירות. מקווה שעניתי על שאלותיך, ברוכה הבאה לפורום ומקווה שתיהני בגלישה בו

salt of earth

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo39.gif

אז רוב החברים פה הם ערבים נוצרים המשתייכים לכמה זרמים שונים בנצרות ולכן אנחנו גם כותבים הודעות בערבית. הנצרות המשיחית זה מושג שהומצא על ידנו כדי שיהיה מושג בעברית המקביל christianity ולכן הוספת המשיחית לפי דעתנו משלמה את המושג נצרות. בת"ז לא רושמים את הדת, לפני כמה שנים היו רושמים "ערבי" בקטגורית הלאום. אבל לא רושמים את הדת בת"ז. וכפי שהבנת שאנחנו נוצרים רגילים השייכים לכנסיות קתוליות, אורתודוקסיות, ופרוטסטנטיות ומקיימים מנהגים נוצריים וטקסים נוצריים וחגים נוצריים וחיים לפי הספר הקדוש (או מנסים כמה שיותר) נוצרים ערבים לא מחויבים להתגייס לצבא, אם כי עולים חדשים שהם נוצרים כן מתגייסים למיטב ידיעתי. ברוכה הבאה ומקווה שתרגישי פה כמו בבית

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifבת כמה את..איפה למדת? רואה טיוי?

אני נדהמת לראות איזו מידה של חוסר ידע בסיסי באוכלוסייה מסביבך יש לך
ואני לא אומרת את זה עם זלזול אלא עם צער, כי בגלל מצבים כאלו.. אנו סובלים בעקיפין מהרבה מצבים מעצבנים מיותרים!

yaponchik

New member
ממש מעורב ירושלמי:)

שלום וברכה באדון מלכנו וגואלנו ישוע המשיח:) אני מארץ ישראל יהודי שתודות לאדון ולחסדו אני מאמין בו והולך אחריו, לפעמים צולע..אבל לבסוף אני ניכנע והוא אוסף אותי בידיו הרחבות וברוכות החסד!:) ליבי תפילה עבור העם היהודי שיוושע ויגיע להכרה והבנה כלפיי מלכם וגואלם שהובטח להם מימי קדם מימי עולם! וליבי תפילה כמובן וכמובן!!! עבור העם הפלסטיני הנוצרי והמוסלמי שיבוא שלום ואחדות ביננו באדון ישוע.. ואני מודה לאלהים שיש לנו אחים ערבים שלבסוף תקום קבוצה שתיהיה מלאה בשלום ואחדות ושנהיה לב אחד ברוחנו מול אלוהים וזה יראה ללעולם מיהו אור העולם.. ישוע. הוא לא הנצרות. ישוע הוא גם לא המשיחיות..ישוע הוא ישוע והוא המשיח..אם ניבחן וניסתכל הייטב נמצא פגמים וחורים בהרבה מהזרמים הנ"ל. וגם באלו שמחשיבים עצמם נקיים מכל שקר והבל..לכן קשה מאוד להתייחס ולתת תואר להולכים אחרי ישוע. כי יש הרבה אינדיבידואלים בתוך הקהילה..אבל כמובן שאם מסתכלים בצורה כללית. משיחיים. מאמינים. נוצרים. חשוב מאוד להדגיש שהחשוב מכל השקפותיהם זה זה שהם הולכים אחרי האדון ודובקים בדרכו רבת החסד והאהבה והצדק! ואמן וכל לב מאמין יחשוב את זה לעצמו ויבחר באדון. לא בנצרות לא במשיחיות אלא. רק באדון:) כי כמו שפולוס אמר לנו יבואו ימים שאנשים מורי שקר ונוכלים יכנסו ויעוותו את דרך אלהים ויביאו לעג על דרך האמת וחרפה. ואכן כך קרה. שנהיה כולנו ברוכים ושופעים אהבה וחסד ומים חיים בנו מהאדון מלכנו וגואלנו:) ושיבוא במהרה בימינו לטהרנו ולתקן דרכנו.

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifאמת אמרת../images/Emo24.gifיברך אותך אדון החסד והאהבה

שולחת לך מסר לברר איתך משהו בנוגע למפגשי קהילה

למעלה